سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شایعه تا واقعیت؛

از انتساب جمله جنجالی به ائمه جمعه تا بودجه نجومی ستاد استهلال ؛ حقیقت ماجرا چه بود؟ + جزئیات و تصاویر


هر سال با فرارسیدن ماه مبارک رمضان شایعاتی درباره این ماه و فلسفه روزه‌داری منتشر می‌شود که امسال حجم این هجمه‌ها شدت بیشتری پیدا کرده است.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فریضه روزه یکی از مهمترین فریضه‌های اسلام و از نشانه‌های مسلمانان است که دشمنان برای آن برنامه‌های ویژه‌ای دارد؛ ایام رمضان یکی از آن بزنگاه‌هایی است که شدت هجمه‌ها علیه این فریضه الهی افزایش می‌یابد.

امروزه و با رشد و پیشرفت شبکه‌های اجتماعی این هجمه‌ و حملات شکل جدیدی به خود گرفته است؛ از زیرسوال بردن فلسفه روزه و تمسخر روزه‌داران گرفته تا تشکیک در اختلاف فقهی رویت ماه و مطالب جعلی مرتبط با این ماه.


بیشتربخوانید : معافیت مالیاتی مسلمانان توسط صدر اعظم آلمان در ماه رمضان حقیقت دارد؟ + جزئیات و تصاویر


اعلام زودتر ازموعد ماه رمضان

پس از سی روزه اعلام شدن ماه شعبان، بسیاری این شایعه را مطرح کردند که مسئولان جمهوری اسلامی برای اینکه عیدفطر با ارتحال بنیانگذار انقلاب همزمان نشود، یک روز ماه رمضان را دیرتر اعلام کرده است( و باعث باطل شدن روزه مردم شده است)

اما واقعیت این نیست، در ادامه توضیحات یکی از اعضای ستاد استهلال را بخوانید:

۱- از اول هم عید فطر با رحلت امام خمینی مصادف نبوده و اگر کسی قبل از پذیرش و تکرار شایعات نگاهی به تقویم می‌انداخت چنین حرفی را نمی‌پذیرفت.
۲- پیش‌بینی شروع ماه قمری در اکثر ماه‌ها به طور دقیق امکان‌پذیر نیست ولی در بعضی از ماه‌ها از جمله عید فطر امسال با توجه به محاسبات و نقشه‌های رؤیت‌پذیری ما قطعا می‌دانیم شروع ماه چه روزی است. عید فطر امسال قطعا روز ۱۵ خرداد خواهد بود و زمان شروع ماه رمضان تاثیری در زمان عید فطر نخواهد داشت.
۳- بر اساس همان محاسبات و نقشه‌های رؤیت‌پذیری احتمال رؤیت هلال ماه رمضان در غروب یکشنبه ۱۵ اردیبهشت در ایران و مناطق اطراف بسیار ناچیز بود و نتیجه هم همان شد که پیش‌بینی می‌شد.

ضمن اینکه امسال دیگر مراجع از جمله آیت‌الله سیستانی در عراق نیز ماه شعبان را سی روزه اعلام کردند.

*  مگر ماه شب دوم آنقدر بزرگ می‌شود؟ 

در همین رابطه برخی با انتشار تصاویری مدعی شدند که قطر هلال ماه هم نشان می دهد که این نمی‌تواند تصویر ماه شب دوم باشد پس قطعا اشتباه ماه رمضان را یک روز دیرتر اعلام کردند.


اما این یکی از باورهای عامیانه و اشتباه‌های رایجی است که بین مردم وجود دارد یعنی اگر اندازه ماه بزرگ باشد یا ماه ارتفاع و روشنایی زیادی داشته باشد یا مطوق باشد تصور می‌کنند که ماه شب دوم است درحالی که از لحاظ علمی چنین موضوعی صحت ندارد.

* دیدن ماه کامل چند روز زودتر از شب چهاردهم

در چند روز اخیر نیز بسیاری این شائبه را مطرح کردند که ماه کامل(بدر) در شب سیزدهم ماه رمضان رویت شد،(درحالی که باید شب چهاردهم دیده می‌شد) پس دیدید که حرف ما درست بوده و ماه رمضان یک روز دیرتر اعلام کردند.


 اما علی ابراهیمی مدرس باشگاه نجوم برج میلاد با رد این شایعه می‌گوید: اگر مدار ماه به گرد زمین دایره وار بود بایستی همواره در شب چهاردهم به بدر می رسید. ولی مدار ماه به گرد زمین بیضی است و برخی شب‌ها زودتر و برخی شب‌ها دیرتر به ماه کامل یا بدر می‌رسد. اگر ماه در نیمه اول مدار در حالت حضیض یا نزدیکترین فاصله با زمین باشد زودتر به بدر می رسد و اگر در نیمه اول مدار در حالت اوج یا دورترین فاصله باشد، دیرتر به حالت بدر خواهد رسید.
با این حال هیچ گاه نمی توان از فاز ماه در تشخیص صحت یا اشتباه ابتدای ماه قمری پی برد.

- سید رضا قلمکاریان اصفهانی موسس و مدیر موسسه نجوم و علوم اسلامی کبریا هم در این باره می‌گوید: از رویت هلال تا رویت دوباره هلال، یک ماه قمری محسوب می‌شود. در این مدل طول یک ماه قمری ۲۹ یا ۳۰ روز خواهد شد. هلال های شب اول ماه  که برای نوع انسان قابلیت رویت  پیدا می‌کند، سه حالت خواهند داشت: هلال جوان و کم سن، هلال میانسال و هلال مسن (پیر).

در هلال‌های جوان، اهله ماه و به تبع آن بدر دیرتر رخ داده و ممکن است حتی به ندرت به شب شانزدهم بکشد اما در هلال‌های پیر به عکس، اهله زودتر رخ داده و ممکن است بدر و ماه کامل در شب سیزدهم  رخ دهد.


روزهایی از ماه که بدر (ماه کامل) دیده می‌شود

* شایعه بودجه نجومی ستاد استهلال

تعداد زیادی از کاربران و رسانه‌های بیگانه نیز امسال شایعه بودجه 15 میلیاردی ستاد استهلال را برای تشخیص دوبار رویت هلال ماه در سال مطرح کردند.


این درحالی است که هزینه این ستاد  یک درصد مطرح شده نیست ولغلب هزسنه حمل و نقل و تجهیزاتی است که در طول سالیان مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این ستاد در طول سال فعالیت دارد و در ماه رمضان نیز گروه‌های داوطلبانه به آن‌ها اضافه می‌شود. این ستادها به صورت استانی فعالیت می‌کنند و ستاد استهلال مرکزی در دفتر مقام معظم رهبری وظیفه جمع‌آوری این گزارش‌ها را در طول سال دارد.

انتساب جمله جنجالی به ائمه جمعه؛ هرسال یک امام جمعه

برخی رسانه‌های ضدانقلاب هم همزمان با آغاز این ماه، جمله‌ای را به نقل از حجت‌الاسلام سیدعلی‌اصغر حسینی امام جمعه یاسوج منتشر کردند و نوشتند که وی گفته: «ﻫﺮ‌ﮐﺲ ﺩﺭ ﻣﺎه‌ ﺭﻣﻀﺎﻥ ﺭﻭﺯ ﻧﮕﯿﺮﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺩﺭﻭغ ﺑﮕﻮﯾﺪ ﮐﻪ ﺭﻭﺯه‌ﺍﻡ، ﺭﻭﺯه‌ﺍﺵ ﺑﺎﻃﻞ ﺍست!

اما واقعیت این است  این ترفندی است که رسانه‌های ضددین، همه ساله با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان به نقل از یکی از ائمه‌جمعه منتشر می‌کنند ؛ یک بار امام جمعه تهران، یک بار امام جمعه ارومیه، بار دیگر شیراز و این بار امام جمعه یاسوج!

* شایعه معاف شدن مسلمانان از پرداخت مالیات

شایعه معافیت مالیاتی مرکل برای مسلمانان درماه رمضان یکی از شایعاتی است که امسال سر از فضای مجازی در آورد. شایعه‌ای که سعی دارد با ایجاد دوگانه‌ای در ذهن مخاطب، سردمداران غربی را دلسوز مسلمانان نشان دهد.

واقعیت این است که این شایعه در سال ۲۰۱۶ توسط یکی از رسانه‌های مراکشی منتشر شد و دویچه‌وله همان زمان در مقاله‌ای آن را تکذیب کرد.

* شیطنت بی‌بی‌سی فارسی

بی‌بی‌سی فارسی یکی از رسانه‌هایی است که در راستای شبهه آفرینی علیه این ماه فعالیت می‌کند، به طور مثال این رسانه انگلیسی چند روز پیش از آغاز ماه مبارک رمضان مطلبی را با این عنوان که «صبحانه نخوردن شما را می‌کشد» منتشر کرد.

* شایعه‌ای برای بدبین کردن مردم

شایعه وجود پنبه در حلیم از این دست شایعاتی است که چندسالی است درآستانه ماه رمضان مطرح می‌شود، درحالی که معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت عنوان کرد که با بازرسی‌های صورت گرفته بر روی مراکزی که از آنها شکایت شده بود و یا مراکزی که خودمان به آن‌ها مشکوک بودیم، به این نتیجه رسیدیم که عملاً هیچ‌گونه تخلفی در این زمینه در حلیم‌های به فروش رسیده صورت نگرفته است و این خبر کذب است.


این شایعات درحالی مطرح می‌شود که پیش از این، جریانی وجود داشت که برای خدشه وارد کردن به فلسفه روزه، احادیث غیرمعتبر و بعضاً جعلی مانند «پیامبر میفرماید: هرکس خبر ماه مبارک رمضان را به دیگران بدهد آتش جهنم برایش حرام است» را منتشر می‌کردند.

پیش‌تر این این نیز انتشار شبهاتی مانند این که چرا باید سی روز، روزه گرفت؟  چرا در ادیان دیگر شرایط روزه راحت‌تر است؟ را در دستور کار خود قرار می‌دادند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

شایعاتی که رمضان را هدف قرار دادند

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Sarbaz,e Iran
۱۴:۳۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
آخه این بی دین‌های بهایی که حقوق بگیران و دست آموزان رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل و آمریکای جنایتکار و کشورهای متحدشان همچون فرانسه و انگلیس هستند ، که کلا با ماه مبارک رمضان و اسلام کاملا غریبه هستند چه به دلسوزی برای مردم متدین و باشرف جمهوری اسلامی ایران . از کی تا حالا این بهایی های خود فروخته ، جز آدمیزاد بحساب اومدند که برای خودشون فتوا صادر می‌کنند.
ناشناس
۱۲:۱۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بودجه استهلال رونگفتین
ناشناس
۱۳:۲۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
یعنی تو فقط عکساشو نگاه میکنی؟
ناشناس
۱۲:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
متاسفم براي کساني که انقدر ساده هستن و حرف ضدانقلاب رودنبال ميکنن
ناشناس
۱۳:۴۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مرگ بر ضد انقلاب و حامیانشان
ولی شفافیت در تمام مواردی که بودجه صرف آن می شود لازم و واجب است و جلو لغزش را می گیرد
ناشناس
۱۱:۵۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
بدون توجه به واقعیت ماجرا ، نکته مهم این است که یک عده که دین ندارند و حتی روزه نمیگیرند، نگران دیدن ماه و بازی با دین و مسلمانان هستند
ناشناس
۱۳:۳۸ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
کی میگه اگر کسی از میزان هزینه سوال کرد بی دینه و روزه نمی گیره
هرجا که بوجه مصرف می شود ، باید در میزان هزینه شفافیت ایجاد کند
مانند حضرت علی ع در هنگامی که طلحه و زبیر برای گرفتن منصب حکومتی خدمت ایشان شرف یاب شدند و زمان پاسخ به آنها شمع بیت المال را خاموش و شمع شخصی خود را روشن نمود و حکمت آن کار را نیز در جواب سوال آنها بیان فرمود با این حرکت آن امام بزرگوار لزوم شفافیت و حرمت مصرف بیت المال را نمایان ساختند
ناشناس
۱۴:۵۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
دقیقا اینا تو مناسبت های مذهبی مسلمانان دایه مهربانتر از مادر شدن.
تو ماه رمضان ازمضرات نخوردن میگن، نگران قضا شدن روزه ایرانیها، بودجه کجا هزینه میشه و ...
هرکی هم باهاشون مخالفت کنه میشه مزدور نظام!!!
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
مرگ بر ضدانقلاب شايعه پراکن
قریشی
۱۲:۰۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ضد انقلاب شایعه افکن از لحاظ تعداد بسیار محدود تر از آن هستند که خدشه ای بر بدنه نظام مقدس و دین محمد ص وارد کنند ، آفت این قضیه جمعیتی هستند که مطالب اینگونه ملعونانی را باور و رله می کنند . کسانیکه بدون شعور و خرد باورهای خود را در چارچوب مطالب کذب اینگونه منابع خبری قرار می دهند . اگر ذهنهای بی خرد در جامعه نباشند و در واقع گوش شنوایی برای اینگونه چرندیات وجود نداشته باشد قطع یقین این افراد معاند دین و نظام خودبخود نیست و نابود شده و امکان عرض اندام نخواهند داشت
قریشی
۰۹:۴۶ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
در طول تاریخ همیشه جریانهای ضد دین وجود داشته که در مقابل اسلام و مومنان قرار می گرفتند . پیامبر اکرم ص در همان لحظه که با انگشت مبارک معجزه شق القمر را پیش روی مشرکان انجام دادند مورد حمله مخالفان دین بودند و به ایشان تهمت سحر و جادو منصوب کردند . لعنت خدا بر کسانیکه با دین محمد به ستیزه برمیخیزند
احمدی
۱۷:۱۸ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
نگفتین خرج چی میشه دقیقا پول بیت المال