سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باز هم کارشکنی واشنگتن؛

آمریکا مانع از صدور بیانیه نشست سران کشور‌های قطب شمال شد

اعتراضات آمریکا به مفاد بیانیه مشترک درباره تغییرات محیط زیست، مانع امضای این بیانیه از سوی کشور‌های حاشیه قطب شمال شد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بی‌بی‌سی،  هیئت‌های حاضر در یک نشست سران در فنلاند اعلام کردند اعتراضات آمریکا به مفاد یک بیانیه مشترک در خصوص تغییرات محیط زیست، مانع از آن شد که کشور‌های حاشیه قطب شمال این بیانیه را امضا کنند.

پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی اعلام کرد: از زمان تاسیس «شورای قطب شمال» در سال ۱۹۹۶, این نخستین بار است که بیانیه‌ای از این دست، لغو می‌شود.

یک عضو هیئت فنلاند گفت: «هیئت‌های حاضر در این نشست احساس می‌کردند نمی‌توانند جملات این بیانیه در خصوص تغییرات آب و هوایی را تعدیل کنند.»

این نگرانی در سطح جهان وجود دارد که دمای هوا در قطب شمال دو برابر سریع‌تر از سایر قسمت‌های جهان در حال افزایش یافتن است.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه در سخنرانی در این نشست که در روانیمی در شمال فنلاند برگزار شد، به جای ابراز نگرانی، از ذوب شدن یخ‌ها در آب‌های اقیانوس منجمد شمالی استقبال کرد!

این در حالی است که دانشمندان هشدار می‌دهند آب شدن یخ‌های اقیانوس منجمد شمالی، خرس‌های قطبی و گونه‌های جانوران دریایی را تهدید  می‌کند. این وضع همچنین موجب افزایش سطوح دریا‌ها می‌شود و در نتیجه، خطر وقوع سیل افزایش می‌یابد.

دانشمندان همچنین هشدار می‌دهند اگر شرکت‌های فعال در زمینه حمل و نقل و انرژی متوجه بهره برداری آسان در قسمت‌های بکر در اقیانوس منجمد شمالی شوند، میزان آلودگی بیشتر می‌شود.

اعضای «شورای آتلانتیک» عبارتند از آمریکا، کانادا، روسیه، فنلاند، نروژ، دانمارک، سوئد و ایسلند. این شورا هر دو سال یک بار برای رسیدگی به چالش‌های اقتصادی و محیط زیستی در قطب شمال، تشکیل جلسه می‌دهد.

منابعی در نشست سران شورای آتلانتیک به خبرگزاری انگلیسی رویترز گفتند آمریکا به این سبب بیانیه مشترک را نپذیرفت که در آن اعلام شده بود تغییر محیط زیست، برای اقیانوس منجمد شمالی تهدیدی جدی محسوب می‌شود.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سال ۲۰۱۷, از توافقنامه آب و هوایی پاریس خارج شد. حدود دویست دولت جهان سال ۲۰۱۵ این توافقنامه را امضاء کردند. این توافقنامه در تلاش است مانع از افزایش دمای هوای جهان شود.

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.