سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

جدایی «راه» از «مسکن»؛ بی راهه‌ای که به خانه‌دار شدن مردم ختم نمی‌شود

افزایش قیمت مسکن تاجایی پیش رفته است که برخی نمایندگان مجلس در تلاش برای تفکیک وزارت راه از حوزه مسکن هستند.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کافی است چند روزی پیگیر قیمت مسکن باشید تا دریابید که قیمت آن هیچ ثباتی ندارد، هر روز و یا حتی بعضا ساعتی نرخ آن افزایش می‌یابد، این وضعیت تا جایی پیش رفته که صدای بهارستان نشینان هم درآمده است  و آنها با دعوت از وزیر راه و شهرسازی به کمیسیون عمران مجلس، سعی دارند تا برای بهبود اوضاع مسکن چاره‌ای بیابندو برای کنترل این شرایط حتی به آقای وزیر راه ضرب الاجل دو هفته‌ای داده‌اند! 

افزایش بی رویه قیمت مسکن مدتی است که زندگی مردم جامعه به خصوص قشر آسیب پذیر جامعه را تحت شعاع قرار داده است، از طرفی به باور بسیاری از کارشناسان مسکن قلب تپنده اقتصاد کشور است و ادامه وضعیت فعلی برای چرخه اقتصاد کشور ضررهای بسیاری خواهد داشت.

برخی نمایندگان معتقدند که رمز نجات بازار مسکن و رسیدن آن به یک ثبات در تفکیک بخش مسکن از وزارت راه و شهرسازی نهفته است، تا جایی که زمزمه‌هایی از تدوین یک طرح برای تحقق این امر از راهرو‌های  پارلمان به گوش می‌رسد، هرچند به دلیل افزایش هزینه های دولت و ساختارهای دولتی، بر خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی و ماده ۲۸ قانون برنامه ششم توسعه کشور نیز است.

ماجرای ادغام و تفکیک وزارت راه

بهتر است برای استدلالی صحیح بازگشتی به گذشته داشته باشیم، سال ۱۳۹۰ دولت دهم بود که اعلام شد وزارت راه و ترابری و وزارت مسکن و شهرسازی ادغام می‌شوند، استناد قانونی این اقدام توسط دولت دهم، ماده ۵۳ قانون برنامه پنجم توسعه کشور مبنی بر کاهش تعداد وزارتخانه‌ها به ۱۷ وزارتخانه در راستای چابک‌سازی و کوچک‌سازی نظام اداری و دولت بود؛ اما در سال ۱۳۹۶ و در دولت دوازدهم ورق برگشت و خبر‌هایی از تفکیک وزارت راه شهرسازی از بخش مسکن به گوش رسید.

چندی پیش حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان با حضور در وزارت راه و شهرسازی، موضوع تفکیک وزارتخانه‌ها را به‌عنوان یکی از اولویت‌های دولت در شرایط تحریم مطرح کرد؛ رئیس‌جمهور در این نشست، مسئولیت برخی از وزارتخانه‌ها از جمله وزارت مسکن را با توجه به ادغام آنها در چند سال گذشته «سنگین» ارزیابی کرد و اظهار کرد: «لایحه تفکیک را طبق قانون به مجلس دادیم، ولی نمایندگان به هر دلیل همراهی نکردند، اکنون هم با توجه به شرایط تحریم، تفکیک را ضروری می‌دانم».

وقت دوهفته‌ای مجلس به اسلامی؛ برای کنترل قیمت مسکن اقدام کنید

محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به برنامه مجلس برای کنترل قیمت مسکن، اظهار کرد: شرایط فعلی مسکن از ماه‌ها پیش قابل پیش بینی بود، لذا بنده برای کنترل این وضعیت نامه‌ای به رئیس جمهور ارسال کردم‌

وی افزود: متاسفانه کنترل بازار مسکن در لابه لای کار‌های دیگر وزارت راه و شهرسازی گم شده است، در حالی که این بخش می‌تواند لوکوموتیو اقتصاد کشور باشد، به نظر می‌رسد که یک وزیر به تنهایی قادر به اداره تمامی امور این وزارتخانه نیست و بهتر است که بخش مسکن از وزارت راه و شهرسازی جدا شود.

رضایی کوچی تصریح کرد: متاسفانه به دلیل سیاست‌گذاری‌های غلط دولت در حوزه مسکن شاهد افزایش قیمت آن هستیم و معتقدم اگر وزارت راه و شهرسازی از بخش مسکن جداشود شرایط بسیار بهتری در حوزه مسکن رقم خواهد خورد.

رئیس کمیسیون عمران گفت: ما به اسلامی وزیر راه و شهرسازی هشدار داده ایم و وی برای کنتری بازار متلاطم مسکن تنها دو هفته وقت دارد؛ بنده از لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کرده‌ام که وزیر راه برای پاسخ به سولات نمایندگان درباره بازار مسکن به صحن علنی مجلس بیاید.

وی در پایان تاکید کرد: طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی از وزارت مسکن تا دو هفته دیگر در مجلس شورای اسلامی کلید خواهد خورد.

با تفکیک وزارت راه و شهرسازی می‌توان جو روانی بازار مسکن را کنترل کرد

همچنین شهرام کوسه غراوی عضو دیگر کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم نظری موافق با تفکیک این وزارت خانه دارد و در این رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مسکن یک مسیر جدا دارد، و به نظر می‌رسد که با ادامه وضعیت فعلی اتفاق خوبی در بازار مسکن نخواهد افتاد.

وی افزود: میتوان با تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تمرکز بر یک موضوع التهابات و جو روانی بازار مسکن را مدیریت کرد که این امر مستلزم یک کار دقیق و کارشناسی است، لذا ضمن موافقتم با تفکیک وزارت راه و شهر سازی از بخش مسکن معتقدم که باید در ابتدا کادر مدیریتی قوی شکل بگیرد.

عضو کمیسیون عمران تاکید کرد: از طرفی در ماده ۱۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی بر کاهش اندازه دولت و حذف دستگاه‌های موازی تاکید شده است، به‌نحوی که بر اساس ماده مذکور، دولت موظف است که در راستای صرفه‌جویی در هزینه‌های جاری کشور به‌طور جدی بر حذف دستگاه‌های موازی و غیرضروری اهتمام ورزد.

تفکیک وزارت راه مشکلی از مسکن حل نخواهد کرد/ دولت چاره اندیشی کند

صدیف بدری سخنگوی کمیسیون عمران مجلس اما نظر دیگری دارد، وی که مخالف این تفکیک است به باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: بنده با تفکیک وزارت راه از بخش مسکن مخالفم، چراکه باید با ادغام وزارتخانه‌ها و چابک سازی دولت در هزینه‌های جاری کشور صرفه‌جویی کرد.

وی افزود: معتقدم که با تفکیک وزارت راه از بخش مسکن گره‌ای از بازار متلاطم آن نشده و هزینه‌های بیشتری به کشور تحمیل خواهد شد، لذا به نظر می‌رسد که رئیس جمهور و اعضای دولت باید با اراده‌ای قوی برای باز کردن گره بازار مسکن چاره‌ای بیاندیشند.

بدری تصریح کرد: باید پذیرفت که دولت برای تامین مسکن اقشار کم درآمد به سیاست گذاری درستی نپرداخت و به بهانه رونمایی از مسکن اجتماعی مسکن مهر را هم منتفی کرد، در حالی که در دولت نهم و دهم سیاست اصلی تولید مسکن بود.

سخنگوی کمیسیون عمران خاطر نشان کرد: در دولت نهم و دهم هیچ تفکیکی در وزارت راه و شهرسازی و بخش مسکن صورت نگرفت، اما اداره بخش مسکن به درستی در کنار کنترل دیگر بخش‌های وزارتخانه انجام می‌شد.

وی ادامه داد: بنده با تفکیک وزارت راه و شهرسازی کاملا مخالفم و معتقدم که برای حل مشکلات مسکن باید در اولویت کار‌های وزارت راه و شهرسازی قرار بگیرد.

بدری گفت: سال ۸۵ طرح جامع مسکن تدوین شد و اما باید بعد از گذشت ده سال مورد بازنگری قرار می‌گرفت که متاسفانه این اتفاق نیفتاد در حالی که اکنون دچار کمبود ۵ میلیون واحد مسکن هستیم.

حال این سوال پیش می‌آید که آیا تفکیک وزارت راه و شهرسازی در مقطع کنونی به نفع مردم خواهد بود و این امر می‌تواند بازار مسکن را به آرامش برساند یا تنها هزینه‌های اضافی به کشور تحمیل می‌کند؟ یا اینکه مجلس و دولت با همفکری و همکاری با یکدیگر در جهت حل این مشکل گام برداشته  و گره از مشکلات مردم باز کنند، این سوالی است که مسئولان باید در شرایط فعلی باید به آن پاسخ دهند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۵۰ ۰۹ خرداد ۱۳۹۸
1.وزارت خانه راه و شهر سازی برای تمرکز دهی ساخت و ساز خانه از بنیاد مسکن استفاده کنه. یعنی همه برنامه های مربوط به خانه سازی انبوه در بنیاد مسکن مقر مدیریت و سازمان دهی باشه.
2. برای ساخت خانه های انبوه در مقادیر نیم میلیون و یک میلیون. از همه نیروهای ارتش ، سپاه ، بسیج سازندگی ، مهندسین عمران ، افراد جویای کار ، سربازها ، نیروی داوطلب جهادی ، معمارهای با تجربه استفاده بشه.
3. برای سرعت عمل ،مصالح ساختمانی مستحکم از روش کارخانه ایی و پیش ساز برای دسته ای از بخش ساختمان حتما استفاده بشه.
4. استانداردهای زلزله و سیلاب در همه ساختمان ها بوسیله مهندسین کاملا رعایت بشه.
5. دولت در شهرهای غیر کلان و روستاها خانه سازی انبوه راه اندازی کنه تا تقسیم جمعیت بخوبی مدیریت بشه. تا باعث تراکم جمعیت و الودگی بوجود نیاد.
6. زیر سازها مثل اب و راه ، برق ، گاز و مدرسه در گام اول مشخصی و ساخته بشه بعدش آپارتمان ها ساخته بشه.
7. برای سرعت در خانه سازی دولت به کسانی که خانه ندارند ( در خانه سازی انبوه) چند متر زمین اهداء کنه.در عوض هرکسی که با این روش صاحب خانه میشود در ازاء قیمت زمین اش هفته ای دو بار چندین ساعت درخدمات خانه سازی شرکت کنه.
‌احمد
۲۰:۳۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام من کارگرم سه تافرزند دارم بخدادیگه بخاطرداشتن سه تا بچه بمن دراراک خونه اجاره نمیدن قیمت اجاره هاهم وحشتناکه بخدا نمیدونم چکار کنم ازدهن بچه هام دارم میزنم تااموراتمون بگذره
ناشناس
۰۸:۴۰ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
تولید مسکن و قیمتهای کارشناسی شده مسکن برای جلوگیری از ورود دلالان و اخلالگران به بازار مسکن ، جلوگیری از سرمایه ای شدن مسکن
ملکوت
۰۷:۴۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
عجب برنامه دارد این دولت برای مردم .
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
کرمانشاه از لحاظ مسکن خون می باره خداوکیلی وضعیت قیمت خانه خیلی افتضاح هست از مسئولین خواهشمندیم یه فکری بکنم.آخه مگه یه نفر کارمند چقد حقوق میگیره کرایه خانه شده یک میلیون و پانصد هزار تومان الی ۲میلیون و رهن شده ۱۰۰میلیون به بالا.
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
تورو خدا یه فکری کنید من مستاجر چه گلی به سر بگیرم
نوید
۱۲:۵۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
اسانسور سی میلیونی شده سیصد میلیون اهن و میلگرد هزار تومانی شده شش هزار الومینیوم شده کیلویی صد هزار
محمد باقر
۱۲:۲۸ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
تنها راه برای حل مسکن ما مستاجرین این است که قطعه ای از زمین خدا بدون هیچ هزینه ای به ما تعلق داشته باشد .خودمان طبق اصول شهرسازی میسازیم .
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
چرا واقعا جوابگوی این وضعیت کی هست امید ب زندگی جوان ها داره ب صفر میرسه نه کار نه مسکن هزینه ها هم که واویلا
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا سخته شناسایی هرسال خانه اولی ها شناسایی، برنامه ریزی و اقدام کنند برای ساخت که در شان و اصولی با پولی ک سالانه پرداخت کنند،؟ نه سخت نیست، چرا همچنین اتفاقی نیافتاده، چون مالیات بر مسکن نیست، نفر می شناسم 14 واحد دوساله خالی اجاره هم نداده، منی که خانه به دوش هستم می فهمم سخته
ناشناس
۰۹:۴۴ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
صدور کارت اعتباری خرید مصالح برای سازندگان مسکن عملی بشه میتونه به رونق ساخت مسکن کمک کنه
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
بیخیال خارجی ها بشید و بیایم در داخل با هم کار کنیم .
ناشناس
۰۸:۴۹ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا قیمت و اجاره بها بیداد میکنه من کارگر چطور با این گرانی مسکن هم اجاره سنگین بدم هم خرج خانواده تاز چطور میشه خاندار شد دیگه خدا میدونه متاسفم
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید بیشتر کارکنی
ناشناس
۰۸:۳۶ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام ای نمایندگان شما به جای این کار یه مالیات ۹۰ در صدی به مسکن بگذارید مسکن را از کالای سرمایه ای در بیارید ببینیم کدوم دلال سراغ مسکن میره
ناشناس
۱۳:۴۷ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
مالیات ۹۰در صدی به مسکن=۹۰۰در صدی به کرایه مسکن
ناشناس
۰۷:۱۴ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
یکی از عوامل مهم افزایش فقرگرانی غیرمتعارف مسکن است دوسوم حقوق کارگر ویا کارمندبابت پرداخت اجاره مصرف میشود وبایک سوم باقی مانده نه تنهاامکان پس انداز نیست، بلکه درحداقل های سایر هزینه های زندگی می مانند ولی اگرهزینه اجاره مسکن یک چهارم درآمد باشد، با سه چهارم باقی مانده به راحتی می توان برای خرید مسکن وسایر هزینه های زندگی پس اندازنمود
ناشناس
۰۶:۴۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
اپلیکیشن دیوار تو اگهی اولیش برای املاک میرنه توافقی اما وقتی اگهی را باز میکنی قیمت فضایی ملک را به هر ترفندی وارد اگهی کرده این دیوار وابسته به کی و کجاست که هر کاری میخواد میکنه باب مستاجرا و بی مسکن ها له شدند
ناشناس
۰۶:۱۷ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
هموطنی که این چند وقت پولی پس انداز کرده بود برای خرید با کلی وام و قرض حالا با یک چهارم شدن ارزش پولش خونه هم نمیتونه رهن کنه خودش مونده و بدهیش به بانک ها اما خوب عوضش سرمایه و ارزش املاک بانک و وزارتخانه مسکن و...... چهار برابرشده
ناشناس
۰۵:۰۸ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
هر دفعه میرم تو دیوار و شیپور قیمتها را میبینم ... امروز یه بنده خدا را سوار کردم بردم پاسداران اون بنده خدا که وضع مالیش خوب بود اون هم ناراحت بود می‌گفت از دردو رنج مردم ناراحتم چرا باید به این روز بیفتیم
ناشناس
۰۴:۴۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
زندگی مردم داره نابود میشه
ناشناس
۰۴:۰۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا نگهدار خانه دار شدن ،ارزویی که به گور خواهد رفت ،اینده ی نسل جدید خیلی بحرانی خواهد شد ،با این گرانیهای کمر شکن ،ونسلی دراینده نخواهد بود بااین گرانیهای چند برابری امید ازهمه گرفته خواهدشد ،بنده همیشه باامید زندگی میکردم اما یک سالی هست که سایه غم گرانی اینده را تاریک وتار کرده
ناشناس
۰۲:۰۴ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
وافعا که
ناشناس
۰۱:۱۷ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
تفکیک راه از مسکن هم شد تدبیر؟
با تفکیک و ... ایا خانه ای ساخته میشود ؟
فقط با ساختن مسکن و عرضه ی ان است که مسکن به ثبات میرسد
ناشناس
۰۱:۰۲ ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
نوش دارو پس ازمرگ سهراب!؟!؟