سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کنکور ۹۸/ راهکار‌هایی که کنکوری‌ها را از یبوست در امان نگه می‌دارد

کنکوری‌ها برای اینکه در ایام باقی مانده به کنکور دچار بیماری‌هایی مانند یبوست نشوند باید به فعالیت روزانه خود توجه کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کنکور یکی از مهم‌ترین آزمون‌های زندگی هر فرد و جزو خاطرات فراموش نشدنی عمر تحصیلی او به حساب می‌آید.

در واقع کنکور را می‌توان ثمره ۱۲ سال تحصیل در کلاس درس دانست که بخشی از زندگی و آینده فرد را رقم می‌زند و در این بین نکته مهم و قابل توجه، چگونگی استفاده از این فرصت و تبدیل آن به نقطه عطفی برای رسیدن به موفقیت است.

روش درست مطالعه برای کنکور، برنامه‌ریزی مناسب، خواب کافی، تغذیه مناسب و مغذی، همراهی خانواده، ورزش، داشتن هدف، دوری از استرس و اضطراب، توکل و ایمان به خدا، همت بالا، استفاده از کتاب درسی و منابع کمک آموزشی مناسب و معتبر و مشاوره با اساتید و مشاوران مجرب از نکاتی است که داوطلبان باید در طول دوران مطالعه برای کنکور مدنظر قرار داد و آن را رعایت کرد.


بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸/ دمنوش مفید و پرطرفداری که استرس کنکوری‌ها را تار و مار می‌کند


برای اینکه بدانید کنکور غولی نیست که شما در ذهن ساخته‌اید و می‌توان با آرامش کامل و برنامه‌ریزی مناسب شبیه یک آزمون معمولی با آن رفتار کرد؛ قصد داریم از این پس با بسته ویژه کنکوری‌ها شما را با نکات مهم و مطالب کلیدی کنکور آشنا کنیم تا ضمن رسیدن به آرامش و دوری از استرس، روش های موفقیت را کسب کنید و نتیجه‌ای مطلوب و قابل قبول در کنکور به دست آورید.

کنکوری‌ها چگونه به سندروم روده تحریک پذیر مبتلا نشوند؟

پیمان ادیبی فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار   حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  اظهار کرد: تحرک دستگاه گوارش وابسته به تحرک بدن انسان است و در صورتی که بدن کم تحرک شود دستگاه گوارش نیز کم تحرک خواهد شد؛ این حالت برای بیمارانی که در بیمارستان روی تخت‌های بیمارستان می‌خوابند، بیشتر اتفاق می‌افتد.

فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان کرد: یبوست می‌تواند به صورت سفت‌ شدن مدفوع، نیاز به زور زدن در هنگام دفع، اجابت مزاج دیر به دیر یا حس ماندن مدفوع در روده خود را نشان دهد، افرادی که طولانی مدت از جای خود بلند نمی‌شوند، دچار کم تحرکی دستگاه گوارش می‌شوند؛ این حالت گاهی در کنکوری‌ها هم دیده می‌شود.

رفع یبوست با مصرف روزی ۸ لیوان مایعات

ادیبی ادامه داد: در کسانی که یبوست به تازگی در آنها رخ داده است، تغییر سبک زندگی تا ۸۰ درصد می‌تواند علائم را به حالت طبیعی برگردانده و نیاز به مصرف دارو را قطع کند؛ توصیه می‌شود بیمارانی که اجابت مزاج آنها به کندی است، روزانه هشت لیوان مایعات مصرف کنند.

وی افزود: کسانی که مایعات استفاده نمی‌کنند باید آن را به تدریج در برنامه غذایی خود بگنجانند؛ واضح است که مایعات باید تدریجی و در طول شبانه‌روز نوشیده شود،‌ زیرا مصرف مایعات زیاد در یک وعده باعث نفخ و اتساع شکم و دل‌درد خواهد شد.


بیشتر بخوانید: کنکور ۹۸/ کتاب کمک درسی چه تاثیری در قبولی کنکور دارد؟


از تحرک غافل نشوید

فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تشریح کرد: نکته دیگر برای رفع یبوست تحرک است؛ قدم زدن برای چند دقیقه پس  از غذا، اجتناب از نشستن طولانی مدت روی صندلی باعث تحریک حرکات دستگاه گوارش می‌شود، علاوه بر اینکه افرادی که تحرک متناوب دارند، از کم‌خونی و فشار بیش از حد در ناحیه مقعد که مستعد کننده زخم (شقاق) است.

اهمیت ترکیب غذایی برای دفع بهتر

ادیبی با اشاره به اینکه برای ایجاد دفع بهتر ترکیب غذایی مهم است، گفت: افراد باید روزانه حدود ۴۰ گرم فیبر محلول در غذا دریافت کنند؛ میوه و سبزی مهم‌ترین منابع فیبر هستند و مصرف بیشتر فیبر تسهیل کننده دفع و تنظیم گوارش است.

وی بیان کرد: همه افراد نمی‌توانند از انواع میوه و سبزی استفاده کنند؛ حجم یک فنجان بزرگ یا یک کف دست به صورت معمول معادل یک وعده میوه یا سبزی محسوب می‌شود و اگر کسی بخواهد ۳۰ تا ۴۰ گرم فیبر محلول دریافت کند حدودا باید معادل ۶ وعده میوه یا سبزی دریافت کنند.

فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: برخی از انواع گیاهان که به عنوان غذاهای پر فیبر معروف هستند و در طب سنتی و مردمی کاربرد دارند از نظر طب مدرن و تحقیقات جدید برای رفع یبوست مؤثر هستند، این مواد مانند آلو، قیسی و زردآلو است که فیبری مؤثر دارند.

ادیبی اظهار کرد: انواع دیگری از گیاهان با خیسانده شدن به عنوان مسهل بدون صدمه خاص بر روی روده قابل استفاده است؛ اسفرزه (نوع دارویی آن به عنوان موسیلیوم در داروخانه‌ها موجود است) ، بارهنگ ( نوع دارویی آن تحت عنوان پلانتاژل یا پلانتاگو در داروخانه‌ها موجود است) یا خاک شیر در صورت خیسانده شدن طولانی یا با آب داغ از خود فیبر محلول آزاد می‌کند که می‌تواند به عنوان داروی کاهنده علائم یبوست بعد از غذا استفاده شود.

وی یادآوری کرد: مقدار مصرف چنین دارویی توسط بیماری بین یک تا ۶ بار قابل تنظیم است و علاوه بر اینکه در دستگاه گوارش تاثیر دارد می‌تواند در تنظیم وزن افرادی‌که در حال مطالعه آزمون سراسری هستند، تاثیر گذار خواهد بود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.