سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت روز جهانی تالاسمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح شد؛

آمار بیماران تالاسمی در ایران/ ارائه ۵ خدمت به بیماران تالاسمی در مراکز درمانی خاص

رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت گفت: در ایران ۱۸ هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی داریم که می‌توانند از مراکز درمانی خاص خدمت بگیرند.

حنطوش‌زاده رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، به مناسبت روز جهانی تالاسمی  با بیان اینکه بر اساس سامانه وزارت بهداشت ۱۸ هزار و ۵۰۰ بیمار تالاسمی در ایران زندگی می‌کنند، گفت: ما بیماران را در سامانه که در وزارت بهداشت داریم ثبت می کنیم البته برخی از بیماران به عنوان ناقلین علامت‌دار ثبت شده‌اند که خدمت می‌گیرند، اما دارو مصرف نمی‌کنند.

وی ادامه داد: اختلاف اندک آمار وزارت بهداشت و انجمن تالاسمی به دلیل بیمارانی است که ناقل محسوب شده، اما دارو نمی‌گیرند.

حنطوش‌زاده با اشاره به تقسیم‌بندی بیمارانی که در گروه تالاسمی قرار می‌گیرند، گفت: ۱۴ هزار و ۶۰۰  بیمار تالاسمی ماژور، بیماران تالاسمی متوسط ۲ هزار و ۸۰۰ نفر و سیکلسل ۶۰۰  بیمار و  سایر اختلالات مشابه تالاسمی یا هموگلوبینی ۵۰۰ بیمار هستند.

شعار روز جهانی تالاسمی در سال ۲۰۱۹

رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت به شعار روز جهانی تالاسمی در سال ۲۰۱۹ اشاره کرد و گفت: ایجاد شبکه‌های ارتباطی برای بیماران تالاسمی جهت دسترسی همگانی بیماران به خدمات مراقبتی و درمانی، شعار روز جهانی تالاسمی در سال ۲۰۱۹ انتخاب شده است.

وی تصریح کرد: سالهاست که دسترسی خدمات به بیماران تالاسمی در تمام استان‌ها ارائه می‌شود و خدمات در کلانشهرهایی، چون تهران متمرکز نشده است و در استانی، چون سیستان و بلوچستان به دلیل آمار بالای تالاسمی و وسعت جغرافیایی خدمات در شهر‌ها نیز ارائه می‌شود تا بیماران بتوانند خدمات مناسب دریافت کنند.

رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه شبکه جامع درمان بیماران خاص از جمله بیماران تالاسمی در وزارت بهداشت تدوین و اجرایی شده است، گفت: سال گذشته این شبکه آغاز به کار کرد و تعدادی مراکز جامع خدمات بیماران خاص راه‌اندازی شد و این شبکه مطابق با شعار امسال فدراسیون جهانی تالاسمی در ایران به بیماران خدمت‌رسانی می‌کند.

۸۳ مرکز جامع درمان بیماران خاص در کشور

حنطوش‌زاده گفت: ۸۳ مرکز جامع درمان بیماران خاص در کشور خدمت‌رسانی می‌کنند که تجهیزات این مراکز به کمک هیأت امنای ارزی تأمین می‌شود و به تدریج شبکه جامع درمان بیماران خاص تجهیز و تکمیل می‌شود.

رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت اظهار کرد: ما ۵ خدمت در مراکز جامع بیماران خاص ارائه می‌کنیم که بیماران مبتلا به تالاسمی یکی از گروه‌هایی هستند که از این مراکز خدمت می‌گیرند.

وی افزود: پزشکان در مراکز جامع بیماران خاص یا باید متخصص خون باشند یا دوره‌های مرتبط با بیماری‌های تالاسمی را دیده باشند و در این مراکز به بیماران خدمت‌رسانی کنند.

 ۵ خدمت به مبتلایان تالاسمی در مراکز جامع بیماران خاص

رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت درباره دارورسانی به بیماران تالاسمی، اظهار کرد: دارو‌های بیماران تالاسمی در مراکز جامع بیماران خاص ارائه می‌شود تا بیماران مجبور نباشند به کلانشهر‌ها مراجعه و داروی خود را تهیه کنند همچنین فیزیوتراپی، تزریق خون و فرآورده‌های خونی و خدمات دندانپزشکی و توانبخشی در مراکز جامع بیماران خاص به بیماران تالاسمی ارائه می‌شود.

حنطوش‌زاده بیان کرد: برنامه عملیاتی ما تا پایان سال ۹۸ این است که در شبکه درمان بیماران خاص حداقل این ۵ خدمت به بیماران تالاسمی در این ۸۳ مرکز درمان بیماران خاص ارائه شود.

رئیس اداره تالاسمی وزارت بهداشت افزود: در مراکز جامع که حداقل ۱۰ مرکز هستند اعمال جراحی نیز برای بیماران انجام می‌شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.