سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آذری جهرمی در همایش روز جهانی ارتباطات اعلام کرد:

خودکفایی ۷۰ درصدی در تولید تجهیزات توسعه پهن باند ثابت/ رشد ۳۰ برابری کشف حملات سایبری علیه کشور

وزیر ارتباطات اعلام کرد به خودکفایی ۷۰ درصدی در تولید تجهیزات توسعه پهن باند ثابت و ۳۰ درصدی در پهن باند موبایل رسیده‌ایم.

به گزارش خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز جهانی ارتباطات گفت: امسال در وزارت ارتباطات سال رونق تولید و گسترش خدمات دیجیتال نامگذاری شده است که هر دو برای ما مهم است و مجموعه این‌ها توسعه اقتصاد دیجیتال را فراهم می‌کند. با برنامه مدونی که از دو و نیم سال پیش با همکاری سندیکای مخابرات، شرکت‌های تولید کننده و هدف گذاری کالا‌های مورد نیاز صورت گرفته است در حال حاضر به خود کفایی ۷۰ درصدی تولید تجهیزات توسعه پهن باند ثابت در کشور رسیده‌ایم در لایه‌های مختلف شرکت‌های تولیدی توانمند شدند و سطح بالایی از نیاز‌های کشور را خودشان تامین می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در استان‌های مختلف کشور از این تجهیزات استفاده شده و تجهیزات خارجی قدیمی برچیده شده‌اند و جا دارد که من از شرکت مخابرات و تولید کنندگان این حوزه و همچنین ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تشکر کنم. البته انتظار است که منابع مورد نیاز برای شرکت‌ها تامین شود و دولت در این زمینه کمک کند. این آمار در حوزه پهن باند موبایل ۳۰ درصد است که رشد خوبی را نشان می‌دهد، اما راضی کننده نیست.

آذری جهرمی در خصوص توسعه خدمات دیجیتال گفت: آزادسازی داده‌های دولتی ملی شدند و این اتفاق بسیار مهمی است امروز این داده‌ها را می‌توانیم در اختیار استارتاپ‌ها قرار دهیم و با توجه به اینکه در سال گذشته بیش از ۱۰۰ استارت‌آپ در این حوزه به وجود آمد و دولت باید از کسب و کار‌های نوپا استفاده کند. در ۲۰ خرداد امسال سه بسته حمایتی دولت رونمایی می‌شود که هدف ما از این طرح‌ها گسترش خدمات دیجیتال است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه افزود: در پروژه دیگری که امروز به بهره‌برداری رسید و برای رونق اقتصاد دیجیتال است موضوع حفاظت از داده‌ها و ارتباطات در اقتصاد دیجیتال است فضای مجازی مانند فضای حقیقی دارای مخاطراتی است و اگر مختل شود زندگی روزمره مردم را دچار اختلال می‌کند ما به عنوان حمایت وظیفه تامین امنیت زیرساخت‌های اقتصاد دیجیتال را داریم که این موضوع در سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات نیز مورد تاکید قرار گرفته است. ما این زنجیره و طرح را دژفا نامگذاری کرده‌ایم و امروز ۱۰ پروژه زیر مجموعه این طرح به بهره‌برداری رسید. برای بخش‌های پژوهشی این طرح ۲۰ میلیارد تامین و برای عملیاتی شدن آن ۳۰ میلیارد تومان هزینه شده است که البته هنوز همه آن ۳۰ میلیارد پرداخت نشده است؛ لذا ما در صدد آن هستیم که گام‌های اساسی برداریم و در جهت امنیت شبکه ملی اطلاعات و احقاق حقوق مردم و تامین امنیت داده‌های کشور.

وی در همین زمینه ادامه داد: ۲ سال پیش شناسایی حملات سایبری علیه کشور زیر ۱ میلیون بود، اما در سال گذشته بیش از ۳۳ میلیون حمله سایبری علیه کشور شناسایی شد یعنی بیش از ۳۰ برابر رشد صورت گرفت، اما این به آن معنا نیست که به طور کامل ایزوله شده‌ایم در همین ۱ ماه گذشته دیدیم که بعضی از استارتاپ‌های ما اطلاعاتشان درز کرد و این‌ها همه برای ما درس عبرت است.

آذری جهرمی در خصوص توسعه امکانت ارتباطی در روستا‌ها گفت: دولت مکلف است ۹۰ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار را به پهن باند مجهز کند و همانطور که اطلاع رسانی شده است در حال حاضر ۷ هزار و ۲۰۰ روستا به خدمات پهن باند شبکه ملی اطلاعات با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری دولت متصل شده است؛ همچنین بر پایه دولت الکترونیک فاصله ۵ برابری بین شهر و روستا به زیر ۲ و نیم برابر کاهش پیدا کرده است و این نشان دهنده عدالت اجتماعی در شبکه ملی اطلاعات است در حال حاضر به عدد ۷۰ درصد رسیده‌ایم و در صورتی که شرایط بودجه‌ای مساعد باشد تا پایان سال این موضوع تکمیل می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با توسعه شبکه ملی اطلاعات گفت: بر طبق آنچه در سند تبیین شبکه ملی اطلاعات آمده است ما در ۱۸ ماه گذشته ۸۰ درصد پیشرفت داشته‌ایم، اما متاسفانه بقیه دستگاه‌های مرتبط به ظایف خود عمل نکرده اند وظیفه ما ایجاد زیر ساخت بود که انجام شده است، اما کسانی که در حوزه خدمات و محتوا وظیفه داشتند این امر را محقق نکردند و در نتیجه به هدف مد نظر در موضوع شبکه ملی اطلاعات نرسیده‌ایم.

وی ادامه داد: در یک چنین شرایطی قطعا مقصر وزارت اطلاعات نیست چرا که ما زیر ساخت را تامین کرده‌ایم، اما متاسفانه برخی که به وظایف خودشان در سند مذکر عمل نکرده اند وزارت اطلاعات را مورد انقاد قرار می‌دهند وزارت اطلاعات در زمینه سلامت محتوای شبکه ملی اطلاعات یا موضوعاتی مانند جرم وظیفه‌ای ندارد.

آذری جهرمی افزود: با توجه به حساسیت موضوع کودکان و نوجوانان ما به صورت آتش به اختیار به این حوزه ورود کردیم پس از ورود ما خیلی از دستگاهخ‌عهای فرهنگی اعتراض کردند که چرا شما به حوزه محتوا وارد شدید من در جواب آن‌ها می‌گویم حرفی نیست و ما خارج می‌شویم، اما شما توضیح دهید در این حوزه تا حالا چه کرده‌اید ما به وظایف خود در حوزه زیر ساخت‌ها عمل کردیم در چند وقت اخیر ۱۴۲ آزمایش برای تست قطع اینترنت انجام گرفت که در همه ان‌ها نتیجه مثبت بود و مشخص شد که در صورت قطع اینترنت با مشکل مواجه نمی‌شویم همچنین سپر دفاعی بک ملی اطلاعات رونمایی شده است بیش از ۳۰ برابر در آن رشد داشتیم و در رابطه با قیمت اینترنت بسیار ارزان‌تر از کشور‌های دیگر دنیا هستیم. کیفیت سرعت اینترنت ذدر داخل ۸۰ برابر سایت‌های خارجی است این‌ها نشان می‌دهد که ما به وظیفه خود عمل کرده‌ایم، اما خدمات و محتوای شبکه ملی اطلاعات بر عهده دستگاه‌های دیگر یاست.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در رابطه با خدمات سندی در شورای عالی فضای مجازی آماده تصویب است و تا چند وقت دیگر ابلاغ می‌شود، اما در رابطه با لایه محتوا نمی‌دانم در چه مرحله‌ای است؛ در واقع مهم‌ترین بخش شبکه ملی اطلاعات که لایه محتوا است هنوز هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است، اما هنوز دغدغه بعضی انتقاد از وزارت اطلاعات است.

وی افزود: ۱.۳ دهم میلیون با اقدامات صورت گرفته وارد اکو سیستم جدید شدند که حداقل آسیب را دارد و در آن محیط پدر و مادر در کنار آن‌ها هستند و همچنین به محتوای فاخر اهمیت داده می‌شود.

آذری جهرمی ادامه داد: البته مخاطرات این فضا هنوز زیاد است و در ۱ ماه گذشته جلسات زیادی با مسئولان نیروی انتظامی داشتیم تا بتوانیم توان این نیرو را افزایش دهیم تا اختلالات اقتصادی جلوگیری شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.