سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

واکنش نابغه قرآنی به شایعات ریز و درشت؛ از حبس و تبعید تا حضور در BBC/ ماجرای تلاوتی که خشم مقام سعودی را برانگیخت!

محمد حسین طباطبایی که به دنیا آمد، والدینش از همان سال‌های آغاز زندگی‌ او را در مسیر قدسی کلام وحی قرار دادند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حجت‌الاسلام سید محمد‌حسین طباطبایی که پدرش لقب "علم‌الهدی" را برای وی برگزید، همان کودک خردسالی است که در دهه هفتاد شگفت‌انگیز‌ترین کودک دنیا در عرصه حفظ قرآن شد و معجزه دیگری از آیات نورانی آخرین کتاب آسمانی خداوند را به رخ دنیا کشید. او اکنون جوانی برومند و تحصیل کرده حوزه علمیه قم است که پا به پای پدر در راه ترویج قرآن و مکتب اهل بیت (ع) تحقیق و پژوهش می‌کند.

در ادامه گفت‌وگوی خبرگزاری ما با حجت‌الاسلام سید محمد حسین طباطبایی را مشاهده می‌کنید.

* چه عاملی باعث شد که محمدحسین طباطبایی به‌عنوان نابغه قرآنی به جهان اسلام معرفی شود؟

اول لطف خدا و عنایت ائمه طاهرین (ع) بود و نکته مهم دیگر آن، وجود پدر و مادری که حافظ قرآن بودند. پیش از من، دو خواهر بزرگم حافظ قرآن شدند و همین فراگیری حفظ قرآن در میان اعضای خانواده باعث شد تا زمینه حفظ قرآن از سن دو سالگی برایم فراهم شود.

* چطور می‌شود یک کودک دو ساله که اوج دوران کودکی خود را سپری می‌کند حافظ کل قرآن می‌شود؟ این با روح کودکانه شما در تعارض نبود؟

البته در سن دوسالگی برای بازی و تفریح در کلاس‌های حفظ حاضر می‌شدم که همان حضور و شنیدن آیات قرآنی که در خانه مدام به گوشم می‌رسید، سبب شد تا با آیات مانوس شوم و بسیاری از آیات جزء سی‌ام را به راحتی حفظ شدم و از همانجا علاقه به حفظ در درونم بوجود آمد و برایم به‌عنوان کاری روزمره تبدیل شد. در طی سه سال، مراحل حفظ کل قرآن را گذارندم و حفظ احادیث و همچنین بوستان و گلستان سعدی نیز انجام شد. برخی از خطبه‌های نهج‌البلاغه و اشعار محتشم کاشانی را در کنار هم در سه سال حفظ کردم. یاد می‌آید در همان دوران به همراه خواهرانم در محافل مختلف شرکت می‌کردیم و دیگر احساس ترس نداشتم و زمانیکه در ۵ سالگی کل قرآن را حفظ کردم با شجاعت تمام‌تر و اعتماد به نفس کامل برنامه‌ها را اجرا می‌کردم.

* یکی از سفر‌های به‌یاد ماندنی شما، سفرتان به کشور عربستان در سال ۱۳۷۶ و حضور در مراسمی بود که به دعوت نائف بن عبدالعزیز ولیعهد سابق عربستان صورت گرفت. لطفاً درباره این مراسم توضیح دهید.

در سفری که به عربستان در سال ۱۳۷۶ داشتیم، برنامه‌های متعددی چه در بعثه مقام معظم رهبری و چه در اماکن دیگر از جمله کاخ شخصی نائف بن عبدالعزیز که آن زمان هم ولیعهد و هم وزیر کشور عرستان سعودی بود، برگزار شد که از برخی از آن‌ها تصاویر و ویدئویی به یادگار مانده است البته آن ویدئوی مشهوری که آن زمان به‌صورت گسترده پخش شد، مربوط به مراسمی بود که در بعثه مقام معظم رهبری و با حضور چند تن از مسئولان رده بالای کشور یمن برگزار شده بود، امّا متاسفانه از برنامه‌ای که با حضور نائف بن‌عبدالعزیز و مقامات کشور سعودی برگزار شد، هیچ ویدئویی در اختیارمان قرار نگرفت.

* جلسه‌ای که به دعوت ولیعهد عربستان انجام شد، هیاهوی زیادی را به دنبال داشت. چراکه یک کودک شیعه و ایرانی توانسته بود به همه سوالات حاضران پاسخ دهد. شنیده‌ایم که پاسخ‌های شما، خشم و عصبانیت نائف را هم به دنبال داشت.

ناراحتی ایشان از پاسخ‌های من نبود بلکه عصبانیت او از این بابت بود که چرا باتوجه به صرف هزینه‌های زیاد در مراکز آموزشی و ترویج حفظ قرآن در کشور عربستان که زبان گفتاری‌شان عربی است و به‌نوعی مهد آموزش قرآن جهان به شمار می‌آمد، نتوانسته‌اند کودکی را با این ویژگی که هم در زمینه الفاظ و صحت حفظ و هم در زمینه مفاهیم و ترجمه قرآن حرفی برای گفتن داشته باشد، تربیت کنند. آن‌ها در آن زمان همچنین فردی را نداشتند و اگر هم که بود، تنها در زمینه حفظ و الفاظ قرآن بود و شاید عصبانیت بن عبدالعزیز به همین خاطر بود که چطور می‌شود که باتوجه به محدودیت‌های آموزشی در ایران، یک خردسال فارسی‌زبان در مهد آموزش‌های قرآنی جهان برای آن‌ها اجرای برنامه می‌کند.

* پس از اینکه نام شما بر سر زبان‌ها افتاد، حضورتان در محافل رسمی و برنامه‌های تلویزیونی کم‌رنگ شد و همین باعث شد تا از گوشه و کنار شایعاتی درباره شما منتشر شود. شایعاتی نظیر اینکه محمدحسین از دنیا رفته و یا حبس خانگی شده و غیره. حتی بر اساس شایعه فوت شما، در یکی از کشور‌های عربی برای شما مراسم ترحیم هم گرفته بودند.

این شایعات پیش از من، برای آقای جواد فروغی که حافظ کل قرآن بودند، نیز مطرح شده بود و من اولین نفر نبودم که مورد هجمه شایعات قرار می‌گیرم، امّا به جهت اینکه من در دوران کودکی، برنامه‌های زیادی داشتم و مردم برنامه‌ها را دنبال می‌کردند، زمانیکه وارد حوزه شدم و کمتر توانستم در رسانه‌ها ظاهر شوم، این شایعه‌ها به‌تدریج توسط برخی افراد با غرض و نیات خاصی مطرح شد، به ویژه شایعاتی که به نظام مربوط می‌شد و آن را منتسب به خواب‌هایی می‌کردند که واقعیت نداشت. هیچ عکس، فلیم و مستندی هم نداشتند. به‌عنوان مثال گفتند ایشان فوت کرده یا محصور است و در حصر خانگی قرار دارد و یا اینکه تبعید شده است و از کشور اخراجشان کرده‌اند. شایعات تا جایی پیش رفته بود که افرادی هم که من را می‌شناختند در مواجهه با من می‌گفتند که ما این خبر را به صورت موثق شنیده‌ایم در حالیکه این شایعات هیچ کدام صحت نداشت.

* گویا شما در شبکه تلویوزیونی BBC نیز به اجرای برنامه پرداختید.

به همراه پدرم در سال ۱۳۷۷ به انگلستان رفتیم و در شهر‌های مختلفی به اجرای برنامه پرداختیم. در همان روزها، بی‌بی‌سی نیز از ما دعوت کرد که بازدیدی از دفتر آن‌ها در لندن داشته باشیم. به طبقه چهارم شبکه که فارسی‌زبان بودند، رفتیم. می‌گفتند که ما می‌خواهیم از نزدیک صحت حفظ و کار ایشان را بررسی کنیم. اتاقی در آنجا بود که پدرم گفتند شما برو و در انتهای اتاق بنشین و به آن‌ها گفت که هر قسمتی را که مدنظر دارید من با اشاره به محمدحسین می‌گویم. همین روش را اجرا کردند و آن‌ها خیلی تعجب کردند.

* شما چند دیدار با مرحوم آیت‌الله بهجت داشته‌اید، توصیه‌ای از ایشان را که در ذهن دارید، بفرمایید.

ما چند دیدار توفیق حضور خدمت ایشان را داشتم. ایشان بار‌ها توصیه می‌کردند که دوره‌های خاصی برای تکرار محفوظات بگذارید و سفارش می‌کردند که حتماً نسبت به سفر مبادرت کنید و برنامه مستمر برای آن در نظر بگیرید. مطلب دیگری را که ایشان تاکید داشتند این بود که نسبت به زیارت امامزاده‌ها استمرار داشته باشید و هر جمعه به زیارت یک امامزاده بروید؛ و دستور عملی دیگری که ایشان به من داده بودند این بود که هموراه این ذکر "اللَّهُمَّ اجْعَلْنِی فِی دِرْعِکَ الْحَصِینَةِ الَّتِی تَجْعَلُ فِیهَا مَنْ تُرِیدُ" را بعد از هر نماز بخوانید چراکه آثار زیادی دارد.

* شیرین‌ترین خاطره زندگی خودتان را برای ما تعریف کنید.

خاطرات شیرینی از برنامه‌هایی که در آن دوران داشتم در خاطرم نقش بسته است، امّا از شیرین‌ترین خاطره‌ها می‌توانم به خاطرات حج اشاره کنم. یکی از خاطره‌ها به حضور مادرم در سفر حج بر می‌گردد. در اولین سفری که به حج داشتم به همراه پدرم عازم شدم و زمانیکه مقامات سازمان حج ایران از ما درخواست کردند که شما چه درخواستی از ما دارید. گفتم که دوست دارم مادرم هم در اینجا باشد که الحمد‌الله مقدمات حضورشان فراهم شد و ایشان به اعمال هم رسیدند.

خاطره بعدی هم به همان سفر بر می‌گردد. در جلسه‌ای که با نائب بن عبدالعزیز داشتیم پس از پاسخ به سوالات متعددی که حاضران از من داشتند، آقای نائف گفتند که ما تعدادی جوایز و هدایایی برای شما آماده کرده‌ایم که البته در مقابل کار شما بسیار ناچیز است. نائف گفت که شما یک جایزه ویژه‌ای بخواهید تا من آن را برای شما فراهم کنم. من که آن زمان ۶ سالم بیشتر نبود با مشاوره پدرم، خواستم از آقای نائف که یک سری از حاجیان را که آن موقع از پرواز جامانده بودند، اجازه دهند تا به حج مشرف شوند. وقتی من این موضوع را مطرح کردم ایشان دستور دادند تا مقدمات حضور حاجیان جامانده به کشور عربستان فراهم شود و فردای همان روز نیز حاجیان به عربستان آمدند و به نوعی این اتفاق، شیرین‌ترین خاطره دوران کودکی من به شمار می‌آید.

* تقریباً ۲۰ سال از آن سال‌ها می‌گذرد و فصل جدیدی از زندگی محمدحسین طباطبایی رقم خورده است. می‌خواهیم بدانیم شما در حال حاضر مشغول چه کاری هستید؟

بعد از اینکه از دوران کودکی عبور کردم، وارد حوزه شدم و تحصیلاتم را ادامه دادم و تقریباً در طول ۱۰ سال، سطوح حوزه را سپری کردم و درس خارج فقه و اصول را گذراندم و در کنار آن بحث حضور در محافل و جلسات قرآنی و مسائل پژوهشی و تالیف کتب آموزشی را به همراه پدرم دنبال کردم و هم‌اکنون نیز به صورت خاص در حوزه آموزش و پژوهش در موسسه جامعه‌القرآن مشغول به کار هستم.

* مقام معظم رهبری در سال ۹۱ مطالبه‌ای را در خصوص تربیت ۱۰ میلیون حافظ داشتند. به نظر شما برای تحقق منویات رهبر انقلاب چه باید کرد؟

ایشان همیشه جزو مشوق‌های اصلی آموزش قرآن و به ویژه حفظ قرآن بودند. تا جایی که یادم است در هر دیداری که با ایشان داشتیم، مقام معظم رهبری درباره استمرار و ادامه فعالیت‌های قرآنی تاکید داشتند و توصیه‌هایی را بیان می‌کردند و به این نکته اشاره داشتند که موضوع آموزش حفظ قرآن باید در میان عامه جامعه رواج پیدا کند.

به نظرم، برای رسیدن به افقی که رهبر انقلاب ترسیم کرده است، طبیعتاً مقدماتی وجود دارد و اهدافی باید دنبال شود از جمله تربیت نیرو‌ی انسانی کارآمد و کشف استعداد‌های قرآنی و یا تعامل با کشور‌های دیگر و اجرای روش‌های آموزشی نوین که باید توسط نهاد‌ها و سازمان‌های قرآنی انجام شود. البته اجرای آن هدف با یک و یا دو نفر محقق نمی‌شود. اگر این تعامل وجود نداشته باشد، رسیدن به اهدافی که مقام معظم رهبری مدنظرشان است و بسیاری از عزیزان قرآنی دغدغه آن را دارند، به سرانجام نمی‌رسد. باید شرایطی بوجود آید که در هر شهر و روستا و برای همه اقشار جامعه اعم از بی‌سواد و با سواد، کوچک و بزرگ شرایط آموزش حفظ قرآن مهیا شود.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

همه شایعه‌ها درباره یک نابغه قرآنی

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۳۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
من از بيننده هاي پروپاقرص برنامه هاشون بودم يادش بخير
شهميرزادى-م-
۱۵:۳۶ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
اين سيد يك " اعلم " يك نابغه اسلامى / جهانى است هرچند از سنين كودكى شناخته شد ولى بعدا در روزگار نو جواني و هم اكنون كه جوان برومندى است خود را كنار كشيده و ابدا اهل ظاهر سازى نيست. بگذايد در دنياى خودش رشد كند ولى از خودش تقاضا ميكنيم گاهگاهى در برنامه هايى كه خودش تشخيص ميدهد ظاهر شده ماليات و زكات دانايى هاى خودش را كه اموزش بديگران است بما بپردازد.
ناشناس
۰۹:۴۵ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
به بچه هامون حفظ کردن قران رو یاد بدیم. قران جای پژوهش زیاد داره، درخواست دارم بیشتر روی قران پژوهش بشود
ناشناس
۰۷:۲۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
چشممان روشن شد نابغه و فرزند خلف ملت ایران. سلامت باشی پسر
ناشناس
۰۶:۲۸ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام هر چی امثال شما از جامعه واز فضای حقیقی و مجازی دورتر باشید جای شما آدمهای اشتباهیبیشتر وارد این فضاها میشن وزندگی جوانها رو تحت تاثیر قرار میدن
ناشناس
۰۱:۴۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظش کنه و جشم بد ازش دور باشه
ناشناس
۰۱:۴۷ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظش کنه و جشم بد ازش دور باشه .یادش بخیر بجه که بودیم ایشون رو در برنامه های تلویزیون میدیدیم همش پدرم بهمون میگفت یاد بگیرید همسن شماست
ناشناس
۰۱:۴۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
الله یحفظ لنا
حسین
۰۰:۵۹ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
تلویزیون بايد جای این معجزه های خداوند باشد و از دانش ایشان جهت پیشبرد دین استفاده شود
ناشناس
۲۱:۵۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ایکاش دوباره در تلویزیون برنامه داشته باشند .اینشالله تاثیرگذار برجوانان باشند .الان کسی دم از بی دینی بزند .واقعا مقصر خودش است .چونکه خیلی راحت میتوانند راجع به دین تحقیق کنند و عربی از طریق انترنیت یاد بگیرند .
اصلا کنجکاو شوند .ببیند خدا در قران بهشون چی میخواد بگوید .تا اینشالله رستگار شوند
ناشناس
۲۱:۴۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
در پناه خدا باشد
سعید
۲۱:۳۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
بیشترین شایعات رو شبکه ماهواره ای ضد انقلاب وهابی کلمه در مورد این بزرگواز ساخته اند که ظاهر ایشون گواه بر تمام یاوه گوی های اقلیت ضد انقلاب است .یادم میاد وقتی که اقای قرائتی از ایشون سوال میکردند جواب های که به ایشون میدادند از آیه های قران بود . و حاج آقا قرائتی چون سواد قرآنی داشتند رو شگفت زده کرده بود اون زمان آقای طباطبای 6 سال داشتند. کاش ایشون رو بیشتر میدیدیم .
ابوالفضل
۲۱:۲۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلامت و پایدار باشین
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
چقدر خوشحال شدم .با ایشان مصاحبه کردید .به نظر من وقتی شایعه ای میشه .باید همان موقعه جلویش را گرفت تا شایعه بعدی ساخته نشه .در حدیثی امده .باید هر حرفی را که میشنوی قبول نکنی مگر اینکه این خبر را از دو نفر ادم با ایمان .متقی بشنوی .واگر خبری را شنیدی و بدون اینکه مطمین از درست یا دورع بودن حرف شوی .به شخص دیگه ای این خبر را بگی .گناه این خبر به گردن توست .پس مواظب باشید به شایعات پرو بال ندهید.
بختیاری
۲۰:۵۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
درود خدا و رسول و امت اسلامی بر همچنین خانواده های نورانی .
انشالله که در پناه قرآن و در عمل به آن همه کوشا باشیم و زندگیهایمان هم قرآنی شود.
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
دراین زمانه که شبهات زیادشده و عده ای به عمد یا نادانسته دین خداواعتقادات شیعه رامورد تمسخر قرار میدهند !!بخصوص مفتی های نادان وبیسواد وهابی سعودی!! حتمابه وجود چنین دانشمندانی نیاز شدید داریم .خداحفظش کند
(م) زيبا كنارى
۲۰:۱۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
يك پرسش و يك ديدگاه
==============
چرا علم الهدى ؟ علم بمعنى علامت و آنچه كه مراسم مذهبى در مساجد و تكايا و نمايش در حركت هاى دسته اى استفاده ميشد كه اين سال ها كاهش يافته است
آيا اعلم الهدى مورد نظر نيست ؟ اعلم به معنى داراى بيشترين علم داناترين دانشمند ترين است. شايد همان اعلم الهدى است و اشتباه كلام يا سهو قلم است كه علم الهدى شده !
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگر ما در علوم قرآنی قدمهای واقعی برداریم نوابغی مانند بوعلی سینا، ابوریحان، خیام، خواجه نصیر الدین، حافظ و صدها دانشمند که اسلام در علوم مختلف دارد و در جهان کم نظیر ند ظهور خواهند کرد انشاءالله.
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ببین همه می توانند این سبک تربیت را دنبال کنند و هم بدرد دنیایشان می خورد و هم آخرت.
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ان شالله همیشه درپناه قرآن باشید.
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ماشاا... چقدر بزرگ شده یادمه عکسشون توی کتاب قرآن دبستانم بود
ناشناس
۱۷:۲۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا جای ایشون در رسانه ها خیلی خالیه ای کاش تو تلویزیون برنامه ای اجرا کنن جوانان این دوره نیاز دارن به سفارشات دینی و قرآنی
ناشناس
۱۷:۱۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
زمان کودکی منم سه جز قرن رو حفظ کردم، یادش بخیر
زینب
۱۶:۵۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
یادش بخیر من مهد قرآن باباش میرفتم یه بارم اومد با ما بازی کرد
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
چرا ما باید از حضور ایشان در برنامه های تلویزیونی بی بهره باشیم؟
ناشناس
۱۵:۴۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خداحفضش کنه
ناشناس
۰۹:۵۱ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
حفظ اینجور نوشته می شه.
ناشناس
۱۵:۰۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ما شا ا ... بر این جوان برومند و قرآنی
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
یادش یخیر خاطرهام زنده شدددددددددددد زنده باشی و پایدار
ناشناس
۱۴:۰۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
من هنوزدرعجبم که چرا ایشان ازآن زمان کودکی که کلی برنامه درتلویزیون وکشورهای مختلف داشتند خیلی وقت دیگه نه ازایشان صحبتی شدنه مصاحبه ای داشتن ونه کسی ایشان رادرامکان عمومی دید؟! به کل محوشدن،درصورتی که همیشه اکثرجاهاحضورداشتن
ناشناسى ديگر
۱۹:۵۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا جاى تعجب است اين شخصيت نابغه نميگويم كم نظير ميگويم بى نظير چرا در تلويزيون ايران ظاهر نميشود؟
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
انشاالله در پناه حق باشد .
عاقبت به خیر شود .
علی
۱۳:۴۲ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگرما قرآن را درک کنیم همه چیز در قرآن هست،همه علوم هرآنچه در عالم هستی هست ،خداوندی که قادر است کل عالم هستی را در نقطه ،«ب» بسم الله خلاصه کند، بیگانه دلیل نیست که آغاز هر کاری بسم الله الرحمن الرحیم است
ali
۱۳:۳۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ٱللَّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
درود بر ایشان و پدرش . به امید توفیقات روز افزون .
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظت کنه
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
تا کور شود چشم دشمنان اسلام
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خداند ایشان را برای ما حفظ بفرمایید انشالله.
ناشناس
۱۲:۲۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا نگهدارت باشه. کاش با این هوشت میرفتی پزشکی و یا در دانشگاههای برتر دنیا در رشته بیوتکنولوژی تحصیل میکردی و بیشتر مثمر ثمر برای کشورت میشدی
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
علوم قرآنی هم بسیار مورد نیاز است وخدا ایشان راانتخاب کرده.
جامعه به همه تخصصها نیاز دارد.ما از علوم قرآنی بی اطلاعیم والا در مورددآن عطش بیشتری می داشتیم
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
متاسفم که پیشرفت انسان رادرعلوم طبیعی می بینید نه علوم الهی
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
درمان روح بالاتر از درمان جسم است
خدمت به خلق در راه دین کم از خدمت در دنیا ندارد بلکه افضل تر هم هست
ناشناس
۱۶:۱۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
چرا توی مدارس به این مووضع توجه نمی شه؟
ناشناس
۰۷:۴۳ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا برات متاسفم، خیلی میشد برات حرف بزنم ولی دیدم انگاری خیلی پرتی و فایده ای نداره
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸
موافقم
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خداوند به پدر و پسر عمر طولانی یا عزت و سلامتی کامل عنایت فرماید . انشاءالله
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
ان شاءالله که همیشه موفق باشی مرد خوب
م
۱۱:۴۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خداحفظتان کنه سید جان.
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظشون کنه و راهشون پر ره رو
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خيلي دوسش دارم خداحفظش کنه