سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نانواکناری در طرح سوال خود از وزیر کشور:

صدمات ناشی از دپوی پسماند‌های شمال کشور از بمب شیمیایی حلبچه بیشتر است

نماینده بابلسر گفت: اگر برای مدیریت پسماندهای مناطق شمالی کشور چاره‌اندیشی نشود صدمات ناشی از آن از بمب شیمیایی حلبچه بیشتر است.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ولی‌الله نانواکناری نماینده مردم بابلسر در جلسه علنی امروز( ۳۱ اردیبهشت ماه مجلس شورای اسلامی) طی سوالی از وزیر کشور درباره دپوی زباله در نواحی شرقی بابلسر گفت: بیش از یک دهه است که مازندران با بحران زباله روبه‌رو است، البته در برهه‌ای برای این موضوع به صورت موقت چاره‌اندیشی شد.

وی افزود: امروزه میلیون‌ها تن زباله در مناطق ساحلی و جنگل‌های شهر‌های شمالی انباشت می‌شود که متأسفانه شیرابه‌های آن وارد رودخانه‌ها و زمین‌های کشاورزی شده و این امر سلامت مردم را به خطر می‌اندازد.

نانواکناری ادامه داد: اگر برای این معضل چاره اندیشی نشود در آینده‌ای نه چندان دور صدمات ناشی از انباشت پسماند‌ها از بمب شیمیایی حلبچه بیشتر خواهد بود.

نماینده مردم بابلسر بیان کرد: در شمال ایران به ویژه مازندران دپوی غیر اصولی زباله‌ها به آلودگی گسترده و غیر قابل جبران تبدیل شده است.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد زباله در مازندران در ۲۷ مرکز به صورت غیر اصولی در کنار روزنامه‌ها و جنگل‌ها دپو شده است.

نانواکناری گفت: فرق استان‌های شمالی با دیگر استان‌های کشور این است که رودخانه‌های متعددی به دریای خزر می‌ریزد و این در حالی است که زباله‌ها در کنار همین رودخانه‌ها دپو می‌شوند، لذا شاهد آن هستیم که میلیون‌ها ماهی در سطح صید به صورت فلج شده در ساحل‌ها می‌میمیرند.

نماینده مردم بابلسر اظهار کرد: در آینده‌ای نزدیک و در صورت ادامه این شرایط بیماری‌های واگیردار مردم و مهمانان استان‌های شمالی را درگیر خواهد کرد؛ همچنین گاز‌های حاصل از دفن زباله‌ها در حال افزایش است و این امر بهداشت محیط را تحت تأثیر قرار داده است.

وی ادامه داد: جنگل‌ها و رودخانه‌های مازندران روزانه ۷۵۳ هزار لیتر شیرابه را در خود جای می‌دهد از طرفی دپوی زباله در ساحل دریای خزر باعث انقراض ماهی کپور و آزاده شده به نحوی که دیگر حتی یک کیلو صادرات خاویار نداریم در حالی که یک زمان این محصول پشتوانه عرضه کشور بود.

نانواکناری ادامه داد: وزارت کشور، محیط زیست و وزارت نیرو مسئولیت پسماند هستند و حل این مشکل نیازمند مدیریت دلسوزانه مسئولان است چرا که شیرابه‌های حاصل از پسماند‌ها زمینه انقراض گیاهان، پرندگان و آبزیان را فراهم کرده و همه نمایندگان مازندران و گیلان نسبت به این موضوع گلایه‌مند بوده و خواستار حل این مشکل مناطق شمالی کشور هستند.

لاریجانی: آقای رحمانی فضلی این موضوع را جدی بگیرید

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به صحبت‌های این نماینده گفت: آقای رحمانی فضلی موضوع پسماند مشکلی است که در مناطق شمالی و جنوبی کشور وجود دارد و شما باید برای حل آن وقت بگذارید چرا که در برنامه توسعه به آن تاکید شده است، لذا آقای رحمانی فضلی این موضوع را جدی بگیرید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
من نميدونم وقتي كوير نمك به اون بزرگي داريم چرا با قطار آشغالا رو نميريزن اونجا ؟