سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تعامل با ایران به نفع اقتصاد جهان است

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه پارس گفت: تعامل با ایران به نفع اقتصاد جهان و تجارت جهانی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سید پیروز موسوی در نشست با رایزن‌های اقتصادی چهار کشور در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با تاکید بر نقش استان بوشهر در اقتصاد کشور گفت: این منطقه به علت میزان سرمایه گذاری‌های صورت گرفته و همچنین در آمد حاصل از آن به عنوان پایتخت انرژی کشور شناخته می‌شود و ذخایر گاز این منطقه به تنهایی هشت درصد از کل ذخایز جهان است.

وی با اشاره به علاقه و همکاری برخی از شرکت‌های مطرح نفتی جهان برای سرمایه گذاری در این منطقه گفت: ذخایر قابل توجه آن و مزیت اقتصادی طرح‌های بالادستی و پایین دستی در این منطقه همواره مورد توجه شرکت‌هایی نظیر توتال، انی، گاز پروم، پتروناس، هیوندایی، دایلیم و ... قرار گرفته است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران همواره خواستار همکاری با همه کشور‌هاست و وزارت نفت نیز برای مشارکت فعال با کشور‌ها در زمینه‌های مرتبط با توسعه صنعت نفت از آمادگی کامل برخوردار است.

موسوی با اشاره به مزیت‌ها و فرصت‌های چشمگیر اقتصادی در این منطقه گفت: این منطقه از کشور به دلیل نزدیکی به خوراک و آبراه بین المللی خلیج فارس و همچنین زیر ساخت‌هایی نظیر بندر و فرودگاه فرصتی مناسب برای سرمایه گذاری در صنایع بالادستی، میان دستی و پایین دستی است و در صورت ارائه درخواست‌های سرمایه گذاری، مشوق‌های اقتصادی ایجاد طرح‌ها در مناطق ویژه نیز آنان تعلق خواهد گرفت.

مدیر عامل منطقه ویژه پارس این منطقه را هاب انرژی خلیج فارس در آینده‌ای نه چندان دور دانست و تاکید کرد: وجود ۲۴ فاز پالایشگاهی، ۳۰ طرح پتروشیمی، دو منطقه تخصصی و ویژه در پارسیان و لامرد ظرفیت بسیار بزرگی پیش روی سرمایه گذاران است و بدون شک همکاری در این زمینه می‌تواند تامین انرژی را تضمین کند.

رئیس اداره تنظیم روابط اقتصادی وزارت امور خارجه نیز در این نشست با مهم دانستن جایگاه دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه گفت: استفاده از ابزار‌های اقتصادی و سیاسی برای تامین منافع کشور ضروری است و هدف از تشکیل معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه نیز استفاده از ابزار دیپلماسی برای تعامل با کشور‌ها برای تامین منافع و تسهیل فرآیند توسعه و گسترش مناسبات اقتصادی و بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور است.

کاظم محمدی با اشاره به تهیه اولویت‌های اقتصادی کشور در معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: ایران دارای ظرفیت‌های بی شماری بویژه در بخش انرژی است و ما نیز راهکاری تسریع در همکاری‌های اقتصادی با سایر کشور‌ها را تهیه و تدوین کردیم که لازم است همه بخش‌های مختلف کشور در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.

وی تصریح کرد: بر این اساس علم و فناوری و جذب گردشگر از مهمترین عرصه‌های تمرکز در واردات کشور باید مد نظر قرار گیرد و در زمینه صادرات نیز برای کالا‌های غیر نفتی و تربیت نیروی کار متخصص نیز باید با دقت برنامه ریزی کرد.

رئیس اداره تنظیم روابط اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر جایگاه خاص و برجسته منطقه ویژه پارس در اقتصاد کشور گفت: به موزات فعالیت‌های اقتصادی معمول با کشور‌های خارجی، شناسایی ظرفیت‌های اقتصادی استان‌ها و برنامه ریزی برای معرفی آن به رایزن‌های اقتصادی از مهمترین برنامه‌های وزارت امور خارجه است که این امر با جدیت ادامه خواهد یافت.

محمدی افزود: در ۲۰ سال آینده مصرف انرژی در جهان دو برابر رقم کنونی خواهد بود بنابراین لازم است برای استفاده از ظرفیت‌های انرژی کشور در جهت تامین منافع کشور نهایت بهره برداری داشته باشیم.

انتهای پیام/ک

حمایت از سرمایه گذاران خارجی در منطقه ویژه پارس

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.