به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان مصرف انواع آش و حلیم نیز بیشتر میشود، روز که از نیمه میگذرد و هوا رو به خنکی میرود، شاهد تغییر رنگ چهره شهر هستیم و هر چه به افطار نزدیکتر میشود این شلوغی بیشتر است.
صفهای طولانی مقابل مغازههای فروش آش و حلیم نشان از عادت دیرینه مردم در خرید این غذاها در ماه مبارک رمضان دارد، اما نکته مهم این است که نه تنها مغازهها بلکه در کنار سوپرمارکتها و نانواییها و حتی در کنارههای خیابان نیز گاه دیده میشود که دیگی علم شده و آش و حلیم فروخته میشود.
در چند روز گذشته در فضای مجازی مبنی بر استفاده از پشم و پنیه در حلیم در شهر شیراز منتشر شده، که به سرعت در صفحات اینستاگرامی پخش شده و نگرانیهایی برای مردم به همراه داشته است.
بررسی تاریخچه پخش چنین نشان میدهد که هر سال به نحوی این مسئله در شهرهای مختلف مطرح شده است اما مسئولان مربوطه این موضوع را شایعهای میدانند که مردم نباید به آن توجه کنند.
احمدرضا وردیزاده رئیس اتحادیه پزندگان استان فارسبا اشاره به صدور ۲۰۰ واحد پروانه کسب در حوزه فروش آش و حلیم در استان اظهار کرد: همگی تحت نظارت دقیق اتحادیه هستند.
وی موضوع استفاده از پشم و پنبه در پخت حلیم در کل استان فارس را رد کرد و این امر را شایعه دانست.
وردیزاده همچنین به مردم اطمینان میدهد که مواد غذایی، چون آش و حلیم را میتوانند با اطمینان کافی از واحدهای دارای پروانه کسب تهیه کنند و نگرانی بابت رعایت نکات بهداشتی و مواد اولیه نداشته باشند.
سیامک شمس مدیر گروه سلامت بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز با شایعه خواندن این مطلب معتقد است که از لحاظ فنی و منطقی هم این موضوع امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: ۴۰۰ نفر در قالب ۷۰ تا ۷۵ تیم بحث نظارت بر بهداشت واحدهای فروش مواد غذایی را بر عهده دارند و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر وجود چنین تخلفی گزارش نشده است.
شمس با اطمینان به مردم اظهار کرد: بازرسان بهداشت در بازرسی از یک واحد از انبار گرفته تا مواد اولیه و ظروف را کامل بررسی میکنند و اگر چنین تخلفی انجام شده بود باید شواهدی دال بر آن وجود داشت علاوه بر آن آزمایش نمونهگیریهای انجام شده در آزمایشگاه نیز این ادعا را رد میکند.
مدیر گروه سلامت بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تشدید نظارت بر واحدهای فروش مواد غذایی در ماه مبارک رمضان خبر داد که این نظارتها در صنفهای حساس در ساعات نزدیک به افطار تا پاسی از شب ادامه دارد.
علاوه بر این موضوع وردیزاده به مردم هشدار میدهد که از خرید از دستفروشان بویژه کسانی که در خیابان اقدام به فروش آش و حلیم میکنند، خودداری کنند چرا که فعالیت این افراد مورد تائید اتحادیه پزندگان نیست.
وی همچنین ادامه داد: قیمت انواع آش و حلیم در استان فارس در ایام ماه رمضان افزایش نداشته است و در صورت مشاهده تخلف مردم میتوانند به اتحادیه پزندگان شکایت خود را اعلام کنند تا بررسی شود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/چ