مسعود نصرتی - مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان - در این باره گفت: در نمایشگاه فرش و گلیم کردستان ۱۴ قطعه فرش و گلیم فرش استان کردستان (سنندج، بیجار) به نمایش گذاشته میشود.
وی افزود: قالیبافی کردستان پیوند عمیقی با زندگی کُردها دارد. زمخت و خشن بودن بافتهها، به دلیل به کار بردن پشم خشن کردی است. همچنین طرحها با زوایای شکسته یادآور مسیرهای صعبالعبور منطقه کوهستانی پر پیچ و خم کردستان بوده که در این مسیرها زندگی یا کوچ میکردند.
او با بیان اینکه قالی کردستان به عنوان یکی از معروفترین قالیهای ایرانی به سه سبک «سنه»، «بیجار، گروس» و «عشایری» بافته شده است، ادامه داد: در فرشها اشکال و وجوه نمادین به تصویر کشیده شده، اشکالی که گویای واقعیات ادوار متمادی و کسب مهارت در هنر قالیبافی هستند. بیشتر نقوش، ریشه در باورهای اقوام کُرد دارد و ارتباط عمیقی با کار، ازدواج، کارهای روزمره، دعا و مرگ آنها دارد.
وی به نتایج مطالعات انجام شده در این زمینه پرداخت و گفت: مراکز شمالی استان کردستان، دارای سوابق طولانیتری در قالیبافی هستند که مضمون برخی از نقوش آنها شامل (نقوش باغی و گلستان) است و حتی تاریخی بیش از هزار سال را برای آن رقم میزند.
گفتنی است نمایشگاه فرش و گلیم کردستان امروز ساعت ۱۴ در چادرخانه مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان افتتاح شد و علاقهمندان به هنر فرشبافی میتوانند تا چهارم خرداد از ساعت ۹ تا ۱۷ از این نمایشگاه بازدید کنند.
انتهای پیام/