وی افزود: روزهداری باعث حفظ طراوت ذهنی، شادابی و سلامت جسمی میشود و ورزش نیز نهتنها با روزه منافاتی ندارد، بلکه اگر به صورت صحیح و اصولی انجام شود، فرد روزهدار را در مقابل خستگیها و دشواریهای روزه، به خصوص در هوای گرم، مقاومتر میسازد.
این مسئول در خصوص ارتباط تحرک فیزیکی در روزهداری و پیشگیری از ضعف عمومی و کسالت بدن گفت: ورزش باعث سوختن چربیهای بدن میشود و ذخایر چربی بدن را کاهش میدهد. همچنین تعادلی بین سوختن کربوهیدراتها و چربیها صورت میگیرد. در زمان روزهداری، به علت اینکه کربوهیدرات کمتری وارد بدن میشود، بدن چربیها را بیشتر میسوزاند.
باباملکی با اشاره به این باور غلط که بعد از سحر و قبل از افطار میتوان ورزش کرد، گفت: بهترین زمان ورزش، حدود یک ساعت بعد از افطار است. با فعالیت فیزیکی و ورزش، قند خون کاهش مییابد و فرد روزهدار که به علت گرسنگی، قند خون پایینی دارد، اگر قبل از افطار فعالیت کند، افت قند بیشتری پیدا میکند.
وی بیان کرد : افراد روزهدار پس از افطار، از خوردن غذاهای چرب و شیرین پرهیز کنند و مایعات زیادی بنوشند. حتماً قبل از ورزش ۲ لیوان آب میل کنند و در هنگام ورزش نیز آب مصرف کنند تا آب بدن آنها حفظ شود. توصیه میشود افراد ورزشکار و عادی، از افطار تا سحر، مایعات، میوه و سبزی مصرف کنند تا آب بدن آنها حفظ شود.
انتهای پیام/ز