سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون در استان فارس/رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز: ۴۷ درصد از مرگ و میر‌های در استان مربوط به فشار خون بالا است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در استان فارس خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، علی بهادر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست خبری با عنوان بسیج ملی کنترل فشار خون، که با شعار "بدانیم و اقدام کنیم‌" از دیروز آغاز شده است، اظهار داشت: متأسفانه بسیاری از مبتلایان به فشارخون از ابتلاء خود به این عارضه پرخطر بی‌اطلاع هستند و این بیماری با توجه به اینکه هیچ گونه علایمی ندارد بیماری خاموش و بیصدا تلقی می‌شود.

وی افزود: ۴۷ درصد از مرگ و میر‌های در استان مربوط به فشار خون بالا است.

بهادر، کاهش سن سکته‌های مغزی و قلبی را نشان دهنده زندگی شهری و عدم توجه به سلامت جسم دانست و گفت: این بیماری زمینه ساز ارتباط با بیماری‌هایی مانند دیابت می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طرح بسیج عمومی کنترل فشارخون و درمان آن از بسیاری از هزینه‌ها و بروز دیگر بیماری‌های مرتبط با آن جلوگیری می‌کند.

وی همچنین از بکارگیری همه پایگاه‌های بهداشتی در استان فارس در اجرای کمپین ملی کنترل فشارخون خبر داد و گفت: با ثبت افراد دچار فشارخون بالا، علاوه بر شناسایی، درمان آن‌ها نیز در دستور کار قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نقطه کلیدی سلامت را مردم دانست و با بیان اینکه اگر خود شهروندان، پیگیر این مهم باشند و مواد غذایی سالم استفاده کنند و همجنین از از استفاده از مواد پرنمک و چرب خودداری کنند، می‌توانند از بروز سایر بیماری‌ها جلوگیری کنند.

مدیربیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در ادامه گفت: این طرح از ۲۸ اردیبهشت آغاز و تا ۱۵ خرداد در بخش آموزش ادامه دارد تا براساس پروتکل نسبت به انجام تست فشار خون اقدام کنند.

فریبا مرادی ادامه داد: از ۱۵ خرداد امسال نیز تا ۱۵ تیر مرحله فشارخون گیری است که در مناسبت‌های مختلف اطلاع رسانی می‌شود.

وی محل اجرای این طرح را تمام مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی، خانه بهداشت، مرکز جامع سلامت، مطب‌های پزشک خانوداه و بیمارستان‌ها با توجه به بار مراجعه ذکر و عنوان کرد: تمام پایگاه‌های اورژانس و همچنین ۱۱۲ ایستگاه موقت در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این طرح همکاری خواهند کرد.

مدیر بیماری‌های غیرواگیر علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: ۴۰ درصد افراد شناسایی شده از فشارخون خود بی اطلاع هستند.

فشارخون بالا در کمین ۳۰ ساله ها/ آمار فارس نگران کننده است

عبدالرسول همتی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم با یادآوری اینکه ۲۲ تا ۲۷ درصد جمعیت بالای ٣٠ سال کشور مبتلا به فشار خون بالا هستند، گفت: آمار ابتلای گروه سی ساله‌های فارس به فشارخون بالا حدود ۲۲ درصد است.

او با اشاره به اینکه اکثر افراد از ۳۰ تا ۷۰ سال به فشار خون مبتلا می‌شوند، افزود: در ایران از هر سه نفر و در استان فارس از هر چهار نفر یکنفر به بیماری فشارخون بالا مبتلا است.

همتی ادامه داد: متاسفانه نیمی از افرادی که مبتلا به فشار خون هستند و بیماری آن‌ها با تجویز دارو توسط پزشک کنترل شده، از دارو استفاده نمی‌کنند و این موضوع نگران کننده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه مصرف نمک در کشور ۱۲ درصد بالاست که حداکثر باید ۵ گرم باشد، گفت: مطالعات نشان می‌دهد باید نمک خوراکی مصرفی کاهش یابد و این مهم فرهنگ سازی شود.

همتی با تاکید بر اینکه کم کردن ۳ گرم مصرف نمک ۳۰ درصد بروز فشارخون را کاهش می‌دهد، عنوان کرد: مصرف دخانیات، الکل، کم تحرکی و کاهش مصرف میوه و سبزی در ابتلا به این نوع بیماری موثر است.

او ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود ۴۷۷ هزار نفر از جمعیت بالای ۳۰ سال استان فارس دچار فشار خون باشند که ۲۷۷ هزار نفر از این تعداد شناسایی شده و از شناسایی یکصد هزار نفر دیگر در دستور کار قرار دارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه فشار ۱۲۰ طبیعی است و اگر فشار خون ۱۴۰ به ۹۰ باشد در شمار فشار خون بالا محسوب می‌شود، گفت: در این حالت ربع ساعت بعد مجدد باید فشارخون گرفته شود. برای افراد دیابتی اگر ۱۲۰ به ۸۰ باشد به عنوان فشارخونی ثبت می‌شود. فشار خون ۱۳ نیز پیش فشارخون تلقی می‌شود.

همتی با بیان اینکه فارس در اجرای طرح کنترل فشار خون در کشور مقام اول دارد، تصریح کرد: در این طرح یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مورد هدفگذاری قرار می‌گیرند.

انتهای پیام/چ 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.