سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران زمین؛

آشنایی با شهر باستانی ایران در یکی از بزرگترین ژئوپارک‌های جهان + تصاویر

یکی از شهر‌های تاریخی ایران که در غرب کشور قرار گرفته، با نام ماداکتو شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، اگر روی نقشه کشورمان به استان‌های غربی نگاه کنید، متوجه می‌شوید که یکی از استان‌های غربی کشور با نام ایلام شناخته می‌شود.

استان ایلام براساس تقسیمات کشوری دربرگیرنده ۱۰شهرستان با نام‌های آبدانان، ایلام، ایوان، بدره، دره شهر، دهلران، چرداول، ملکشاهی، مهران و سیروان است.

شهرستان دره شهر یکی از شهرستان‌های کوهپایه‌ای کبیرکوه است. شهر دره شهر در مرکز این شهرستان قرار گرفته است. از جاذبه‌های گردشگری شهرستان دره شهر، می‌توان به شهر تاریخی ماداکتو اشاره کرد.

شهر تاریخی ماداکتو در امتداد ضلع جنوبی شهر دره شهر قرار گرفته است. این شهر تاریخی، شهر قدیمی دره شهر است که با نام سیمره هم شناخته می‌شود.

ماداکتو در دوره ساسانی و قرون اولیه اسلامی ساخته شده است. این شهر با مساحتی بالغ بر ۲۰۰ هکتار بزرگترین محوطه تاریخی در سطح استان ایلام است.

برخی بر این باورند که سمیره (ماداکتو) را خسرو پرویز پادشاه ساسانی ساخته است. گفته می‌شود اسکندر مقدونی هنگامی که از شوش حرکت کرده است از سمیره نیز گذر کرده است. احتمال داده می‌شود که این شهر باستانی در هنگام آبادانی بالغ بر ۵۰۰۰ خانه داشته است. خانه اربابی، بنای مسجد، اماکن حاشیه سیل‌بند و اماکن مسکونی حاشیه نشین شهر مکان‌های کاوش شده در ۹ فصل کاوش در این محوطه تاریخی است. همچنین این شهر باستانی دارای برج‌های نگهبانی، خیابان، سیستم آبکشی و دفع فاضلاب بوده است. در این شهر گچبری‌های منحصر به فردی به دست آمده است که در نوع خود بی‌نظیر هستند. در اکتشافات باستان شناسی این منطقه سکه‌هایی نیز یافت شده است که آن‌ها را متعلق به خسرو سوم و جانشینان او می‌دانند.

یاقوت حموی، جغرافیدان و تاریخ‌نویس مشهور قرن هفتم هجری قمری درباره دره شهر این چنین می‌نویسد:

شهری است در نواحی جبل به سوی خوزستان و آن را مهرجان‌قذق خوانند و آن آبادان و دارای میوه‌ها و آب است.

شهر تاریخی ماداکتو در تاریخی۲۴ شهریور ماه سال ۱۳۱۰ به ثبت ملی رسید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.