به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از آب انبار وکیل با اشاره به مزایای ثبت آثار تاریخی، اظهار داشت: این امر سبب بیشتر شدن حس تعلق مردم به این آثار میشود و همچنین حفظ ارزش اقتصادی این آثار موضوع دیگری است که با ثبت آثار رخ میدهد.
وی با اشاره به خانههای تاریخی ارزشمند در شیراز گفت: برخی از خانههای تاریخی در شیراز بیش از ده هزار سال قدمت دارند و از لحاظ اقتصادی نیز ارزش آنها چندین برابر شده است.
طالبیان با اشاره به دیگر مزایای ثبت آثار تاریخی، ادامه داد: ثبت آثار میتواند برای مقابله با تهاجمات فرهنگی موثر باشد چراکه مردم گذشته خود را میبینند و میدانند که به کجا وصل هستند.
معاون سازمان میراث فرهنگی از ایجاد موزههایی در سال ۹۸ برای بهرهگیری بیشتر از سنتها و دستاوردها خبر داد.
وی با اشاره به فعالیت مجموعهداران و حمایت میراث فرهنگی از این افراد گفت: ۱۲ مجموعهدار در استان فارس هستند که برای حمایت از آنان میتوانیم خانههای تاریخی را در اختیارشان قرار دهیم تا به موزه تبدیل کنند.
فراهم کردن امکان شرکت در نمایشگاههای ملی و بینالمللی برای مجموعهداران، کمک به ثبت آثار در جهت حفاظت و امکان بیمه در آینده از جمله حمایتهایی است که طالبیان از مجموعهداران عنوان و بیان کرد: طرح بیمه کردن اشیا مجموعهداران به مجلس فرستاده شده و در شورای نگهبان بررسی میشود.
معاون سازمان میراث فرهنگی درباره هیئت امنایی شدن میراث جهانی نیز گفت: ۱۲ اثر در کشور داشتهایم و تا آخر امسال ۸ اثر به این فهرست اضافه میشود که تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه و سعدی نیز جزء این ۸ اثر هستند و در صورت پیشنهاد استان میتوان محور ساسانی هم اضافه کرد.
طالبیان با اشاره به اینکه ثبت محور ساسانی از منظر باستان شناسی خلاقیت ایران بود و برای نخستین بار رخ داد، افزود: گستره قلمرو ساسانی بسیار زیاد است و تا خارج از مرزهای ایران ادامه دارد، اما شروع و پایانش در استان فارس بوده است.
وی با بیان اینکه تمام منطقه محور ساسانی به هم پیوسته است که بعد از کاوش مناطق دیگری نیز میتواند به آن اضافه شود، تصریح کرد: محور ساسانی در آینده مقصد بسیاری از پژوهشگران جهانی میشود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/م