سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش کرایه تاکسی درتبریز تصویب شد‎/‎بالا رفتن قیمت از ماه هاقبل

افزایش کرایه تاکسی در شورای شهر تبریز در حالی تصویب شده است که از ماه‌ها قبل تاکسیرانان تبریزی با افزایش ‏خودسرانه کرایه‌ها بر تصویب و اجرای این مصوبه پیشی گرفته بودند. ‏

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، خبر تصویب افزایش کرایه‌های تاکسی توسط شورای شهر تبریز که عصر روز گذشته توسط سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز منتشر شد، چندان خبر جدیدی برای شهروندان تبریزی محسوب نمی‌شود، چرا که افزایش کرایه تاکسی‌های تبریز از ماه‌ها پیش توسط خود تاکسیرانان تصویب و اجرایی شده بود و حالا تصویب آن توسط شورای شهر تنها جلوه‌ای قانونی به آن خواهد بخشید.

این اولین بار نیست که افزایش نرخ تاکسی‌ها در تبریز ابتدا به تصویب خود رانندگان تاکسی می‌رسد و پس از گذشت چند ماه از این تصویب بالاخره سازمان تاکسیرانی و شورای شهر تبریز به فکر راه چاره افتاده و درصدد قانونی شدن آن بر می‌آیند.

هر چند این اولین بار نیست که افزایش نرخ تاکسی‌ها در تبریز ابتدا به تصویب خود رانندگان تاکسی می‌رسد و پس از گذشت چند ماه از این تصویب بالاخره سازمان تاکسیرانی و شورای شهر تبریز به فکر راه چاره افتاده و درصدد قانونی شدن آن بر می‌آیند و در این میان، شهروندان تبریزی هستند که چندین ماه با سردرگمی در خصوص نرخ تاکسی‌ها روبرو خواهند بود و برای رفت و آمد در طول یک مسیر ثابت در طول یک روز مجبورند چندین نرخ متفاوت پرداخت کنند.

افزایش ۲۵ درصدی نرخ کرایه‌های تاکسی نسبت به نرخ مصوب سال ۹۷ در حالی مورد تأیید اعضای شورای شهر قرار گرفته که پس از تأیید فرمانداری قابل اجرا خواهد بود و طبق اعلام سازمان تاکسیرانی هر گونه افزایش کرایه تا زمان تأیید آن توسط فرمانداری غیرقانونی بوده و در صورت گزارش بازرسی سازمان و شکایت شهروندان با متخلفان برابر آئین نامه اجرایی و انضباطی برخورد خواهد شد هرچند این سازمان از نحوه برخورد با متخلفان در طول چندین ماه گذشته سخنی به میان نیاورده است.

در این میان پای صحبت تاکسیرانان که می‌نشینی از سختی معیشت، هزینه سوخت و استهلاک خودرو‌های خود سخن می‌گویند و گلایه مندند از تدابیر سازمان تاکسیرانی و شورای شهر که به موقع اقدام به افزایش قانونی نرخ کرایه‌ها نمی‌کنند و در نهایت خودشان مجبور به تصمیم گیری در این مورد می‌شوند.

مردم زورشان فقط به کرایه تاکسی‌ها می‌رسد!

کریمی یکی از همین رانندگانی است که در خصوص میزان کرایه تاکسی با مسافر خود در حال بحث است و پس از پیاده شدن مسافر، شروع می‌کند به گلایه از تنگی معیشت و استهلاک خودرو و قطعات گرانش، می‌گوید: در حالی که قیمت همه اقلام در حال گران شدن است، مردم فقط زورشان به کرایه تاکسی‌ها می‌رسد و روزانه مجبوری با ده‌ها مسافر در این باره بحث کنی که خود باعث ناراحتی و اوقات تلخی و گاه مشاجره و بحث با مسافران می‌شود.

این تاکسیران تبریزی از سوی دیگر از وجود مسافربر‌های شخصی گلایه می‌کند و می‌گوید: روز به روز بر تعداد مسافربر‌های شخصی افزوده می‌شود و مردم هم برایشان تاکسی یا خودروی شخصی هیچ فرقی نمی‌کند و با این اوضاع وضع تاکسیرانان اصلاً مساعد نیست و اگر حق جابجایی مسافر به خودرو‌های شخصی و شرکت‌های مسافربر اینترنتی هم داده شده، دیگر فعالیت نهادی به نام تاکسیرانی به چه کاری خواهد آمد.

وی ادامه می‌دهد: همه مردم از اوضاع گران شدن خودرو و به دنبال آن گران شدن قطعات خودرو آگاه هستند و مسئولان مربوطه باید فکر این‌ها را کرده و به رانندگان حق دهند و به شکل قانونی اقدام به افزایش نرخ تاکسی کنند تا شاهد جر و بحث‌های روزانه با مسافران نباشیم.

اما از سوی دیگر با برخی مسافران تاکسی‌ها هم صحبت که می‌شوی از اوضاع پیش آمده گلایه داشته و بر لزوم یکدست و قانونی شدن نرخ کرایه‌ها تاکید دارند.

هر روز برای یک مسیر ثابت کرایه متفاوت می‌پردازم

هر روزی که مسیر مشخصی از خانه تا محل کارم را با تاکسی طی می‌کنم، باید میزان کرایه مختلفی پرداخت کنم و اعتراض به راننده هم هیچ فایده‌ای ندارد.

مریم حسینی یکی از این مسافران است که از نرخ تاکسی‌های شهر گلایه‌مند بوده و می‌گوید: هر روزی که مسیر مشخصی از خانه تا محل کارم را با تاکسی طی می‌کنم، باید میزان کرایه مختلفی پرداخت کنم و اعتراض به راننده هم هیچ فایده‌ای ندارد و در حالی که همه مردم از این بی قانونی‌ها در نرخ کرایه‌ها خبر دارند، مشخص نیست که گشت‌های نظارتی چرا در این راستا اقدامی انجام نمی‌دهند.

وی ادامه می‌دهد: از طرفی مشکل نداشتن پول خرد، باعث شده تا تنش‌ها بین راننده و مسافر بیشتر شود که در این بین یا راننده و یا مسافر باید از حق خود کوتاه بیایند که قرعه بیشتر به نام مسافر خواهد افتاد که این امر قطعاً شایسته مردم تبریز نیست و اگر قرار است نرخ تاکسی‌ها افزایش یابد، باید به شکلی تنظیم شود که مسافر و راننده قادر به تأمین پول خرد متناسب با کرایه باشند وگرنه نرخ‌های تعیین شده تنها بر روی کاغذ مانده و در عالم واقع ارزشی نخواهند داشت.

حسینی درخواست کرایه اضافی از مسافران را نوعی بی احترامی به حقوق مردم دانسته و می‌گوید: تمامی افراد در هر شغلی که هستند باید مطابق قانون عمل کنند و اگر گران شدن قطعات خودرو و سختی معیشت بهانه‌ای برای بالا رفتن نرخ کرایه‌ها توسط رانندگان تاکسی قرار گیرد، تمامی فعالین در صنف‌های دیگر به خود اجازه خواهند داد، به شکل غیر قانونی و تنها با تشخیص خود اقدام کنند.

تابلوی اطلاع رسانی نرخ کرایه‌ها در مناطق مهم شهر نصب شود

علی مصطفوی نیز یکی دیگر از همین مسافران گله‌مند است که می‌گوید: هم اکنون حتی تابلو‌های اطلاع رسانی برای تعیین نرخ کرایه‌ها در اکثر مناطق شهر نصب نشده تا هم مسافر و هم راننده به حقوق خود آشناتر باشند و اگر بر حسب تصادف در یک منطقه تابلویی نصب شده، به صورت دست نوشت، اقدام به تغییر قیمت‌های آن شده است که عدم نظارت سازمان‌های مربوطه به این امر جای سوال بزرگی است.

این شهروند تبریزی ادامه می‌دهد: از سال‌ها پیش خبر الکترونیکی کردن کرایه‌ها در سطح شهر تبریز را می‌شنویم و هم اکنون نیز منتظر اجرایی شدن آن هستیم و مشخص نیست این امر چه زمانی به وقوع خواهد پیوست تا نزاع همیشگی راننده و مسافر تاکسی به اتمام برسد.

وی می‌گوید: هر سال بر میزان کرایه تاکسی‌ها افزوده می‌شود که با توجه به وضعیت گرانی اقلام دیگر، مردم اعتراضی به این امر ندارند و حق را به تاکسیرانان می‌دهند، اما اینکه هر راننده‌ای بر حسب تشخیص خود اقدام به تعیین قیمت کند، منصفانه نیست.
سازمان تاکسیرانی زمینه پرداخت الکترونیکی کرایه‌ها را فراهم کند.

محمد اشرف نیا نیز در پاسخ به مشکلات پیش آمده در زمینه نرخ تاکسی‌های تبریز می‌گوید: در مورد افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها باید واقعیت‌ها در نظر گرفته شود و اگر قرار است شورای شهر برای کرایه تاکسی‌ها نرخ تعیین کند باید فرمانداری و دولت نیز همراهی‌های لازم را داشته باشد چرا که میزان افزایش قیمت‌ها با کارشناسی‌های دقیق شکل می‌گیرد تا قیمتی تعیین شود که هم راننده تاکسی و هم مسافران از آن راضی باشند.

رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی تبریز ادامه می‌دهد: اگر زمینه الکترونیکی کردن نرخ کرایه‌ها فراهم شود دیگر شاهد دغدغه‌هایی از این نوع نخواهیم بود که در این زمینه طبق مصوبه شورا سازمان تاکسیرانی باید تاکنون نسبت به تجهیز تاکسی‌ها به سامانه پرداخت الکترونیک اقدام می‌کرد که این امر به وقوع نپیوسته است.

وی از سوی دیگر بر لزوم نظارت تاکسیرانی نسبت به سامانه‌های مسافربری الکترونیکی اشاره کرده و می‌گوید: قرار بر این بود که این سامانه‌ها زیر نظر تاکسیرانی فعالیت داشته باشند، اما در این مورد نیز متأسفانه هیچ کاری انجام نشده است و مدیر عامل سازمان باید در این مورد پاسخگو باشد.

بالا رفتن نرخ کرایه تاکسی مسأله‌ای است که هم رانندگان تاکسی و هم مسافران هر کدام حرف‌هایی برای زدن داشته و برای خود حقی قائل هستند، اما در این بین سوالی که پیش می‌آید این است که چرا مسئولان شهری گوش به مشکلات رانندگان تاکسی و افزایش قیمت‌ها قبل از اقدام خود رانندگان فرا نمی‌دهند و از سوی دیگر اگر خود رانندگان تاکسی قادر به جابجایی قیمت‌ها در زمان‌های مختلف هستند، دیگر جایگاه سازمان تاکسیرانی و شورای شهر تبریز در این میان چه خواهد بود؟!

حال افزایش ۲۵ درصدی کرایه تاکسی‌های شهر تبریز در حالی در شورای شهر تبریز تصویب شده است که پس از تأیید فرمانداری اجرایی و یا به عبارتی قانونی خواهد شد.

منبع:خبرگزاری مهر

انتهای پیام/ش

 

 

برچسب ها: حمل و نقل ، ترافیک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.