شبکه سی ان ان افزود: موضوع عربستان سعودی یکی از مسائل مهم اختلاف برانگیز میان دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و کنگره این کشور است. در حالی که دونالد ترامپ بر گسترش روابط با عربستان سعودی تاکید میکند نمایندگان مجلس آمریکا نقش عربستان در جنگ چهار ساله یمن و قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سعودی در داخل کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه را محکوم میکنند.
حدود دو هفته قبل عربستان سعودی حدود سی و هفت نفر از شهروندان خود را به اتهام تروریسم اعدام کرد. اسناد محاکمه این افراد نشان میدهد که آنها قبل از اعدام به قضات پرونده خود گفته بودند که در زندان شکنجه شده و تحت شکنجه به اتهامات اعتراف کردند.
مجتبی السویکت، جوان هفده ساله عربستانی که به علت شرکت در تظاهرات ضد دولتی در این کشور بازداشت و اعدام شد در جلسه دادگاه گفته بود: از خوابیدن من جلوگیری میشد. من شکنجه شدم و مرا وادار کردند به اقداماتی که هرگز انجام نداده ام اعتراف کنم.
عبدالکریم الحواج، جوان شانزده ساله، یکی دیگر از اعدام شدههای اخیر در عربستان هم در جلسه دادگاه اعلام کرد: بازجو به من گفت اگر اعترافات را تایید نکنی پدر و مادرت را خواهم کشت.
عبدالله سلمان آل سریح، جوان دیگر عربستانی که اعدام شد نیز در جلسه دادگاه گفت: بازجو اعترافات را نوشت و بعد از آن مرا شکنجه و تهدید کرد تا اعترافات را امضا کنم.
سی ان ان در ادامه گزارش داد: اینها اظهاراتی است که توسط تعدادی از سی و هفت متهم اعدام شده در دادگاههای عربستان سعودی مطرح شده اند. این اعدامها دومین اعدام دسته جمعی بزرگ در عربستان سعودی در تاریخ معاصر این کشور بودند. طه الحاج، وکیل عربستانی است که وکالت تعدادی از این متهمان را برعهده داشت.
این شبکه افزود حکومت عربستان در روز اعدام این افراد گفت عدالت اجرا شد. اما صدها برگ از اسناد محاکمه این افراد که به دست سی ان ان رسیده است روایت دیگری از این اعدامها را افشا میکند.
وکیل عربستانی نیز تاکید کرد اسناد دادگاه شکنجه و بی عدالتی در قبال این افراد را نشان میدهند. قاضی دادگاه بر اساس قوانین سعودی باید اظهارات این متهمان را که گفته بودند بازجویان آنها را شکنجه کردند بررسی کند. اما در اکثر موارد قضات سعودی این اظهارات را نادیده میگیرند.
طه الحاج گفت از وی درخواست شد که برای ارائه توضیحات به اداره پلیس مراجعه کند، اما او که متوجه خطر شده بود همان روز از عربستان گریخت. یک مقام کنسولگری عربستان در برلین در نامهای که برای وی فرستاد، نوشت: سرزمین مادری همچنان از بازگشت فرزندان خود، با بازوان گشوده استقبال میکند. اگر مایل باشید میتوانم به شما کمک کنم که به سرزمین مادری تان برگردید.
چند ماه پیش خبر قتل وحشیانه جمال خاشقجی در راس اخبار رسانهها قرار گرفت. خاشقجی نیز پیامی از سوی مقامهای سعودی دریافت کرده بود و به وی تضمین داده بودند که اگر به کشورش برگردد از او استقبال خواهد شد.
این وکیل عربستانی معتقد است که حکومت عربستان حتی ممکن است در آلمان هم برای بازداشت وی تلاش کند. اما او قصد دارد از امکان آزادی خود برای بیان وضع کسانی که همچنان در زندانهای عربستان زندانی هستند و شکنجه میشوند و حتی در زمان درد هم قادر به فریاد و ناله نیستند استفاده کند.
انتهای پیام/