وی افزود: بنده سیاسی هستم، ولی در خانه مطبوعات اصلاً بحث سیاسی نیست چراکه این خانه جامعیت دارد و همه رسانههای مختلف نماینده دارد.
مدیرعامل خانه مطبوعات کشور، بیمه خبرنگاران و تأمین امینت شغلی خبرنگاران را مورد اشاره قرار داد و گفت: با همکاران مجلس تلاش کردیم تا یارانه ۲۳۲ میلیارد تومانی لایحه دولت در بودجه نشر و مطبوعات را به ۲۸۵ میلیارد برسانیم که رقم کمی نیست، اما علیرغم این، با توجه به افزایش قیمت در لیتوگرافی و کاغذ و... اگر همه اینها هم پرداخت شود، مطبوعات وضع بدی دارند.
نماینده مجلس با تأکید بر اینکه سعی میکنیم یارانه کتاب و مطبوعات هم تفکیک شود، اضافه کرد: سال پیش در همین موقع کاغذ مطبوعات را نهایتاً ۳ هزار تومان میخریدیم، اما الان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان هم پیدا نمیشود که مطبوعات باید آهسته بمیرند. وضعیت نشریات محلی وخیمتر است و وضعیت مطبوعات ملی هم نامطلوب است.
وی خواستار تحقیق و تفحص از نحوه واردات و توزیع کاغذ با ارز دولتی شد تا مشخص شود که چگونه وارد و عرضه شده است و ادامه داد: یقین دارم که کاغذ را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده و آزاد فروختند، اما چرا نظارت و دقتی نشده است. ارشاد و بانک مرکزی مسئولیت این حوزه را به گردن هم میاندازند، ولی باید پاسخگو باشند، گفتند که میخواهیم کلاً کاغذ را با ارز نیمایی وارد کنیم و به مطبوعات مابهالتفاوت را پرداخت کنیم.
مدیرعامل خانه مطبوعات کشور افزود: در سایر عرصهها هم همین اتفاق افتاده، ولی در این عرصه رسانهها بیشتر صدمه دیدند. وضعیت اقتصاد مطبوعات اصلاً خوش نیست و این به پرسنل و خبرنگاران مطبوعات منتقل میشود.
وی در پایان گفت: خبرنگارانی داریم که زیر ۵۰۰ هزار تومان میگیرند و حاضرند بیکار نشود، بالاترین دریافتی خبرنگاران دیگر هم ۱.۵ میلیون است. خبرنگاری استرس و سختی دارد و بسیاری دادگاهی میشوند که همه اینها را تحمل میکنند. اما باید حداقل معیشت آنها تأمین شود؛ لذا کمیته ویژه خبرنگاران را در خانه مطبوعات کشور تشکیل دادیم تا به این موضوعات رسیدگی شود.
انتهای پیام / ا