سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نامه انتقادی شش سناتور آمریکایی درباره سیاسی‌کاری پمپئو در قبال ایران

­شش سناتور دموکرات آمریکایی در نامه‌ای از سیاسی کاری وزیر امور خارجه این کشور در عدم اشاره به پایبندی ایران به برجام در گزارش سالانه کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه آمریکا انتقاد کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، ­شش سناتور دموکرات آمریکایی در نامه‌ای از سیاسی کاری مایک پمپئو، وزیر امور خارجه این کشور در عدم اشاره به پایبندی ایران به برجام در گزارش سالانه کنترل تسلیحات وزارت امور خارجه آمریکا انتقاد کردند.

در متن این نامه آمده است: «ما این نامه را به منظور ابراز نگرانی درباره گزارش ۲۰۱۹ درباره پایبندی و اجرای تعهدات و توافقات خلع سلاح، منع اشاعه و کنترل تسلیحات می‌نویسیم که نسخه غیرمحرمانه آن در ۱۵ آوریل ۲۰۱۹ به کنگره ارائه شد. این گزارش با گزارش‌های سال‌های قبل به دلیل فقدان واقعیت، عمق و استقلال از مداخله سیاسی فرق داشت. نگران‌کننده‌ترین ارزیابی سیاسی این گزارش درباره پایبندی ایران به تعهداتش بر اساس معاهده منع اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) است. ادعای این گزارش درباره عدم پایبندی احتمالی ایران به ان پی تی با ارزیابی جامعه اطلاعاتی که توسط دان کوتس، مدیر اطلاعات ملی در ۲۹ ژانویه ۲۰۱۹ در جلسه استماع کنگره ارائه شد، مغایر است. کوتس در این جلسه اعلام کرد ما تصور نمی‌کنیم ایران هم اکنون در حال انجام فعالیت‌هایی باشد که برای تولید یک وسیله هسته‌ای ضروری است. همچنین گزارش سال ۲۰۱۹، اشاره‌ای به گزارش ماه فوریه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی نکرده است که بر پایبندی ایران به تعهداتش بر اساس برجام تاکید دارد و عدم انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده ایران (را به سوی یک برنامه تسلیحاتی) تایید کرده است».

دولت آمریکا بامداد شنبه (به وقت تهران) بر خلاف مفاد توافق هسته‌ای (برجام)، ضمن اعلام لغو بخشی از معافیت‌های مربوط به همکاری هسته‌ای با ایران، از تلاش واشنگتن برای اعمال محدودیت‌های جديد علیه فعاليت‌هاى هسته‌ای صلح‌آميز کشورمان خبر داد.

در بیانیه‌ای که به همین منظور در سایت وزارت خارجه آمریکا قرار گرفته، از زبان «مایک پمپئو» وزیر خارجه این کشور آمده است: «از تاریخ چهارم ماه مه (۱۴ اردیبهشت) هرگونه کمک به توسعه نیروگاه اتمی بوشهر فراتر از واحد رآکتوری کنونی می‌تواند مشمول تحریم شود. علاوه بر این، هرگونه همکاری در زمینه انتقال اورانیوم غنی‌شده [مازاد] ایران به خارج از کشور در ازای دریافت اورانیوم طبیعی نیز قابل تحریم خواهد بود. ما همچنین دیگر اجازه نخواهیم داد که ایران فراتر از محدودیت‌های کنونی اقدام به تولید و ذخیره‌سازی آب سنگین کند؛ چنین آب سنگینی دیگر نباید به هیچ شکلی در دسترس ایران باشد.(جزئیات بیشتر

انتهای پیام/

برچسب ها: آمریکا ، برجام ، تحریم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.