سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا مبتلایان به تیروئید می‌توانند روزه بگیرند؟

مبتلایان به پرکاری تیروئید که تحت درمان قرار نگرفته و در فاز پرکاری شدید تیروئید هستند و علایمی مثل عطش شدید، تپش قلب، تعریق زیاد و گرسنگی شدید دارند، تا رفع این علایم ممکن است مجاز به روزه‌داری نباشند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، روزه‌داری منجر به تشدید بیماری یا بزرگ‌شدن غده تیروئید در مبتلایان به کم‌کاری یا پرکاری تیروئید نمی‌شود و بیماران مبتلا بهتیروئید مجاز به روزه‌داری‌اند.

بیشتر مبتلایان به تیروئید می‌توانند روزه بگیرند اما بیماران مبتلا به پرکاری شدید کنترل‌نشده تیروئید و مبتلایان به کم‌کاری شدید تیروئید ابتدا باید بیماری خود را کنترل و سپس اقدام به روزه‌داری کنند.

مبتلایان به پرکاری تیروئید که تحت درمان قرار نگرفته و در فاز پرکاری شدید تیروئید هستند و علایمی مثل عطش شدید، تپش قلب، تعریق زیاد و گرسنگی شدید دارند، تا رفع این علایم و کنترل بیماری طبق نظر پزشک معالج ممکن است مجاز به روزه‌داری نباشند. اما پس از آغاز درمان، معمولا بعد از چند هفته، پرکاری تیروئید در بیشتر بیماران کنترل می‌شود و پس از کنترل کامل بیماری، مبتلایان تحت درمان می‌توانند روزه بگیرند.

مبتلایان به پرکاری تیروئید قبل از ماه رمضان باید اقدام به کنترل و درمان بیماری خود می‌کردند تا در ماه رمضان بتوانند روزه بگیرند ولی آنهایی که به هر دلیل قبل از ماه رمضان اقدام به این کار نکرده‌اند، می‌توانند پس از درمان، قضای روزه خود را به جا بیاورند. در کم‌کاری تیروئید نیز بیشتر بیماران مجاز به روزه‌داری هستند، مگر کم‌کاری شدیدتیروئید داشته باشند که با نظر پزشک ممکن است بیمار نتواند روزه بگیرد. به‌طورکلی در کم‌کاری تیروئید، بیشتر بیماران می‌توانند با مصرف داروهای خود در وعده افطار و سحر روزه بگیرند. روزه‌داری سبب تشدید بیماری یا بزرگ‌شدن غده تیروئید در مبتلایان به کم‌کاری یا پرکاری تیروئید نمی‌شود.

بیماری تیروئید چیست؟

تیروئید یک غده پروانه‌ای‌شکل است که در جلوی گردن قرار دارد. این غده هورمون تیروکسین (T٤) و تری یدو تیرونین (T٣) را تولید و به داخل خون ترشح می‌کند. این هورمون‌ها تولید انرژی را در بدن برعهده دارند.

تیروئید افراد سالم به میزان کافی هورمون می‌سازد و در اعمال مهم بدن اثر می‌گذارد. این هورمون‌ها سوخت‌وساز بدن ازجمله آن‌که چه مقدار کالری مصرف و چه مقدار احساس گرما کنیم را تنظیم می‌کنند.تیروئید همچنین وزن افراد را تنظیم می‌کند.
اگر فعالیت غده تیروئید زیاد شود یا تنظیم‌کننده‌های غدهتیروئید مانند هیپوفیز، به این غده فشار بیاورند و باعث تولید زیاد هورمون شوند، پرکاری تیروئید بروز می‌کند.

پرکاری تیروئید:

پرکاری تیروئید بیماری‌ای است که باعث می‌شود مقدار زیادی هورمون به بافت‌های بدن برسد. علل متفاوتی برای پرکاری تیروئید وجود دارد اما علایم و نشانه‌های آن مشابه است. به علت افزایش سوخت‌وساز بدن بیماران احساس گرمای بیشتری می‌کنند و اغلب با وجود مصرف غذای زیاد کاهش وزن دارند.

کم‌کاری تیروئید:

اگر فعالیت غده تیروئید کم شود، کم‌کاری تیروئید به وجود می‌آید. کم‌کاریتیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید میزان هورمون تیروئیدی به‌خصوص هورمون T٤ را کمتر از حد طبیعی تولید کند. نتیجه این اتفاق کاهش بسیاری از فعالیت‌های بدن است. هورمون T٤ عملکردهای اساسی بدن را از قبیل ضربان قلب، هضم غذا، رشد جسمی و ذهنی تنظیم می‌کند.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

برچسب ها: ماه رمضان ، روزه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.