سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

کاهش ۲۵ درصدی تولید کلزا/ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر سرعت خودکفایی روغن تاثیر گذار است

مهاجر گفت: سیل اخیر در استان‌های گلستان، خوزستان، لرستان، ایلام و مازندران موجب شد تا حدود ۲۵ درصد تولید کلزا از بین رود.

علیرضا مهاجر مجری طرح دانه های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه سیل اخیر بیشترین میزان خسارت را به سه محصول گندم، جو و کلزا وارد کرده است، اظهار کرد: سیل اخیر در استان‌های گلستان، خوزستان، لرستان، ایلام و مازندران موجب شد تا حدود ۲۵ درصد تولید کلزا از بین برود.

وی افزود: اگرچه امسال پیش بینی می‌شد که تولید کلزا به بیش از ۴۵۰ هزار تن برسد، اما در پی سیل اخیر ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تن از محصول تولید کلزا از بین رفته است.

مهاجر ادامه داد: شرایط مناسب اقلیمی و بارش‌های اخیر در بسیاری از استان‌های کشور موجب شده است تا کاهش تولید کلزا در استان‌های سیل زده جبران شود، به طوریکه با افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به حدود ۴۰۰ هزار تن خواهد رسید.

به گفته مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی، در سیل‌های اخیر ۲۰ تا ۳۰ درصد از مزارع دانه‌های روغنی در استان‌های شمالی و جنوبی به زیر آب رفته و به طور کامل نابود شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته با توسعه طرح کشت دانه‌های روغنی حدود ۴۵۰ میلیون دلار در واردات روغن صرفه جویی ارزی صورت گرفت، اظهار کرد: با استمرار توسعه طرح کشت دانه‌های روغنی پیش بینی می‌شود که با تامین ۱۸ تا ۲۰ درصد نیاز کشور از محل تولید داخل، صرفه جویی ارزی به ۵۵۰ میلیون دلار برسد.


بیشتر بخوانید: کشت بهاره کلزا در تناوب با گندم و جو انجام می‌شود/ کشت پاییزه کلزا به ۳۵۰ هزار هکتار می‌رسد


مهاجر در ادامه افزود: توسعه کشت دانه‌های روغنی علاوه بر کاهش وابستگی کشور به واردات روغن خام بخشی از نیاز ما به نهاده دامی را تامین می‌کند و نیاز به واردات را کاهش می‌دهد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی درباره تاثیر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بر تولید دانه‌های روغنی در کشور بیان کرد: بنده اطمینان می‌دهم که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردات روغن در سرعت رشد تولید دانه‌های روغنی و رسیدن به خودکفایی تاثیر بسزایی دارد چرا که این امر انگیزه لازم برای کشت و کار در بین تولیدکنندگان را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: با توجه به آنکه روغن مضراتی همچون بیماری قلبی و عروقی را به دنبال دارد، از این رو اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات آن ضرورتی ندارد.

مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی در پایان درباره علل کمبود روغن در قفسه‌های فروشگاه‌ها تصریح کرد: با توجه به افزایش واردات روغن خام و دانه‌های روغنی نسبت به مدت مشابه سال قبل و عدم کمبود مواد اولیه دلیلی برای کاهش توزیع روغن در فروشگاه‌ها وجود ندارد.

انتهای پیام/

دلیلی برای کاهش عرضه روغن در فروشگاه ها وجود ندارد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.