اسلامی گفت: با ایجاد سیاستی مشترک بین بانک مسکن و بنیاد مسکن کارت اعتباری مصالح ساختمانی با این اقدام از رکود خارج میشوند و ما شاهد رونق تولید در بازار مصالح ساختمانی خواهیم بود.
وی افزود: تحریمهای آمریکا به صورت غیرقانونی و یک جانبه گرایانه و برای تسلیم کردن مردم و جمهوری اسلامی ایران است و صنعت هوایی کشور از ابتدا مورد تحریمهای ظالمانه قرار گرفته است.
اسلامی درباره بدهیهای انباشته شده هما گفت: از سال ۶۴ این بدهیها وجود داشته و دولت به هما و هما به دولت بدهی داشته است و ما از ظرفیتهای قانونی خود استفاده کرده و هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان با توجه به مصوباتی که در جلسات مختلف داشتیم این رقم را به دولت برده و آن را تسویه حساب کردهایم.
وی افزود: سال ۹۸ اولین سالی خواهد بود که هما زیان انباشته شده نخواهد داشت.
اسلامی با بیان اینکه در حوزه رونق تولید امسال پنج برنامه را در دستور کار قرار دادهایم، گفت: برنامههای این پنج محور را با مسئولان وزارت راه و شهرسازی اصلاح کردهایم که اولین آن افزایش ظرفیت ساخت داخلی صنایع حمل و نقل است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ۲۷ اسفند سال گذشته قراردادی منعقد کرده و مصوبه آن را روز گذشته اعلام کردهایم، گفت: ۹ شرکت واگن سازی با ۱۶ شرکت حمل و نقل بار و مسافر تفاهم نامهای امضا کردند تا شرکتهای داخلی در سال ۹۸ هزار دستگاه واگن، لوکوموتیو و ملحقات آن را تولید کنند که این اقدام یک گام اساسی برای صنعت حمل و نقل ریلی به شمار میرود.
وی توضیح داد: در صنعت پشتیبان صنایع هوایی نظیر صنعت راهداری باید از قطعاتی که در داخل تولید شده استفاده شود و در این حوزه استفاده از ظرفیتهای داخلی ضروری است.
اسلامی به انعقاد تفاهم نامه با سازمان صنایع دریایی ایران اشاره کرد و گفت: از محل وجوهات اداره شده این سازمان ۲۵۰ دستگاه شناور برای ما تولید میکند.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه شتاب دهی به تکمیل پروژهها از دیگر اولویتهای اصلی ما در وزارت راه و شهرسازی به شمار میرود، اظهار کرد: استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی به ویژه در حوزه آزادراهی که چندین سال است در حال احداث است ضروری است و امسال ۴۰۰ کیلومتر از این آزادراهها افتتاح شود تا رونق هم در حوزه عمرانی کشور هم شکل گیرد.
وی در ادامه به حوزه مسکن و تکمیل واحدهای نیمه تمام مسکن مهر اشاره کرد و گفت: در حوزه مسکن تکمیل و تحویل مسکن مهر آغاز شده و ما پروژه ساخت ۴۰۰ هزار واحدی مسکن را در سطح کشور آغاز کردهایم که این پروژهها تماما نشانهای به بازار و سازندگان است تا رونق تولید در حوزه مسکن را شاهد باشیم.
اسلامی تصریح کرد: بحث ارزیابی زمین و تعیین سهم زمین در قیمت تمام شده مسکن مهم است و ما باید این موارد را از سبد سازنده خارج کنیم تا خرید زمین را انجام ندهد ما سعی خواهیم کرد زمین را به صورت مشارکتی تعیین کنیم و این خود یک مشوقی برای بازار مسکن به شمار میرود.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در ۱۶ اُم اسفند ماه سال گذشته در شورای پول و اعتبار سهم پول و وامی که به سازنده تعلق میگیرد را به ۶۵ درصد افزایش دادهایم، گفت: این تسهیلات برای فرد و زوجین خواهد بود و قابل انتقال به خریدار هم هست.
وی به آخرین وضعیت کارت اعتباری مصالح ساختمانی اشاره کرد و گفت: با اجرای سیاستی مشترک بین بانک مسکن و بنیاد مسکن به صورت کارگزاری کارت اعتباری مصالح ساختمانی به مردم و سازندگان مسکن اختصاص مییابد تا در خرید انبوهی که انجام میشود خریدهای قابل ملاحظه شامل تخفیف شود که همین امر در قیمت تمام شده مسکن برای متقاضیان و سازندگان موثر است.
اسلامی گفت: همچنین کارخانههای تولید مصالح ساختمانی با این اقدام از رکود خارج میشوند و ما شاهد رونق تولید در بازار مصالح ساختمانی خواهیم بود.
انتهای پیام/