سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سرانجام کالاهای احتکار شده به کجا رسید؟

با توجه به اینکه وزارت صمت مسئول رسمی تعیین تکلیف کالاهای مکشوفه از انبار احتکار است اما به نظر می رسد روند رسیدگی به این موضوع کمی مبهم مانده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سال گذشته در بازار با مشکلی به نام احتکار اقلام اساسی نظیر برنج، شکر، روغن، گوشت و مرغ، لوازم خانگی و بهداشتی  روبرو شدیم.

نیروی انتظامی و دستگاه‌هایی نظیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان تعزیرات حکومتی با تمام توان، انبار‌های احتکار کالا را در شرایط سخت اقتصادی کشف و منهدم کردند.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر از سرنوشت کالاهای احتکار شده به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم که جزئیات  آن به شرح ذیل است؛

۶۶۸ پرونده احتکار به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان تشکیل شد

یاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در خصوص پرونده‌های ثبت شده از کالاهای احتکار شده گفت: از اوایل مرداد سال گذشته که عرضه ۳۳ قلم کالا از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام شد سرعت رسیدگی به پرونده کالا‌های احتکار شده  مورد نیاز بازارهای کشور، شدت بیشتری گرفت،  طی ۶ ماه نخست ۹۷ تعداد ۶۶۸ پرونده احتکار به ارزش ۱۰ هزار میلیارد تومان تشکیل شد. از این تعداد بیش از ۴۹۶ پرونده توسط دستگاه قضائی تعیین تکلیف و حکم عرضه آن‌ها در بازار‌ها و یا امحای آن‌ها صادر شده است.

وی گفت: از بین پرونده‌های رسیدگی نشده این موضوع، ۷۶ پرونده محکوم به جزای نقدی ۳۲ میلیارد تومانی و ۵۹ پرونده نیز به سایر مراجع ارجاع شده و ۱۷۲ پرونده نیز در حال رسیدگی است. ۲۸ پرونده احتکار کالا‌های اساسی مانند برنج و روغن با همکاری سایر دستگاه‌های نظارتی در سراسر کشور رسیدگی شد که منجر به توزیع آن ها در بازارهای رسمی کشور و تنظیم بازار شد.

رایگانی افزود: سازمان تعزیرات حکومتی مرجع رسیدگی به تعیین تکلیف کالا‌های احتکار شده است، ولی در تکالیف و اختیارات  این سازمان هیچ گونه نقش نظارتی وجود ندارد.

فروشگاه های زنجیره ای مقصد توزیع کالاهای احتکار شده

مرتضی خدائی، رئیس مجتمع مبارزه با قاچاق كالا و ارز و تخلفات غذائی و داروئی سازمان تعزیرات حكومتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی،  در رابطه با کشف کالاهای احتکار شده، اظهار کرد: با توجه به اینکه در شرایط  اقتصادی سختی  قرار گرفته ایم، در ماه های گذشته انبارهای زیادی که کالاهای اساسی در آن ها ذخیره شده بود، کشف شد، اما باید پس از تایید مراجع قضایی، اقلام موجود در آن انبارها در فروشگاه های زنجیره ای توزیع شود.

وی افزود: تنها دلیلی که منجر شده است توزیع این کالاها به تعویق بیفتد، طولانی بودن روند اثبات احتکار بودن آن هاست، شاید انباری توسط ماموران پلیس و بازرسان کشف شود که ماهیت آن در ظاهر شبیه  به انبار احتکار باشد ولی در اصل اینطور نباشد. اثبات اینکه این کالاها از چه زمانی در این انبار ذخیره شده اند کمی زمانبر است.


بیشتر بخوانید: کشف سردخانه احتکار گوشت قرمز تنظیم بازار در ستارخان


رئیس مجتمع مبارزه با قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی با اشاره به نوع واردات کالاهای احتکار شده گفت: در روند حکم توزیع کالاهای احتکار شده مسئولان به بررسی صحت و سلامت کالاها هم می پردازند یعنی باید ثابت شود که این کالاها برای سودجویی بیشتر در انبار ذخیره شده اند و قاچاق نیستند.

تنها ۵ درصد از کالاهای مکشوفه در انبارهای احتکار قاچاق بود

عزیزالله فضلی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور قضائی و نظارت بر اموال مکشوفه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ، با اشاره به اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشف انبار احتکار کالا به تعزیرات حکومتی کمک می کند، گفت: طبق قانون اساسی وظیفه رسیدگی به انبارها و کالاهای مکشوفه با نام احتکار، بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و نظارت قوه قضائیه  است.

وی با اشاره به اینکه سازمان های مذکور پس از کشف کالاهای احتکار شده با دستور مقامات قضائی نسبت به تعیین تکلیف این کالاها اقدام می کنند، گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنها می تواند در توزیع یا امحای کالاهای قاچاق کشف شده در انبارهای احتکار، تصمیم گیری کند و در خصوص سایر کالاهای احتکار شده تصمیم گیرنده وزارت صمت است.

فضلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه درصدی از کالاهای کشف شده در انبارهای احتکار سراسر کشور، قاچاق بوده اند، بیان کرد: متاسفانه درصد بسیاری از کالا‌های کشف شده در انبارها، کالا‌هایی هستند که به طور رسمی وارد کشور شده اند و شاید از این بین درصد ناچیزی حدود ۵ تا ۱۰ درصد و شاید هم کمتر مربوط به کالا‌های قاچاق بوده باشد.

وی گفت: در صورتی که ثابت شود کالا‌های کشف شده در انبار احتکار، قاچاق است، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز پس از تصمیم گیری تعزیرات حکومتی وارد عمل شده و طبق ماده ۵۵ و ۵۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نسبت توزیع و یا امحای آن اقدام می‌کند. در این ماده ابتدا باید نوع جنس تعیین شود، کالاهای قاچاق احتکار شده که بر اساس قانون شرعی ممنوعه ( مشروبات الکلی، ابزار آلات قمار، مواد مخدر و مواردی از این قبیل) تلقی می شوند از بین می روند،کالاهای مکشوفه ای هم که شامل  مواد اولیه هستند با عبور از فیلترهای قانونی بین اتحادیه های تخصصی توزیع می شوند.

کالاهای احتکار شده تقریبا در بازار تزریق شده اند

یک منبع آگاه در سازمان اموال تملیکی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی، در رابطه با ترخیص و فروش محصولاتی که در انبارهای احتکار کشف شده، گفت: طبق دستور وزیر صمت بسیاری از کالاهایی که در انبارهای کشور به عنوان احتکار کشف شده بود پس از بررسی قضایی و کیفیت سنجی لازم در اختیار اتحادیه های تخصصی مربوط به جنس قرار گرفت.

وی تاکید کرد: البته وزارت صمت باید در ابتدا کالاهای کشف شده را تقسیم بندی کند.  برخی از کالا‌های مکشوفه جزو دسته‌ای هستند که به علت تعرفه بالا در گمرک خاک می‌خورند و در انبارها مانده اند، این اقلام نه قاچاق هستند نه احتکار.

وزیر صمت بارها در این باره در جلسات مختلف تاکید کرده بود که این نوع کالاها باید با سرعت تعیین تکلیف شده و در صورت تایید صلاحیت آن ها در بازارهای رسمی کشور با قیمت رسمی توزیع شود. اما سوال افکار عمومی از متولیان کشف و ضبط کالاهای احتکار شده این است که تا چه حد از این اقلام اساسی کشف شده به بازارها تزریق و چه میزان از آن هنوز در دست مقامات قضائی است.

گزارش از نرگس معززی

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۲:۲۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید جنس تاریخ مصرف و خاتمه مصرف داشته باشند تا کسی نتواند احتکار کند .مثل اینور اب .همه چیز تاریخ مصرف و خاتمه مصرف .طوری که نتوانند پاکش کنند یا تاریخ را عوص کنند
حسین
۱۹:۱۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
باسلام خدمت هموطنان عزیز.محتکر کیه ؟محتکر منوتو هسیم.کم و زیادش که فرقی نمیکنه چه هزار تومن چه ۱میلیارد.وقتی یه خونواده ای ۳تا پراید میخره و میفروشه بازار سیاه ای اسمش چیه؟ احتکاره دیگه.جالبتر اینه که باهمین پول نذری میدن .رحم .باید به خودمون رحم کنیم.به ولله ای راهی که ما میریم تهش بنبسته.
ناشناس
۱۷:۳۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
جریمه کردن محتکران هیچ دردی از مردم مردم دوا نمی کند و مقدار که جریمه بشوند دو برابر قبل گرون می فروشند و سود بیشتری خواهند کرد
تنها راه عرضه اجناس آنها به صورت رایگان بین مردم است تا هم تقاضا کمتر و می شود و هم محتکران متوجه می شوند که این آخر عاقبت گران فروشی است
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
سرانجام چند برابر قیمت به بازار تزریق شد
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
لعنت بر احتکار گران
علی
۱۶:۰۳ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
دو هفته پیش برای مادربزرگم رفتیم از فرهنگیان مشهد اجاق گاز بخریم شب قبلش در تماس تلفنی گفتند 4 میلیون و روز بعد که رفتیم گفتند باید قیمت روز را ببینیم چقدر است که گفتند 4700 . بعد از انصراف رفتیم همان گاز را 3700 از جای دیگری خریدیم در حالیکه تماس گرفتند از فرهنگیان که 4300 هم میدهیم.
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
کالا ومواد غذایی رو احتکار کردن گرون شده پس مسکن چرا گرون شده.
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
کالاهای احتکار شده تقریبا در بازار تزریق شده اند کدوم بازار؟
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظرم باید فروشگاه های زنجیره ای از سوپرمارکت ها بیشتر بشه و پخش مواد خوردنی بیشتر و راحت و ارزون تر میشه
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
اول باید درآمد باشه تا همون فروشگاها فروش داشته باشن
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
یکم فکرکن با ایجاد فروشگاه زنجیره ای چند تا بغالی تعطیل میشه چند نفر بیکار میشن در محله ما بیشتر از صدمغازه وجود داشت با احداث دو فروشگاه زنجیره ای مغازه ها جم کردن رفتن
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
همه ی این احتکارها وگرانی ها در نتیجه عدم مدیریت صحیح و نظارت بر بازار میباشد
ناشناس
۱۱:۱۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
سرانجام هیچ .
ناشناس
۰۹:۵۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
مقدار زیادی کالا در گمرکات دولتی احتکار شده به انها هم رسیدگی کنید
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
بایدتقسیم شود بین مردم
ناشناس
۰۹:۴۲ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظرمن کشف شدن و نشدن کالاهای احتکار شده هیچ تاثیری در بازار نداشت ما که ندیدیم و فقط باعث ناراحتی بیشتر مردم شد
مجید
۰۹:۳۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
کالای احتکار فقط باید مجانی بین مردم تقسیم بشه تا کسی احتکار نکنه
ناشناس
۰۹:۲۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
وزیر صمت را در مجلس احضار کنید . ایشان بایستی باسخگوباشند . باکسی که رودربایستی نداریم!!!
ناشناس
۰۹:۲۰ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
هر کسی احتکار .اختلاس .گرانفروشی .کم فروشی وو کند .دشمن وطن و جاسوس و خاین و فتنه است که در راستای تحریم ها کمرشکن قدم ور میدارد .و از انسانیت بویی نبرده .خطرناک برای خود و جامعه است .باید ضبط اموال حرام اش بنفع قشر کم درامد و بعد کار مجانی انجام دهد .و هزینه زندانی شدن اش را هم بدهد .تا کسی جرات فساد مالی به سرش نزند
ناشناس
۰۹:۱۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
به بازار تزریق شدند ولی با قیمت دوبرابر که عوایدش به جیب عده ای واریز شد
همشهری
۰۸:۳۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸
برخورد قهری با محتکران بسیار بسیار ضعیف است چرا تا بحال حتی یک محتکر در تلویزیون نشان داده نشده است یا بگویند اجناس احتکار شده مصادره وتوضیع شده باشد اصلا محتکران پشت گرم به چه کسانی هستند نکند فقط اجناس را فروخته وپولش را به آقای محتکر دهند آنها که خون مردم را زالو صفت میخورند لایق بدترین حکم هستند