پرویز موسی نژاد رئیس اداره فناوریهای مکانیزه اداره کل جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، با بیان اینکه ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین مخصوص برنج و هزار و ۵۰۰ دستگاه هم کمباین غلات در استان وجود دارد، گفت: ۷۰ درصد کمباینهای موجود در استان بیش از ۱۳ سال عمر دارند.
وی افزود: عمر استاندارد کمباین ۱۳ سال است که با فرسودگی باعث ضایعات محصول در هنگام برداشت میشود.
موسی نژاد با بیان اینکه تنظیم کمباین و انجام معاینه فنی از مهمترین راهکارهای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در حین برداشت محصول است، گفت: با تنظیم کمباین و انجام معاینه فنی حداقل ۳ درصد از ضایعات محصولات کشاورزی در زمان برداشت کاهش یافته و از هدر رفتن محصول جلوگیری میشود.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰ هزار دستگاه تراکتور نیز در استان جود دارد که حدود چهار هزار دستگاه آن مخصوص شالیزاری است
رئیس اداره فناوریهای مکانیزه اداره کل جهاد کشاورزی مازندران گفت: برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی از محل خط اعتباری شماره ۶ مکانیزاسیون کشاورزی، پارسال ۹۵۰ میلیارد و ۸۶۳ میلیون ریال معادل ۱۹۳ درصد تسهیلات برای خرید ماشین آلات و ادوات کشاورزی در استان جذب شد.
موسی نژاد بیان اینکه در هر مکانی نیاز به دوره آموزشی باشد کارشناسان مربوط اعزام میشوند افزود: کارشناسان هم به صورت تئوری و هم عملی به کشاورزان آموزشهای لازم را ارائه میدهند تا میزان ریزش محصول کاهش یابد.
انتهای پیام/ م