در جریان بررسی طرف محمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق در مخالفت با این طرح، اظهار کرد: با توجه به پیشرفت تکنولوژی و پیدایش انواع ترکیبات شیمیایی که از آن سوءاستفادههایی میشود که بعضاً آثار مخربی بر بدن انسان دارد، باید مجازات شدیدتری برای اسیدپاشان در نظر گرفته شود.
بیشتر بخوانید: کلیات طرح تشدید مجازات اسید پاشی تصویب شد
وی افزود: علت مخالف من این است که یک قانون در سال ۱۳۳۷ برای اشد مجازات اسیدپاشان به تصویب رسیده به نحوی که اگر کسی به صورت عمدی با پاشیدن اسید موجب قتل کسی شود مجازات او اعدام خواهد بود و فردی را دچار نقص عضو کند به حبس ابد و اعمال شاقه محکوم میشود، اما به نظر میرسد که در طرح جدید این موارد به صورت جزئی مطرح شده است.
صباغیان تصریح کرد: بنده پیشنهاد میکنم که این طرح به کمیسیون بازگردد و برخی اشکالات آن اصلاح شود.
در ادامه نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در موافقت با این طرح اظهار کرد: هیچکسی حق ندارد تا به نام امر به معروف و نهی از منکر و اسلام اقدام به اسیدپاشی کند.
وی افزود: از نظر اسلام امر به معروف نباید از تذکر لسانی فراتر برود، همچنین از نظر دین ما اسید پاشی یک نوع جنایت است و افرادی که این کار را انجام میدهند درک درستی از اسلام ندارند.
قاضیپور تصریح کرد: زیبایی زنان به صورت آنان بستگی دارد و افرادی که اقدام به اسید پاشی میکنند باید مورد اشد مجازات قرار بگیرند.
نماینده مردم ارومیه بیان کرد: هدف قرار دادن صورت اشخاص در خیابانهای جمهوری اسلامی ایران آن هم بدون هیچ اعلام و گفتگویی یک اقدام وحشیانه است که هیچگاه آثار آن از بین نمیرود و فرد آسیب دیده از زندگی محروم میشود، لذا از نمایندگان میخواهم که به این طرح رای مثبت بدهند.
همچنین محمد علی پورمختار نماینده مردم کبودر آهنگ در مخالفت با این طرح گفت: اکثر موارد اسید پاشی به دلیل امر به معروف و نهی از منکر صورت نمیگیرد و ما به جامعه القا میکنیم که ناامنی وجود دارد.
وی افزود: قانون سال ۱۳۳۷ شدیدترین مجازات را برای اسیدپاشان در نظر گرفته، اما طرح جدید تنها مجازات را به بخشهای مختلف تقسیم کرده است.
پورمختار بیان کرد: این طرح مشکل افرادی که مورد اسیدپاشی قرار گرفتهاند را حل نمیکند چرا که مشکل آنها عدم توجه بخش پزشکی و نبود پول کافی جهت انجام عمل است.
نماینده مردم کبودر آهنگ ادامه داد: به نظر میرسد که این طرح خلاف اصل سوم قانون اساسی بوده و به هیچ وجه هدف مد نظر را محقق نمیکند.
در ادامه محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در موافقت با طرح تشدید مجازات اسید پاشی و حمایت از بزهدیدگان ناشی از آن گفت: اسیدپاشی یکی از پدیدههای نامطلوب اجتماعی بوده که آثار روانی و اجتماعی بالایی دارد و ادامه زندگی را برای فرد مورد آسیب دیده سخت میکند.
وی افزود: اکثر قربانیان بانوانی هستند که مورد حمله اسیدپاشان قرار میگیرند در همه دنیا این اقدام به عنوان یک خشونت جرم انگاری شده است.
کاظمی تصریح کرد: در کشور ما از سال ۱۳۳۷ این مسئله جرم انگاری شده و برای آن مجازات در نظر گرفته شده، اما به نظر میرسد که اکنون قانون مناسبی برای مجازات اسید پاشان نداریم.
نماینده مردم ملایر متأسفانه کسانی که مرتکب این جنایت میشوند توان مالی ندارند تا دیهای پرداخت کنند از طرفی کسی را سراغ نداریم که بتواند جانی را قصاص کند.
وی افزود: مخالفان این طرح ماهوی هستند چرا که ما برای کسانی که به جرم اسید پاشی فردی را به قتل برسانند قصاص پیشبینی کردهایم و برای تغییر شکل صورت نیز مجازات ۲۵ ساله تا حبس ابد در نظر گرفته شده است.
کاظمی ادامه داد: هزینه درمان قربانیان در این طرح پیشبینی شده و اگر فرد مجرم فرار کند دیه آسیب دیدگان از بیتالمال پرداخت میشود، لذا بهتر است که نمایندگان بنا به انتظار جامعه برای تصویب آن با این طرح موافقت کنند.
همچنین علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات در موافقت با این طرح اظهار کرد: بنده با مجازات اسید پاشان موافقم و باید برای آنها اشد مجازات در نظر گرفته شود، قانون فعلی شدیدترین مجازاتها را برای اسید پاشان در نظر گرفته است لذا ما باید قانون قبل را اصلاح کنیم نه اینکه کلا آن را تغییر دهیم.
سلیمی ادامه داد: در این طرح درباره اسید فروشان هیچ نکتهای به میان نیامده لذا این طرح مکفی و مقصود نیست.
همچنین زهرا سعیدی نماینده مبارکه به عنوان موافق این طرح گفت: قربانیان اسید پاشی دچار مرگ اجتماعی میشوند و ضایعات روانی آنها از آسیبهای اجتماعیشان بیشتر است.
وی افزود: باید قانونی تصویب شود تا افرادی که در آینده میخواهند به دلیل عقدهگشایی به صورت مردم اسید بپاشند، بدانند که مجلس شورای اسلامی اشد مجازات را برای آنها رقم زده است.
انتهای پیام/