سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خسارت هزار و ۹۰۱ میلیاردی سرمازدگی به باغداران و کشاورزان

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: امسال سرمازدگی بیش از هزار و ۹۰۱ میلیارد تومان به باغداران استان خسارت وارد کرد و به محصولات آسیب زد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، قدرت الله مهدی خانی مدیرکل مدیریت بحران استان در کارگروه توسعه روستایی و اشتغال پایدار گفت: امسال بر اثر سرمازدگی بیش از هزار و ۹۰۱ میلیارد تومان به باغداران استان خسارت وارد شد و به ۳۰ درصد محصولات آسیب زد.

وی اضافه کرد: در اثر سرمازدگی امسال درختان گردو، گیلاس، آلبالو و مزارع گندم دچار آسیب و خسارت شد و بیشترین خسارت‌ها در مناطق آوج، تاکستان، کوهین، الموت غربی و شرقی، طارم، بویین زهرا، آبیک و بخشی از شهرستان البرز بوده است.

مهدی خانی بیان کرد: در سال گذشته تمامی محصولات باغی استان در اثر سرما آسیب دید و از بین رفت و میزان خسارت بالغ بر ۲ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان برآورد شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان یادآور شد: بیمه محصولات کشاورزی از مسائل مهمی است که باید با جدیت مورد توجه جدی بهره برداران و کشاورزان قرار گیرد، اما همچنان شاهد بی توجهی به بیمه محصولات هستیم.

مهدی خانی بیان کرد: در سال گذشته ۱۳ هزار کشاورز محصولات خود را بیمه کردند و امسال ۲۱ هزار نفر از بهره برداران محصولات خود را تحت پوشش بیمه قرار داده‌اند.
وی گفت: در سال گذشته از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور بیش از ۲ هزار میلیارد تومان برای استمهال وام کشاورزان و تأمین بخشی از خسارت سرمازدگی در سراسر کشور اختصاص یافت و امسال ۳ هزار میلیارد تومان برای کمک به کشاورزان اختصاص یافته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین یادآورشد: سهم استان امسال ۳۳ میلیارد تومان است که برای تأمین سود تسهیلات و دیرکرد پرداخت وام کشاورزان به افراد خسارت دیده پرداخت می‌شود.

وی گفت: در سال گذشته ۱۶ هزار کشاورز خسارت دیده توانستند از تبصره استمهال وام استفاده کنند و از سوی دولت ۶۰ میلیارد تومان برای این امر اختصاص یافت.

مدیرکل مدیریت بحران استان قزوین گفت: در سال گذشته پرداخت تسهیلات مرحله به مرحله بود، اما امسال تا سقف ۲۰ میلیون تومان برای هر کشاورز تسهیلات در نظر گرفته شده است.

مهدیخانی با اشاره به بارش‌ها گفت: بارش‌های بهاری منافع خوبی داشت و بسیاری از تالاب‌ها پر آب شد، آب‌های زیرزمینی افزایش یافت و نگرانی خشکسالی و تهدید ریزگرد نیز برطرف شد.

مهدی خانی تصریح کرد: بارش‌های اخیر به میزانی بوده که باغداران سنتی و صنعتی هنوز هم برای خرید سهم آب مراجعه نکرده‌اند که نشان می‌دهد بارش‌ها کافی بوده استو این وضعیت جای شکر دارد.

انتهای پیام/ک

کارگروه توسعه روستایی و اشتغال پایدار

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.