سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

کیسه‌هایی که از سرگل قبور اموات پر پول می‌شوند!

در لابه‌لای مشقت‌های زندگی حالا سرگل‌های قبور اموات منبع درآمدی شده برای سودجویانی که از هر راهی سعی در منفعت طلبی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در لابه‌لای هیاهوی زندگی و در کنار تمام مشغله‌های روزانه همیشه فرصتی مغتنم است تا انسان زمانی را به رسم یادگار روز‌های گذشته در کنار عزیزان از دست رفته خود بگذراند. هیچگاه این هیاهو و کشمکش‌های زندگی سبب نشد که زندگان از یاد از دست رفتگان خود غافل شوند.

ایام هفته، با تمام مشغله‌های کاری و گرفتاری‌های شخصی، پشت به پشت هم می‌گذرند تا روزی فرا رسد که در آن زندگان برای زیارت قبور عزیزان از دست رفته خود پا به وادی خاموشان بگذارند و با نثار شاخه‌ای گل و قرائت فاتحه‌ای روح عزیزان از دست رفته خود را شاد کنند.

سنتی دیرینه است زیارت اهل قبور در روز‌های پنجشنبه، روز‌هایی که وادی خاموشان رنگ و بویی دیگر دارد. این رنگ و بو را می‌توان در دستان افرادی پیدا کرد که با در دست داشتن شاخه‌ای گل به دیدار اهل قبور خود می‌روند و با نثار فاتحه‌ای و ادای خیراتی، آرامش را برای روح درگذشتگان خود از خدا مسئلت می‌کنند.

حال چگونه می‌توان گفت که هستند کسانی که پا در وادی خاموشان گذاشته‌اند و برای کسب درآمد، چشم به گل‌های پرپر شده بر روی سنگ قبور درگذشتگان دارند. سودجویانی که برای کسب درآمد دست به دامان قبور اموات شده‌اند، حال باید گفت که شاید در این سودجویی و فراگیر شدن آن، نقش مردم نیز کم رنگ نیست.

ساده می‌توان توضیح داد و این موضوع را درک کرد، هنگامی که زائران قبور درگذشتگان، برای رساندن خود به بهشت زهرا (س) با وسیله شخصی خود طی مسیر می‌کنند، کیلومتر‌ها مانده به درب بهشت زهرا (س) با ایستگاه‌های متعدد گلفروشی مواجه می‌شوند که به طور حتم در یکی از این ایستگاه‌ها توقف کرده و برای اموات خود گل و گلاب تهیه می‌کنند، یا اینکه با استفاده از مترو به عنوان یکی از پرطرفدارترین وسایل حمل و نقل عمومی به وادی خاموشان می‌روند. روزهای پنجشنبه، ایستگاه مترو کهریزک یکی از شلوغ‌ترین روزهای خود را تجربه می‌کند و علت آن هم حضور زائرانی است که برای رساندن خود به بهشت زهرا (س) بی دغدغه‌ترین و راحت‌ترین وسیله را انتخاب کرده و آن‌ها نیز از دستفروشان مترو اقدام به خرید گل برای قبور اموات خود می‌کنند.

اما چه چیزی در انتخاب گل برای مشتریان دارای اهمیت است و سبب می‌شود استقبال بیشتری برای خرید آن نشان دهند.

در کنار زیبایی و طراوت یکی از مشخصه‌هایی که سبب می‌شود مشتریان برای خرید گل از خود رغبت نشان دهند، سهولت حمل و نقل و استفاده راحت از آن است.

اینجاست که دست بر روی بسته‌های کوچک سرگل می‌گذارند که در کنار حجم کم و سهولت حمل، استفاده از آن هم برای مشتریان بسیار راحت است.

شاید تا این جای گزارش عده‌ای از افراد که جزء مشتریان ثابت این گل‌ها هستند، گوشه‌ای از هدف این گزارش را درک کرده باشند.

تجربه میدانی برای تهیه این گزارش نشان داد، چه شما بخواهید با استفاده از وسیله شخصی و چه با وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو به بهشت زهرا (ص) بروید، در هر دو حالت در مسیر شما کسانی هستند که اقدام به فروش سر گل می‌کنند و شما یا بر اساس علاقه یا بر حسب نیاز اقدام به خرید بسته‌های سرگل از آن‌ها می‌کنید.

اما پرسش اینجاست که آیا تهیه سرگل و فروش آن به مشتریان تنها برای رفاه حال مشتریان است یا پشت پرده این ماجرا قصه‌ای دیگر پنهان است.

در تشریح این ماجرا از ابتدا باید گفت که بیشتر ایستگاه‌های فروش گل و گلاب در مسیر بهشت زهرا(س) و یا در داخل این مکان اقدام به فروش گل‌ با شاخه می‌کنند که در دسته بندی‌های مشخص، هر دسته به مبلغ ۵۰۰۰ تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

در کنار گل‌های همراه با شاخه، بسته‌های سرگل قرار دارد که آن هم با هزینه‌ای ۵ هزار تومانی به مشتریان عرضه می‌شود. اما پرسش اینجاست که چرا مشتریان تمایل به خرید بسته‌های سرگل دارند؟

در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که هر شهروند اگر بخواهد یک دسته گل با شاخه به مبلغ ۵ هزار تومان خریداری کند، تنها یک مدل گل را تهیه کرده است، اما اگر هزینه ۵ هزار تومانی خود را صرف خرید بسته‌های سرگل کند، در این بسته‌ها گل‌های متنوع تری وجود دارد و  حمل آن بسیار راحت‌تر از گل‌های با شاخه است.

اینجا می‌توان متوجه شد که یکی از دلایلی که مشتریان تمایل به خرید سرگل دارند، این است که با ۵ هزار تومان چندین گل متنوع تهیه کرده اند.

حال باید دید که این سر گل‌ها به چه شکل تهیه می‌شوند؟ آیا کسانی هستند که برای رفاه حال مشتریان اقدام به جدا کردن سر گل از شاخه می‌کنند و آن را در بسته بندی به مشتریان عرضه می‌کنند؟

برای پاسخ به این سوال‌های تامل برانگیز، اندکی درنگ و تفکر موجب روشن شدن این موضوع می‌شود که صرف انجام این کار، رفاه حال مشتریان نیست و پشت این پرده یک نسخه قرار گرفته است.

شاید برای کسانی که با مترو از این سفر به وادی خاموشان سفر کرده‌اند بار‌ها اتفاق افتاده است که کسانی را دیده‌اند که علاوه بر به همراه داشتن پلاستیک‌های بزرگ در بخش‌های مختلف قطار و ایستگاه‌های مترو نشسته‌اند و اقدام به بسته بندی سر گل‌ها و فروش آن به مشتریان می‌کنند.

پرسش بعد که در این قسمت از گزارش به وجود می‌آید این است که این حجم از سر گل به چه شکل تهیه شده است؟

برای پاسخ به این سوال فقط کافی است یک روز پنجشنبه که به زیارت اهل قبور به بهشت زهرا (س) می‌روید، با نگاهی دقیق‌ به اطراف خود بنگرید، به طور حتم متوجه می‌شوید که افرادی کیسه بر دوش در حال گشت زنی هستند و در این میان سر گل‌هایی را که خانواده‌ها برای اموات خود بر روی سنگ قبرها قرار دادند را جمع می‌کنند  و درون کیسه‌های بر دوش خود می‌ریزند.

این افراد پس از جمع آوری سر گل‌ها از روی قبور، مستقیم خود را به درون مترو می‌رسانند و در گوشه‌ای از مترو می‌نشینند و از تولید به مصرف اقدام به بسته بندی کردن آنی سر گل‌ها می‌کنند و آن را به مشتریان خود می‌فروشند.

در بیشتر موارد شاهد هستیم که جمع کردن سرگل‌های قرار گرفته بر روی قبور اموات توسط جوانان و مردان اتفاق می‌افتد و فروش آن در ایستگاه‌های مترو توسط کودکانی صورت می‌گیرد که با استفاده از احساسات شهروندان بیشترین سود را نصیب خود و دیگر همدستان خود می‌کنند.

این افراد پس از گذراندن یک روز کاری در انتهای روز چوب حراج به سرگل‌های برداشته شده از قبور اموات می‌زنند و آن را با مبلغی ارزان‌تر از قیمت اولیه خود می‌فروشند تا مقدار سرگل باقی مانده نیز پایان یابد.

پی بردن به داستان سرگل‌های بسته بندی شده چه در ایستگاه‌های گل فروشی جاده بهشت زهرا (س) و یا در دست دستفروشان مترو نیازمند این موضوع است که بدانیم همواره هستند کسانی که از سادگی و احساسات افراد جامعه کیسه‌ای برای خود دوخته اند که هر پنج شنبه این کیسه را از سر گل‌های قبور اموات پر پول می‌کند.

توجه به این نکته برای شهروندان امری ضروری است که در زمان تهیه گل برای قبور درگذشتگان خود بی توجه به تنوع سرگل‌های بسته بندی شده و سهولت حمل آن، اقدام به خرید گل‌هایی همراه با شاخه کنند که با انجام این کار و فراگیر شدن آن موجب می‌شوند که دیگر شاهد این موضوع نباشیم که افرادی کیسه بر پشت در لابلای قطعات قبور در بهشت زهرا(س) می‌چرخند وا قدام به جمع آوری سرگل‌های قبور درگذشتگان برای فروش می‌کنند.

انتهای پیام/

برچسب ها: بهشت زهرا ، کسب درآمد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
كريم
۱۰:۴۳ ۰۷ خرداد ۱۳۹۸
باسلام:
دوستان گرامي اگر گل را خرمن خرمن هم بر روي قبر (هركسي كه مي خواهد باشد) بريزند، هيچ سودي بجز براي گلفروشي ها ندارد. حال گيريم كه مردم باور نمي كنند و براي شادي دل اطرافيان و جاي خالي امواتشان دست به اين كار بزنند و گل بر روي قبور بگذارند. خوب اين كار بدي نيست كه عده اي براي كسب اترزاق خود و خانواده شان پس از رفتن بستگان آنان گلها را جمع كنند و به ديگران بفروشند. گلهايي كه پس از چند ساعت ديگر از بين خواهند رفت با دست آنان تبديل به رزق و روزي حلالي مي شود كه از آن استفاده مي كنند. اين كار بهتر است يا اينكه بروند كيف قاپي كنند و يا كارهاي خلاف ديگري انجام بدهند؟
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸
حالا اگر گل شاخه نداشته باشه اشکالی پیش میاد ؟؟؟؟
ناشناس
۲۰:۰۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
دیگه همه ی مشکلات مملکت حل شده فقط مونده این مشکل
مهدی
۱۸:۳۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
گیر دادید به چهارتا بدبخت که اگه به نون شب محتاج نبودند خودشون وزن وبچشون از جمع کردن گل رو قبرها این زندگی رو ادامه میدن
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
این بحث دو حالت داره آدم ها برای رسیدن به سود و کسب درآمد با نادیده گرفتن احساس یک خانواده
دوم اینکه من داغدار بی خیال این باشم که سنگ قبر زیبا باشه تا فرزندم روحش شاد باشه بگم یکی هم جمع کرد برد برسه به روح عزیزم
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
به نظر من هم هیچ اشکالی ندارد.چراکه اولا گل فروشها گل را ارزان نمی دهندکه همه اقشار به راحتی دسترسی داشته باشند..ثانیا با اطمینان کامل می گویم،اگر کسی نیازمند واقعی نباشد چنین کاری را نمیکند.پس حتما ثواب این کار عاید اموات خواهد شد.انشاالله
ناشناس
۱۳:۲۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا که ///
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
گل روبخرن برای زنده هاشون
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
کاش اقايان هم همینقدر فکرداشتند وکشور را از این وضع اقتصاد نجات میدادن.این افراد نشون دادن با یک گردش کوچک داخلی پول چند گروه به نان میرسند.
محمد
۱۲:۴۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوب میمونه خشک میشن اون موقع چ فایده دارن حداقل اینجوری ی کسی تو این شرایط خراب ی کم درامد داره حالا فکر میکنین سرقبر خشک بشه خوبه اخه
م
۱۲:۳۴ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
چی بگم واقعا
جواد
۱۲:۲۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
کسانی که پول برای گل میدن فقط پولشونو دور میریزن گل هیچ سودی به میت نمیرسونه .چرا همون پولو صدقه نمیدن به نیابت میت وهزراه دیگه
همتي
۱۲:۱۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
خيرات كنيد از گل كه به فوت شده چيزي نميرسه
ناشناس
۱۱:۳۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
گل ها رو روی قبر پر پر کنید تا دیگه قابل استفاده نباشه
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
اینا همون پرپر شده ها رو میفروشن
ناشناس
۱۷:۲۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
مگه بخیلیم؟ خوب بزار چند نفر دیگه هم نون بخورن.
علی
۱۰:۵۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام. اشکالش چیه.ازاین راه عده ای امرار معاش میکنند و شکم یه عده ای سیر میشه و ثوابش به میت هم میرسه . حالا اگر گل ها روی قبور خشک بشه خوبه
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
اشكالش اينكه يه نوع دزدي بحساب مياد و در ضمن شما سه بار به همين موضوع اشاره كردي يكبار كفايت ميكنه
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
آفرین موافقم
ناشناس
۱۰:۴۵ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
آقا تمام این مشکلات برای بیکاری است وضع اقتصاد کشور خیلی بد است
ناشناس
۱۰:۱۷ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
خب بزارن بپوسه ؟
پرویز
۰۹:۵۱ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
هر کسی یکبار به بهشت زهرا رفته متوجه می شود
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
خب خداروشكر يكي به اين موضوع اشاره كرد!!! من خودم چندين بار شاهد اين قضيه بودم !!! اين افراد بصورت دسته هاي چند نفره كار ميكنند چند نفر ميرن داخل بهشت زهرا و چند نفر هم بيرون ميمونند نفرات داخل به محض اينكه خانواده متوفي محل رو ترك ميكنند دسته گل رو برداشته و از روي ديوار به بيرون پرت ميكنند و نفرات بيرون هم سريع گلهارو پرپر كرده و درون كيسه ها ميريزند و بعد هم فروش !!!البته مشكل از طرف مردم هم هست كه اينهارو خريداري ميكنند !! يعني هيچكس زحمت فكر كردن رو به خودش نميده كه چرا اينقدر ارزان !!! اين فقط يه نمونه از معضلات بهشت زهراست نمونه هاي ديگه اي هم هست كه معلوم نيست چه كسي بايد به آنها رسيدگي كنه ؟ يه مدت هم مد شده بود كه يه خانواده سوار بر اتومبيل جلوتونو ميگرفتن و از شما طلب پول بنزين ميكردن تا خودشونو برسونن شهرستان اونم پول سي تا چهل ليتر !!!!متاسفانه
ناشناس
۰۹:۳۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه اشگالی دارد که از این راه یک عده با تلاش خود نان.بخورند ومشگلی از زندگی شان حل شود وثوابی هم به روح ان میت برسد بهتر از این است که گلها خشک شده وباد انها را ببرد
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
تقصیر مردمه که سر گلا رو میخرن
ناشناس
۰۹:۲۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
با یه دید دیگه هم میشه به این موضوع نگاه کرد .شاید شرایط سخت اقتصادی باعث این نوع کسب درآمدها شده....کاش عده ای از خواب غفلت بیدارشن..فقری همه جانبه فرهنگی واقتصادی
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
دوست عزيز اين افراد يه خانواده يا قوم بزرگي هستند كه اصطلاحا بهشون ميگن قوم فيوج همانهايي هستند كه الان در سطح شهر يا دارند تكدي گري ميكنند يا به اصطلاح خودشون شيشه ماشين پاك ميكنند البته به زور و انواع مختلف پول دراوردن هاي غير متعارف !!! اينارو اگه كار هم بهشون بديد با حقوق مكفي باز هم تن به كار نميدن چون نسل اندر نسل اينجوري زندگي كردن
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
همینکه فکرشون کار میکنه که از یه راه پول دربیارن خوبه.گلها که پوسیده میشن.
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
دقیقا این موضوع، چند وقت پیش برای ما اتفاق افتاد، پس از گذاشتن سر گلها بر روی قبر پدرم، در حالیکه چند متر دور نشده بودیم، آقای جوانی که یک کیسه بر دوش داشت، تمام گلها را از روی قبر جمع کرد.