سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

وقتی اختلافات درونی اصلاح‌طلبان آشکار می‌شود/ تشتت تشکیلاتی به نفع مردم یا اصلاحات؟

اظهارنظرهای متفاوت اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس، چنددستگی آنان را بیش از پیش عیان کرده است.

اظهارنظرهای متفاوت اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس در حالی رسانه‌ای شده که چنددستگی نظرات آنان را بیش از پیش عیان کرده است.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در این روزها که اظهارنظرهای متفاوت و گاها متناقض اصلاح‌طلبان ذیل انتخابات آتی مجلس، موجبات واکنش بسیاری از چهره‌های حزبی را پدید آورده است، شاید گوشه چشمی به این تناقضات آشکار، پرده از بسیاری موارد کنار بزند.

وقتی تئوری انتخاباتی حجاریان واکنش چهره های اصلاح طلب را برانگیخت 

سعید حجاریان که از او به عنوان تئوریسین اصلاحات نام می‌برند، در یادداشتی با اشاره به انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی و مسئله مشارکت مردم در انتخابات، بحث مشارکت مشروط را مطرح و نفس مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود را به چالش کشید.موضوعی که البته واکنش بسیاری از چهره های اصلاح طلب را و اصولگرا را برانگیخت.

مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم سالاری و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: من معتقدم که ابتدا  این موضوع باید به‌طور کامل شفاف شده و پیش از هرچیز پرسیده شود که  ما باید با چه کسی شرط بگذاریم؟ با شورای نگهبان؟ با مجلس و یا با دولت، بنابراین با شرط و شروط کاری از پیش نخواهیم برد بلکه باید کاری کنیم که مسائل اصلاح شود.

حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی بر خلاف نظرات تئورسین اصلاحات بر مشارکت اصلاح‌طلبان در صحنه انتخابات تأکید دارد و او معتقد است که «سیاست اصلاح‌طلبان در چند دوره گذشته این بوده است که صحنه سیاسی کشور را به رقیب واگذار نکنند و به همین دلیل با امکانات حداقلی کنار آمدند و مردم را تنها نگذاشتند. البته مردم نیز اصلاح‌طلبان را همراهی کردند. این همکاری مشترک بین اصلاح‌طلبان و مردم می‌تواند انگیزه‌ای باشد برای اینکه چراغ سیاست اصلاح‌طلبانه خاموش نشود. من تصور می‌کنم هنوز هم این سیاست، راهبرد درستی است. باز هم اصلاح‌طلبان باید در صحنه حضور داشته باشند و به اندازه توان و امکانات خود مشارکت کنند.»

هرچند این تنها اصلاح‌طلبان نبودند که به اظهارات حجاریان واکنش نشان دادند و چهره‌های اصولگرا نیز به تحلیل این سخنان پرداختند. حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اظهارات سعید حجاریان مبنی بر «مشارکت مشروط اصلاح‌طلبان در انتخابات» گفت: اصولا شرط گذاشتن از سوی جریانی که مدتهاست منفور مردم شده و هیچ راه حلی برای حل مشکلات مردم نداشته، بسیار خنده دار است.

ائتلاف با اصولگرایان تئوری دیگری برای نجات اصلاحات

اگرچه با رسانه‌ای شدن اظهارات حجاریان، چنددستگی نظرات در میان جریان اصلاحات برای ادامه سازوکار انتخاباتی آنان عیان شده است اما یکی از مسائل مورد انتقاد اصلاح‌طلبان در رویه‌های پیش گرفته شده از سوی جریان اصلاحات، ائتلاف با جریان اصولگرا یا اعتدالیون است که به نظر می‌رسد خود پس از این زمینه‌ساز چالش‌های بسیاری در این میان اعضای این جبهه شده است. 

اختلافات در میان جریان اصلاح‌طلب به جایی رسید که محمدرضا عارف، رئیس فراکسیون امید هم که سکوت کردن را به صریح سخن گفتن ترجیح می‌دهد،  از عدم ائتلاف سخن گفت  و اعلام کرد که در انتخابات سال ۹۸ مجلس با پرچم اصلاح‌طلبانه وارد‌ می‌شوند؛ اظهارات او در حالی بیان شد که بسیاری معتقدند عدم مقبولیت لیست امید در مجلس و شورای شهر در کنار ناکارآمدی دولت در ایجاد رضایت میان مردم  موجب فرافکنی و فرار رو به جلو این جریان شده است.

 البته این اظهارات تنها محدود به عارف نبود و مرتضی حاجی، وزیر پیشین دولت اصلاحات هم در این خصوص اعلام کرد که من اصولگرایان معتدل را محدود به این آقایان و حزبشان نمی‌دانم، چرا که باید به فراتر از این مسائل فکر کنیم. به طور مثال ممکن است با آقای باهنر بتوان بهتر کنار آمد تا آقای واعظی چرا که باهنر، مشکلات، ضرورت همکاری و نزدیکی مشترک را در جاهایی دقیق‌تر دیده است تا برخی افراد که فقط نگاه حزبی خودشان را دارند.

اظهاراتی که این سوال را در ذهن بسیاری از مخاطبان ایجاد کرده است که آیا ممکن است اصلاح طلبان به مثابه اقدامات پیشین خود در ائتلاف‌های سال ۹۲ و ۹۴ مجددا از چنین روشی استفاده کنند؟

اسماعیل دوستی، عضو سابق شورای شهر تهران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: اینکه اصلاح طلبان بر روی یک فرد اصولگرا ائتلاف کنند را نمی‌شود فعلاً رد کرد زیرا این موضوع  محتمل است.

از سوی دیگر اما احمد شریف دبیرکل حزب همبستگی دانش آموختگان ایران در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان ،با اشاره به احتمال اینکه اصلاح طلبان در انتخابات آتی به چهره‌ای اصولگرا روی بیاورند گفت: ائتلاف با اصولگرایان نیز امری بسیار بعید به نظر می‌رسد.

اما به راستی چرا جبهه اصلاح طلبان با قحط‌الرجالی روبه‌رو شده است که از ترس از عدم اقبال عمومی به عملکرد نیروهای این جریان عملا ناچارند تا چشم امید خود را به دیگر احزاب بدوزند؟ 

فقدان عملکرد مناسب عامل طرد اصلاحات از سوی مردم 

قربانعلی قائمی، عضو حزب مشعب شده از اعتماد ملی و فعال اصلاح طلب در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، به ارزیابی عملکرد لیست امیدی‌ها در مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستا پرداخت و گفت: متاسفانه باید گفت که امروز بسیاری از افراد حاضر در لیست امید که به مجلس و شوراها راه یافتند و بر کرسی های انتخابی مردم، تکیه زده اند، یا نخواسته و یا نتواسته اند که در چارچوب برنامه‌ها، اهداف و مأموریت‌های اصلاح طلبان حرکت کنند و امروز هم به احدی پاسخگو نیستند موضوعی که بیش از تمام مسائل دیگر مردم و طیف اصلاح طلب را از افراد اثرگذار دور کرده است.

در پایان باید گفت این اظهارات ضد و نقیض بیش از هرچیز نشان از عدم استقبال مردم به جبهه‌ای دارد که مدتهاست به جز تکرار یک  دور باطل هیچ عائده‌ای در جهت درمان مشکلاتشان نداشته است و این درست همان موضوعی است که این روزها موجبات  نگرانی شدید افراد درون این جبهه را فراهم آورده است. حال باید دید که در نهایت از این دست و پا زدن‌ها چه برنامه‌ای از سوی اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی کشور اجرایی شده و آنان چگونه می‌توانند مقبولیت از دست رفته خود را در میان مردم جبران کنند.

گزارش از فاطمه تورانلو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۵ خرداد ۱۳۹۸
خوب بود
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۵ خرداد ۱۳۹۸
جالب بود واقعا
آرتین
۲۳:۵۸ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
ظاهر حرفهاشون زیباست فقط
محمد
۲۳:۵۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
یک سری مردمو بارها میشه گولشون زد میدونید چرا نه اینکه ساده باشند طمعکار یا از روی ترس توهمی به دوستان غربی رای میدهند و انها تامین هستند
راد
۱۹:۳۲ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
تند روهای مدعی اصلاحات فقط در یک کار موفق شدند، آن هم دیوار کشی در جامعه بین مردم و معیشت!!!
علی احمدی
۱۸:۴۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
چرا هنوز سهام عدالت من و خیلی ها رو نریختند و گفتید ریختن
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
اصلاحات روی نفاق الود خودش رو داره نشون میده. ما که میدونستیم .عوام هم دارن متوجه میشن.
دهه هشتادی
۱۷:۰۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
# مسئول انقلابیم آرزوست
ناشناس
۰۷:۲۶ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
والا وضعیت این گرونی ها برسید
حسین
۰۶:۳۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
اصلاح طلبان وقتی می بینند که با استقبال و مقبولیت عمومی برخوردار نیستند به حربه نخ نمای شرط و شروط گذاری و احیانا تحریم انتخابات روی می اورند تا بتوانند شکست احتمالی خود در انتخابات پیش و رو را توجیه کنند.
ناشناس
۰۲:۰۵ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
واقعادستشون درد نکنه! اینقدر فکر مردم هستند! ؟
ناشناس
۰۱:۵۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
فعلآ که مردم روی لبه تیغ هستنداصلاح طلب و اصولگرا هیچ دردی ندارند
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
جدی؟ اون موقع که تَکرار می کردید چرا اینو نمی گفتید؟
ناشناس
۱۸:۰۳ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
فقط انقلابی نه چپ نه راست
محمد
۲۳:۵۹ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
باند یا هر حزب که گرایش به غرب داره فکر غارت ثروت بیشتر و قدرت بیشترند