دروغگویی و عدم صداقت بارزترین صفتی است که ترامپ طی دو سال گذشته از خود به نمایش گذاشته است تا جایی که روزنامه واشنگتن پست از زمان ورود او به کاخ سفید بخشی به نام «حقیقتسنجی» را در این روزنامه ایجاد کرده که وظیفه آن ثبت روزانه دروغهای رئیسجمهور آمریکاست.
به گفته «گلن کسلر» مسئول بخش حقیقتسنجی این روزنامه، میزان دروغگویی دونالد ترامپ از آغاز ریاستجمهوری تاکنون روندی صعودی داشته است. وی در سال ۲۰۱۷ به طور متوسط هر روز ۵.۹ ادعای دروغ یا گمراهکننده داشت. این رقم در سال ۲۰۱۸ به ۶.۵ دروغ یا ادعای گمراهکننده در هر روز رسید و از آغاز سال ۲۰۱۹ تاکنون، ترامپ هر روز به طور میانگین ۲۲ بار دروغ گفته یا ادعای گمراهکننده مطرح کرده است.
رئیسجمهور آمریکا در تازهترین دروغ خود شامگاه دوشنبه علیرغم تمایل شدیدی که تاکنون برای مذاکره با ایران از خود نشان داده، اعلام کرد "رسانههای جعلی" (اشاره به رسانههای مخالف خود در آمریکا) بدون هیچ اطلاعی مدعی شدهاند که دولت من به دنبال مذاکره با ایران است و سپس تاکید کرد که "این گزارشها نادرست است».
ترامپ البته مشخص نکرد که کدام رسانهها «گزارشهای جعلی درباره تلاش آمریکا برای مذاکره با ایران» منتشر کردهاند، اما خود او روز ۱۹ اردیبهشتماه در جمع خبرنگاران علنا گفت که تمایل دارد مقامات ایران با او تماس بگیرند. شبکه خبری سیانان نیز یک روز بعد گزارش داد که کاخ سفید شماره تماس ترامپ را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در ایران) قرار داده تا در صورت تمایل، ایرانیها با او تماس بگیرند!
همچنین خبرگزاری رویترز چند روز بعد به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که مقامات دولت ترامپ در انتظار تماس ایران، پای تلفن نشستهاند ولی هنوز هیچ پاسخی (تماسی) از سوی ایران دریافت نکردهاند.»
با این حال گفتگوی روز گذشته امیر موسوی، دیپلمات سابق ایران، بیش از هر چیزی از پیامهای ناگهانی شب گذشته رئیسجمهور آمریکا و تلاش او برای رد گزارشهایی که در هیچ جایی منتشر نشده، رمزگشایی میکند.
این دیپلمات ایرانی روز گذشته در گفتگو با شبکه المیادین فاش کرد که «دونالدترامپ و جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد او، اخیرا از طریق واسطه قرار دادن ۵ کشور (دو دولت عربی، دو دولت اروپایی و یک کشور در جنوب شرق آسیا) به دنبال گفتگو با ایران بودهاند.
موسوی همچنین فاش کرد که ترامپ درخواست دیدار مستقیم با آقای روحانی را داده و حتی گفته شده درخواست سفر به تهران و دیدار با آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب را نیز داشته است که البته ایران همه آنها را رد کرده است.
گفتنی است ترامپ از زمان خروج از برجام بارها و بارها در سخنرانیها یا در توئیتهای خود علنا یا تلویحا خواستار مذاکره با ایران شده تا با این ژست، خود را از اتهام نقض یک توافق بینالمللی (برجام) تبرئه کند اما تاکنون تایید نکرده است که در پس لفاظیها و خط و نشان کشیدنهایش برای کشورمان، تلاشهایی از جانب دولت او برای مذاکره با ایران در جریان است.
نکته جالب آنکه رئیسجمهور آمریکا در حالی در کنار اعمال تحریمهای یکجانبه به دنبال راهی برای مذاکره با ایران است که اردیبهشت سال گذشته در یک بدعهدی آشکار از توافقی که چندین سال برای تحقق آن مذاکره شده بود، خارج شد و مذاکراتش با کره شمالی نیز به دلیل زیادهخواهی او و فقدان اطمینان نسبت به پایبندی واشنگتن به وعدههایش پس از گذشت بیش از یکسال هیچ دستاوردی در بر نداشته است.
انتهای پیام/
مرگ بر امریکا
مرگ بر اسرائیل
مرگ بر ال یهود
چرا نمی خواهید بفهمید؟