وی افزود: با توجه به آنکه درختان آلبالو، گیلاس و هلو زود گل دِه هستند، از این رو تا حدی خسارت سرمازدگی در این محصولات مشاهده شده است.
شادلو با اشاره به اینکه میزان خسارت سرمازدگی تا پایان اردیبهشت و اوایل خرداد به طور قطعی مشخص خواهد شد، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی، افزایش چشمگیر تولید محصولات باغی نسبت به مدت مشابه سال قبل پیش بینی شده بود. حال باید منتظر ماند و دید که سرمای اخیر چقدر به تولید محصولات خسارت وارد کرده است؟.
نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران ادامه داد: با توجه به آنکه مدت زمان و میزان سرما نسبت به سال گذشته کمتر بوده است، از این رو به طور قطع خسارت سرمازدگی نسبت به مدت مشابه سال قبل قابل قیاس نیست.
بیشتر بخوانید: برآورد دقیقی از میزان خسارت سرما به باغات نداریم/تولید بسیارمطلوب سیب درختی
وی با بیان اینکه عموم درختان سال گذشته گل داده بودند، گفت: امسال عموم محصولات غنچه بودند و بیشترین سرما منفی ۴ تا ۵ درجه سانتی گراد در سه روز متوالی بود، از این رو خسارت نسبت به مدت مشابه سال قبل بسیار کمتر است،چراکه سال گذشته سرما و دمای منفی ۱۵ درجه سانتی گراد در اکثر استانها به مدت ۱۰ روز متوالی حاکم بود.
به گفته شادلو، اگر تا پایان فصل برداشت محصولات باغی حوادث غیر مترقبهای نظیر تگرگ، باد و ... اتفاق نیفتد، شرایط تولید نسبت به سال گذشته متفاوت خواهد بود.
وی قیمت محصولات باغی در بازار را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید، تورم، حمل و نقل و ... نمیتوان انتظار داشت که قیمت محصولات باغی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل تفاوتی نداشته باشد. برای مثال سال گذشته قیمت سبد یک هزار و ۵۰۰ تومان بود، در حالیکه امسال به ۶ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است، بنابراین قیمت اقلام میوه به همان نسبت افزایش خواهد داشت.
شادلو در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه برخی نهادههای مورد نیاز نمونه داخلی ندارند و حتما باید از طریق واردات تامین شود، از این رو نوسان نرخ ارز در کنار سایر هزینههای تولید، بسته بندی، حمل و نقل، کارگری، تورم و ... بر افزایش قیمت تمام شده تولید دامن میزند که با این وجود نمیتوان انتظار داشت که تولیدکننده تغییری در قیمت ایجاد نکند.
انتهای پیام/