شستشو مرغ قبل از پخت و پز یک روش سنتی و معمول است که آشپزها برای از بین بردن آلودگیها و باکتریهای مرغ انجام میدهیم، اما اخیرا متخصصان غذا و ایمنی نسبت به انجام این کار هشدار دادهاند.
طبق توصیه تویتتری که از صفحه رسمی مرکز آمریکایی «کنترل بیماریها» (cdc) منتشر شد، شستن مرغ خام قبل از پخت باعث انتشار برخی میکروبهای به جاهای مختلف آشپزخانه یا به دیگر ظروف پخت و پز آشپزخانه میشود.
آب شستشو مرغ میتواند باکتریها را روی دستها، سطوح کار، لباس و تجهیزات آشپزی پخش کند. همچنین قطرات آب میتوانند بیش از ۵۰ سانتیمتر در هر جهت بپاشد. تنها چند سلول کمپیلوباکتر برای ایجاد مسمومیت غذایی لازم است. کمپیلوباکتر شایعترین علت مسمومیت غذایی در خیلى از کشورها است.
این مرکز همچنین نوشت گوشت خام مرغ میتواند عامل بیماری و مسمومیت باشد. طبق این منبع مرغ خام دارای باکتریهای بسیار خطرناکی مانند «کمپیلوباکتر و سالمونلا» است که میتواند باعث معده درد، اسهال و مسمومیت شدید مواد غذایی شود؛ و یکی از شایعترین علل مسمومیت غذایی است.
انتشار این توئیت بحثهای داغی را در سایتهای شبکههای اجتماعی، براه انداخت برخیها پیشنهاد دادند که به جای آب گوشت مرغ را با سرکه و لیمو تمیز کنند.
اما مرکز آمریکایی مبارزه با بیمارهای غذایی در پاسخ به این پیشنهاد در صفحه توییتر نوشت: «بهتر است که باکتریها و میکروبها را با پخت دقیق و کامل از بین برد نه با شستشوی مرغ قبل از پخت».
شستشوی مرغ قبل از طبخ آن خطرناک است، بر اساس تحقیقات جدید کارشناسان سلامت شستن مرغ قبل از پخت باعث پخش شدن باکتری خطرناکی میشود که ایجاد بیماری و مسمومیت میکند.
منبع:العربیه
انتهای پیام/