سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

۳۸ درصد مساحت تالاب هامون آبگیری شد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش از ۳۸ درصد تالاب هامون آبگیری شده که این درصد مربوط به مساحت است و ربطی به حجم گنجایش آبی ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  وحید پور مردان مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت تا کنون بیش از ۳۸ درصد تالاب هامون آبگیری شده که این ۳۸ درصد مربوط به مساحت است و ربطی به حجم گنجایش آبی ندارد در حال حاضر کانون‌های گرد و غبار و آب گیری هامون صابوری اهمیت دارد چرا که جهت وزش باد‌های ۱۲۰ روزه سیستان از شمال به جنوب شرقی است به همین دلیل ورود آب از بالادست و هامون صابوری می‌تواند در کنترل کانون‌های گرد و غبار موثر باشد.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: از نیمه سال ۹۷ پروژه‌های اجرایی با رویکرد ریزگرد‌ها و کانون‌های گرد و غباری که هنوز آبگیری نشده در دستور کار این سازمان قرار گرفته است همچنین هر سال در سازمان حفاظت محیط زیست لایروبی انهار و ورودی‌های تالاب هامون را در برنامه داریم و به صورت روتین کار‌های لایروبی انهار انجام می‌شود.

پورمردانف عنوان کرد: با رویکرد کانون‌های گرد و غبار امسال بررسی‌های صورت گرفت و مشخص شد که کانون‌های گرد و غبار در مکان‌هایی از تالاب قرار دارند که کمتر آبگیری می‌شوند و یا به حدود ۳۰ سال است که آبگیری نشده‌اند همچنین پوشش گیاهی آن‌ها خشک و آسیبی برای مردم و منطقه سیستان به شمار می‌رود در واقع بستر آنجا نیز با فرسایش روبرو شده به همین دلیل باید بدانیم اختلاف ارتفاع را چطور می‌توانیم در این منطقه حذف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم در طول ۲۰۰-۳۰۰ متر و گاهی تا ۳ کیلومتر زمانی که به سمت کانون گردوغبار مانند جنگل بش دلبر حرکت میکنیم که مساحت آن بیش از ۱۰ هزار هکتار است با ارتفاعی بین یک تا یک و نیم متر روبه رو می‌شویم و بعد از آن چاله‌هایی را میبینیم.

وی با اشاره به اینکه برای حذف اختلاف ارتفاع کانال‌هایی حفر شده است گفت: با این اقدام در نظر داریم که اختلاف ارتفاع را حذف کنیم تا بتوانیم آب را زودتر به بستر هامون صابوری برسانیم در حال حاضر خوشبختانه جنگل بش دلبر قسمت زیادی از آن آبگیری شده البته این قسمت کامل آب گیری نشده، اما می‌توان گفت بخش عمده‌ای از آن آبگیری شده است.

مدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: برای هامون پوزک افغانستانی‌ها یک دایک به موازات دایک مرزی ما احداث کرده اند و مانع ورود آب به کشور شده بودند در واقع بر اثر فشار از یک بخش از آن آب وارد ایران شد، اما تنها نهری که آب را به هامون پوزک منتقل می‌کرد نهر شمشیری بود که امسال نزدیک به ۲۰ کیلومتر از آن لایروبی شد.

وی با بیان اینکه عمده آب گیری‌هایی که اتفاق افتاده درکانون بش دلبر بوده است اضافه کرد: با توجه به اینکه سه کانون گرد و غبار در منطقه سیستان داریم و یک سری از کانون‌ها کانون‌های خارجی و مربوط به کشور افغانستان هستند و یک سری از کانون‌ها محور زابل به زاهدان را تحت تاثیر قرار می‌دهند در این راستا بحث مدیریت منابع آبی بسیار حائز اهمیت است.

پورمردان گفت: مدیریت منابع آبی در زمانی که آب وجود دارد معنا پیدا می‌کند یعنی زمانی که آب داریم بتوانیم آن را کنترل کنیم هامون صابوری و بخش اعظمی از کانون‌های گرد و غبار در کشور افغانستان و در داخل کشور آبگیری شده است، اما یک قسمت از کانون هیرمند هنوز آبگیری نشده و خشک است به همین دلیل باید به صورت کلی‌تر به تالاب هامون توجه کنیم.

انتهای پیام/ع

سه کانون گرد و غبار در منطقه سیستان داریم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.