سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا اهدای عضو پس از مرگ باعث تغییر شکل پیکر فرد می‌شود؟

اهدای عضو عملی انسانی و خیرخواهانه است که می‌تواند نجات‌بخش بیمارانی شود که به دلایلی، چون ابتلا به بیماری‌های گوناگون یا حوادث غیرمترقبه به اعضا و یا نسوج پیوندی نیاز دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  نزدیک به ۲۵ هزار نفر در ایران نیازمند پیوند عضو هستند، اما به دلیل نبودن عضو کافی برای پیوند روزانه ۷-۱۰ نفر از این بیماران به دلیل نرسیدن به موقع اعضای پیوندی جان خود را از دست می‌دهند.

اهدای عضو عملی انسانی و خیرخواهانه است که می‌تواند نجات‌بخش بیمارانی شود که به دلایلی، چون ابتلا به بیماری‌های گوناگون یا حوادث غیرمترقبه به اعضا و یا نسوج پیوندی نیاز دارند.

۳۱ اردیبهشت ماه در ایران «روز ملی اهدای عضو» نامگذاری شده است و هدف آن آگاهی بخشی در مورد این پدیده است. تاریخچه پیوند اعضا و نسوج در ایران به سال ۱۳۱۴ باز می‌گردد. در آن سال قرنیه یک بیمار در یکی از بیمارستان‌های تهران پیوند زده شد. پیوند کلیه نخستین بار در سال ۱۳۴۷ در ایران صورت گرفت و پیوند دیگر اعضا و نسوج به تدریج در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی در ایران انجام شد.

اهدای عضو می‌تواند از فرد زنده سالم، فرد زنده دچار مرگ مغزی و فرد متوفی به بیماران صورت بپذیرد. کلیه و مغز استخوان از جمله اعضایی هستند که می‌توانند از افراد زنده سالم به بیماران پیوند زده شوند. نسوجی مانند قرنیه، دریچه قلب، استخوان و تاندون نیز تا ۴۸ ساعت پس از مرگ فرد قابل پیوند هستند.

اما مهمترین منبع برای پیوند اعضا متعلق به بیماران مرگ مغزی است چرا که تمامی اعضا و نسوج قابل پیوند آنان را می‌توان به راحتی به بیماران نیازمند عضو پیوند زد. هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند با اهدای اعضای خود جان ۸ انسان دیگر را نجات دهد. پیوند عضو امری انسانی است که از سوی مراجع تقلید مسلمانان نیز تایید شده است.


بیشتر بخوانید: مردم کدام کشور‌های اروپایی در صدر جدول اهدا‌کنندگان اعضای بدن قرار دارند؟ + تصاویر


آموزش ثبت نام کارت اهدای عضو
برای ثبت نام به منظور دریافت کارت اهدای عضو فقط کافیست روی این لینک کلیک کنید تا به صفحه ثبت نام اینترنتی اهدا عضو بروید. در این صفحه فرمی را مشاهده می‌کنید که پس از پر کردن مراحل ثبت نام شما به پایان می‌رسد.


بیشتر بخوانید: این اعضای بدن را تا زنده هستید، اهدا کنید


متقاضیان جدید ثبت نام در سامانه

تنها کافیست با ثبت نام در سامانه اهدا، پرینت کارت خود را تهیه کرده و آن را نزد خود نگاه دارند.

متقاضیان قدیمی ثبت نام در سامانه

دوستان عزیزی که قبلا در سامانه اهدا ثبت نام کرده اند و پرینت کارت خود را در دست دارند می‌توانند آن را نزد خود نگه دارند و داشتن همان پرینت کافی است.
دوستانی که پرینت کارت خود را در دست ندارند، با وارد کردن کد ملی خود (به عنوان کد کاربری) و رمز عبور (چنانچه رمز خود را فراموش نکرده اند و تعداد رمزشان ۶ حرف به بالاست) وارد سامانه شده و پرینت کارت خود را دریافت کنند.

در صورتی که رمز خود را فراموش کرده اید:
‌می‌توانید در قسمت ورود به سیستم، روی گزینه «رمز خود را فراموش کرده اید؟» کلیک کنید و با وارد کردن کد ملی و آدرس ایمیلی که ثبت کرده بودید، ایمیلی با محتوای رمز جدید برایتان ارسال خواهد شد.
چنانچه هنگام ثبت نام آدرس ایمیلی وارد نکرده بودید و یا هرگونه مشکلی در دسترسی به ایمیلتان داشتید، اطلاعات خود را که شامل نام و نام خانوادگی، کد ملی و آدرسی ایمیلی که به آن دسترسی داشته و قبلا در سیستم ثبت نشده باشد را از طریق یکی از راه‌های ارتباطی برای سایت اهدا ارسال کنید تا آدرس جدید به اطلاعاتتان اضافه شده و آن‌ها بتوانند رمزتان را مانند مرحله قبل بازیابی کنند.
با ثبت نام اینترنتی در سامانه اهدا شما عضوی از خانواده اهدا هستید و می‌توانید پرینت کارت خود را از سایت دریافت کرده و نزد خود نگه دارید.

هدف اصلی از این کار کمک به نجات جان انسان‌ها با ترویج فرهنگ اهدای عضو است و دریافت کارت اقدامی نمادین برای ترویج این فرهنگ است.

راهنمای دریافت پیوند کارت بانک ملی ایران

کسانی که تمایل به دریافت پیوند کارت بانک ملی ایران دارند نیز می‌توانند در تمام شعب بانک ملی در سراسر ایران این کارت را که به صورت آنی تحویل عزیزان می‌شود، دریافت کنند. برای داشتن پیوند کارت بانک ملی ایران نیز می‌توانید با ارائه شماره عضویت خود به یکی از شعب بانک ملی، کارت با جنس پی وی سی (کارت عابر بانک) را در دریافت کنید. بانک ملی بابت صدور کارت هزینه‌ای دریافت نمی‌کند و به صورت رایگان است.

دریافت این کارت که یک کارت بانکی است با قوانین و شرایط بانک مانند سایر کارت‌های بانکی انجام میپذیرد و مستلزم بازگشایی حساب (در صورت نداشتن حساب بانک ملی) و یا اتصال به حساب شماست. در اینجا لازم به توضیح است که در صورت نداشتن حساب در بانک ملی، چون نیاز به بازکردن حساب برای دریافت کارت است بعد از باز کردن حساب، شما می‌توانید از طریق کارت خود موجودی واریزی را تماما دریافت کنید. از عزیزانی که از قبل حساب در بانک ملی دارند صرفا جهت اتصال کارت به حساب، مبلغ ناچیزی دریافت می‌شود، ولی دریافت کارت رایگان است. در حال حاضر حدود ۲۶۰۰۰ نفر در انتظار پیوند هستند.

برای دریافت کارت اهدای عضو، کد ملی‌تان را به «۳۴۳۲» پیامک کنید.

کتایون نجفی‌زاده، مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان گفت: همه مردم می‌توانند با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ به صورت سریع و آسان کارت اهدای عضو دریافت کنند.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان با بیان اینکه یک مرگ مغزی را حداکثر دو هفته می‌توان نگه داشت، خاطرنشان کرد: هر چه خانواده‌ها دیرتر برای اهدا رضایت بدهند، اعضای کم و بی‌کیفیت‌تری برای اهدا باقی می‌ماند.

براساس قوانین ایران، مراکز درمانی «پس از کسب اجازه کتبی از وزارت بهداشت می‌توانند از اعضای سالم بیماران فوت شده یا بیمارانی که مرگ مغزی آنان بر طبق نظر کارشناسان خبره مسلم باشد، به شرط وصیت بیمار یا موافقت، ولی میت جهت پیوند به بیمارانی که ادامه حیات‌شان به پیوند عضو یا اعضای فوق بستگی دارد استفاده کنند.»

این قانون از معدود قوانینی است که بر اساس اصل ۹۴ قانون اساسی بدون اظهار نظر شورای نگهبان به اجرا درآمده است. براساس اصل ۹۴ قانون اساسی اگر مصوبات مجلس که به شورای نگهبان برای تائید ارسال می‌شوند ظرف ۱۰ روز توسط این نهاد بررسی نشود قابل اجرا می‌شود.

از سوی دیگر قوانین ایران نسبت به خرید و فروش اعضای بدن افراد یا کسانی که به مرگ مغزی دچار شده‌اند موضع روشن و شفافی نگرفته است و همین موضوع منجر به افزایش قابل توجه دلالی در پیوند اعضاء، به‌خصوص پیوند کلیه شده است. خبرگزاری مهر در گزارشی که چند سال قبل منتشر کرد نوشت که حدود ۷۵ درصد کلیه‌های پیوندی که اهدایی خوانده می‌شدند، در واقعیت خریداری شده بودند.

اهدای عضو پس از مرگ، باعث تغییر شکل پیکر من خواهد شد؟

خیر، فرایند برداشت عضو هیچ تغییری در ظاهر فرد اهدا کننده بوجود نخواهد آورد. این فرایند در اتاق عمل و با بیشترین مراقبت و احترام برای فرد اهدا کننده توسط تیم جراحی متخصص انجام خواهد گرفت. پس از عمل برداشت، محل جراحی بخیه زده شده و از بیرون فقط به صورت یک خط تمیز عمل جراحی دیده خواهد شد.

منبع:روزیاتو

انتهای پیام/

راهنمای ثبت نام کارت اهدای عضو؛ چگونه پیوند کارت بگیریم؟

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
سمیرا
۱۰:۲۲ ۱۱ بهمن ۱۴۰۰
واس چی مردم میگن بعدازمرگ درظاهرمون تغییرایجادمیشه مگ آدم متوجه میشه روح ک میره ازبدن بعد زیرخاک هستیم ک میپوسیم ک
مينا
۰۵:۰۹ ۰۱ خرداد ۱۳۹۹
با سلام خدمت شما من زني ٣٠ ساله هستم كه يك سال هست عضو اهدا كننده گان پيوند عضو شدم واقعا دلم براي اون مادري كه فرزندش رو ميبينه كه مرگ مغزي شده و همچنين پدري كه كاري از دستش برنميات ميسوزه ولي با احترامي كه به مادرم خودم خواهرم ،برادرم و و بچه هام و شوهرم و روح پدرم قائلم و خيلي دوستشونم دارم .ميخوام جان به تن يه نفر وشايد چند نفر از هم نوعام باشم