به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، علی درجانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان امروز در همایش تجلیل از تولید کنندگان برتر کشاورزی در رشت گفت: کشاورزی دانش بنیان رکن اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: امروز از کشاورزانی که سهم بسزایی در زمینه تولیدات از جمله برنج، چای ابریشم، مرکبات، کشت صنوبر، گندم، جو و کلزا داشتند، تجلیل شده است.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: گیلان در حال حاضر با تولید ۷۰۰ هزار تن برنج سفید و درآمد ۹ هزار میلیارد تومانی برای کشاورزان دومین استان برنج خیز کشور است.
وی افزود: گیلان در زمینه تولید فندق، گل گاوزبان، چای، نوغان، بادام زمینی، مرغ گوشتی، بوقلمون رتبه نخست و شاخص کشور را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: این استان در زمینه تولید کیوی، برنج، خاویار و مرغ مادر نیز رتبه دوم کشور و در زمینه زیتون و آبزی پروری نیز رتبههای سوم کشور را دارد.
درجانی افزود: در راستای حمایت از کشاورزان و تولید بیشتر امسال ۲۵۴ میلیارد تومان به کشاورزان تسهیلات پرداخت شده است که ۵۵ درصد اعتبارات استانی برای اشتغال در زمینه کشاورزی هزینه شده است.
وی تصریح کرد: همچنین برای رونق بیشتر محصول برنج هزار و ۲۰۰ تن بذر اصلاح شده بین کشاورزان توزیع شده است که این میزان در سال آینده ۲ و نیم برابر میشود.
محمد صادق حسنی، رئیس مجمع نمایندگان گیلان نیز در ادامه این همایش گفت: برنج و چای ۲ محصول ارزشمند گیلان هستند که اشتغالزایی زیادی را به همراه دارند.
وی با بیان اینکه تولید داخلی و رونق محصولات کشاورزی یکی از راههای مقابله با تحریمها است، افزود: مدیریت در بازار برنج یکی از راههای حمایت از کشاورزان است.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به اینکه برنج یکی از محصولات استراتژیک گیلان است، افزود: در تلاشیم با مکانیزه کردن کشاورزی، اعطای تسهیلات کشاورزی، جلوگیری از قاچاق برنج و تنظیم بازار ضمن حمایت هرچه بیشتر از شالیکاران، به رونق تولید و اقتصاد جامعه نیز بیش از پیش کمک کنیم.
علی اکبر موئدی، معاون آموزش و ترویج وزارت جهاد کشاورزی هم در این همایش، به تحریمهای ناجوانمردانه دشمنان علیه کشور اشاره کرد و گفت: تولیدات کشاورزی به نوعی تنها بخش ضد تحریم است.
وی افزود: کشاورزان با تولیدات انبوه محصولات خود میتوانند ضمن تامین مواد غذایی، توطئههای دشمنان را نیز در بحث امنیت غذایی از بین ببرند.
معاون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه استان گیلان در ۱۵ محصول کشاورزی رتبههای اول تا سوم را در کشور دارد، اظهار داشت: افزایش تولید و عملکرد خوب در سایه سار تلاش کشاورزان، کارشناسان جهاد کشاورزی، حوزههای تحقیقاتی و محققان معین موثر خواهد بود.
موئدی تصریح کرد: در تلاشیم تا در موسسههای تحقیقات کشاورزی، آخرین یافتههای خود را در اختیار کشاورزان قرار دهیم تا ضمن رونق تولید و بحث مبارزه با آفات، همچنین به توسعه اقتصادی و خودکفایی محصولات نیز دست یابیم.
انتهای پیام/ع