برخورد با افرادی که حامل این بذرها باشند کار آسانی نیست، به طور مثال فردی چهار عدد بذر این ماده مخدر را همراه دارد به راحتی قابل شناسایی نیست وحتی داخل یک آدامس هم میتواند جاساز کند.
وی افزود:در زمینه مبارزه با افرادی که اقدام به وارد کردن بذر ماده مخدر گل به کشور میکنند کشفیاتی در فرودگاه داشته ایم، اما متاسفانه برای گل مجازات جداگانهای نداریم و در صورت دستگیری افراد طبق همان قانونی که برای حشیش و تریاک است با آنها برخورد میشود. هرچند باید به این نکته نیز اشاره کرد که پلیس مبارزه بامواد مخدر درحال پیگیری است تا برای ماده مخدرگل قانون مجازات مجزایی تصویب شود.
دسترس بودن گل، مسئلهای که باید بررسی شود
در دسترس بودن ماده مخدر گل مسئله مهمی است که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت، مسئلهای که سعید منتظرالمهدی سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر درباره آن اظهار دادشت: افزایش دسترسی به ماده مخدر گل قابل تامل است و باید بررسی شود. موضوع ما در مبحث پیشگیری از مواد مخدر به معنی عام و همه جانبه است.
وی در ادامه افزود:یکی از اشکالات اصلی ما عدم آگاهی نسبت به مواد مخدر است. متاسفانه در خصوص ماده مخدر گل این تصور در ذهن مصرف کنندگان وجود دارد که گویا گل یک ماده گیاهی است و اثرات آن زیاد مخرب نیست؛ و هیچ اعتیادی ندارد.
متقاضیان گل جوانان هستند
ماده مخدر تریاک مصرف کنندگان خود رادارد، حتی در میان مصرف کنندگان شیشه و هروئین هم میتوان افرادی در سنهای مختلف دید، اما طبق گفته مجیدرضازاده معاون توسعه و پیشگیری سازمان بهزیستی کشور در حال حاضر پس از تریاک، گل بیشترین ماده مخدر مصرفی کشور به شمار میرود که اغلب متقاضیان آن جوانان و نوجوان هستند.
وی در این باره گفت: در سالهای اخیر الگوی مصرف مواد مخدر در کشور از مصرف مواد تریاک به سمت مصرف هروئین و کراک و از آن به سمت مواد محرک (شیشه) رفته و اکنون به سمت مصرف گل و تریاک میرود. البته این تغییر الگو موقتی است و در سالهای آینده ممکن است تغییراتی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بعد از تریاک، دومین ماده مخدر پرمصرف کشور گل به شمار میرود، افزود: به طوریکه افزایش شیوع این ماده در میان جوانان و نوجوانان نگران کننده است و ما شاهد گرایش برای مصرف این ماده مخدر هستیم.
وقتی تبلیغات اشتباه کار دست جوانها میدهد
رضازاده در خصوص علل افزایش گرایش جوانان به مصرف گل در سالهای اخیر، گفت: علت اصلی این موضوع، تبلیغاتی است که به تازگی مبنی بر اعتیاد آور نبودن و بی ضرر بودن گل منتشر میشود. به طوریکه در اغلب موارد مشاهده میکنیم جوانان برای افزایش شادی و نشاط شروع به مصرف این ماده مخدر میکنند به همین علت با اقدامات فرهنگی تلاش میکنیم تا آگاهی لازم را به جوانان و خانوادهها ارائه کنیم تا از مضرات و اعتیاد آور بودن این ماده مصرفی مطلع شوند.
سرهنگ محمد بخشنده نیز در این رابطه میگوید: خیلیها فکر میکنند که مصرف گل علائم خطرناکی ندارد و اثرات تخریبیاش محدود است در صورتی که تخریب گل ۵ برابر شیشه است.
سرهنگ بخشنده علائم مصرف ماده مخدر گل را بیقراری، بیخوابی، بیحوصلگی و ایجاد توهم بالا اعلام کرد و گفت: با توجه به قیمت بالای این ماده مخدر مصرف این ماده در بین اقشار مرفه بیشتر گزارش شده است.
منبع:میزان
انتهای پیام/