به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که سختیهای دنیا خسته مان میکند، گاه در ذهنمان شکل میگیرد که خدا در حق ما ظلم کرده و مثلاً دیگری مورد لطف خدا قرار گرفته است. اما آیا حقیقت دنیا این گونه است؟ اصلاً مفهوم ظلم و لطف را چگونه و بر مبنای چه معیاری میسنجیم؟
حجت الاسلام و المسلمین محمد صادق کفیل سخنران و کارشناس امور دینی در این باره به خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: رمضان، ماه خداست. خدا خیلی نازنین است. خدا قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ است. او به سوی ما آمده است. ما گاهی به خدا یک نسبتی میدهیم و میگوییم به ما ظلم میکند. اما من چند آیه قرآن کریم را میخوانم که نشان می دهد، اصلا مفهوم ظلم در وجود خدا نیست. خدا رسماً میگوید و ما ظَلَمناهُم؛ یعنی ما به کسی ظلم نمیکنیم و اصلاً اراده ظلم نداریم. یک زمان کسی اراده کاری را میکند و آن را انجام نمیدهد، اما خدا اراده ظلم هم نمیکند. وَ ما کانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ اصلا شأن خداوند در ظلم کردن نیست. خدا نه شأن و نه اراده ظلم دارد؛ بنابراین او ظلم نمیکند.
وی افزود: خدا درباره خودش میگوید که ما ذرهای ظلم نمیکنیم، حتی به اندازه نخ درون هسته خرما. دیگر خدا چه بگوید؟ خدا میگوید إِنَّ اللَّهَ لَا یَظْلِمُ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خداوند به اندازه یک ذره هم ظلم نمیکنم. آن وقت رویمان میشود بگوییم خدا به من ظلم کرده؟! خدا میگوید اصلاً من جایگاه و شأنم ظلم نیست. خدا میگوید من رحمتم؛ برای چه کسی؟ رَحمَه لِلعالَمین؛ خدا برای همه جهانیان رحمت است. باید در ماه رمضان خودمان و بچه هایمان را با او رفیق کنیم. باید بچه هایمان را طوری بار بیاوریم که فکر نکنند، خدا فراموشمان کرده است. این ما هستیم که خودمان را فراموش میکنیم. وقتی خودمان را فراموش کردیم، خدا را هم فراموش میکنیم.
انتهای پیام/