سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشور:

هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی در معرض انقراض قرار دارد

دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشور گفت: در حال حاضر هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی در کشور در معرض جدی انقراض قرار دارد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، الموتی دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشور در گردهمایی تخصصی روز جهانی تنوع زیستی در قزوین با بیان اینکه هزار و ۴۰۰ گونه گیاهی در معرض جدی انقراض قرار دارد، گفت: تعداد گونه‌های گیاهی ایران حدود ۸ هزار گونه برآورد شده است که تقریبا ۲۲ درصد آن‌ها بومی هستند.

الموتی افزود: چهار نوع تنوع زیستی؛ مولکولی، ژننیکی، گونه‌ای و زیست بومی (اکوسیستمی) در کشور وجوددارد.

وی اضافه کرد: همچنین ۵۰۲ گونه پرنده، ۱۷۴ گونه ماهی، ۱۹۶گونه خزنده و ۲۰ گونه دوزیست هم در فهرست آماری ایران به ثبت رسیده اند.

دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشوربه وضعیت استان قزوین در تنوع زیستی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۸۵۳ هزار هکتار مرتع، ۶۸۰ هکتار جنگل، ۵۰۰ هزار هکتار کشاورزی، ۲۹ هکتار بیابان، هزار و ۳۰۰ هکتار تالاب و آبگیر و ۲۵۰ هزار هکتار ناحیه کوهستانی در استان قزوین وجود دارد.

الموتی افزود: تاب آوری اکوسیستم‌ها در استان قزوین لازم و ضروری است و در بحث تاب آوری دو پاردایم؛ شراکت اجتماعی و ارزش اقتصادی اکولوژیک باید مد نظر قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: فرونشست در بخش‌هایی از دشت قزوین به نزدیک ۲۵ سانتی متر رسیده که بیش از ۶۰ برابر استاندارد اتحادیه اروپا است.

الموتی تصریح کرد: روان آب رودخانه‌های کشور نسبت به میانگین بلند مدت ۴۶ درصد کاهش داشته که این میزان در استان حدود ۳۴ درصد است.

وی؛ ضعف سرمایه اجتماعی، بحران کارآمدی، بحران دستاورد، ضعف اعتماد عمومی، فرهنگ نامناسب مصرفی و تغییر سریع هنجار‌ها را از مهمترین مسایل و مشکلات در توع زیستی ذکر کرد.

این مقام مسئول؛ توانمند سازی و آموزش در زمینه تنوع زیستی، رفع تبعیض در اعمال قانون، اجرای سیاست‌های کلی، ابتکار در ایجاد و تولید اشتغال و تهیه و اجرای پیوست اجتماعی و محیط زیست را از مهمترین راهکار‌ها و پیشنهادات برشمرد.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین هم در این گردهمایی گفت: در تنوع زیستی دو شاخص مهم تعداد و غنای گونه و یکنواختی گونه مهم است.

بابک قرالی افزود: هر چقدر تعداد و غنای گونه بیشتر باشد آن اکوسیستم قویتر خواهد بود و اگر تنوع زیستی به سمت یک گونه متمایل شود شاخص پایین می‌آید.

وی خاطر نشان کرد: ایران از لحاظ تنوع زیستی در جایگاه خوبی و بالایی قرار دارد، اما از لحاظ یکنواختی پایین، شکننده و حساس است.

انتهای پیام/ک

گردهمایی تخصصی روز جهانی تنوع زیستی در قزوین

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.