این کمیسیون علت عدم استفاده از دستگاه های بایومتریک را کمبود وقت، نبود امکانات و عملی نبودن بکارگیری از فناوری ثبت بایومتریک به علت نبود دستگاه های بایومتریک اعلام کرده است.
احزاب سیاسی افغانستان در واکنش به این تصمیم کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرده است که این مساله، یک اقدام سیاسی و آمادگی برای مهندسی انتخابات است.
این احزاب هشدار داده اند که استفاده از فناوری بایومتریک در انتخابات ریاست جمهوری خط قرمز آنها است.
همایون جریر، عضو رهبری حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در این باره گفت: «طرفدار استفاده از تکنالوژی و بایومتریک کامل در روز انتخابات ریاست جمهوری هستیم و استفاده از بایومتریک کامل در روز انتخابات خط سرخ احزاب است».
نور رحمان اخلاقی، عضو رهبری حزب جمعیت اسلامی بیان داشت: «قانون مشخص کرده است که برای شناسایی رای دهندگان باید از بایومتریک استفاده شود. کمیسیون، صلاحیت تصمیمگیری را در این زمینه ندارد. تا زمانی قانون تعدیل نشود، هیچ کسی این صلاحیت را ندارد؛ نمیتواند آغاز یک انتخابات با نقض قوانینی که خود انتخابات را مشروعیت میدهد باشد».
عبدالله قرلق، معاون حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان نیز گفته است: «اینها خلاف همه طرحها و فیصلهها و توافقاتی که قبلا انجام یافته بودند تصمیم گرفتند».
یاسین حبیب، رئیس حزب بیداری ملی فلاح افغانستان گفت: «ملت ما، احزاب سیاسی و به ویژه ائتلاف ملی احزاب سیاسی افغانستان، خواهان برگزاری یک انتخابات شفاف و بر حق هستند».
گفتنی است که انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای ولایتی، شورای ولسوالی ها و مجلس نمایندگان ولایت غزنی قرار است در تاریخ ششم ماه میزان/ مهر برگزار شود.
انتهای پیام/