سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مشاور وزیر بهداشت مطرح کرد؛

پوشش بیمه‌ای کلید گمشده توسعه گفتار درمانی/ حمایت از معلولان قانون است

جغتایی گفت: حمایت از معلولان قانون است پس بیمه‌ها باید پوشش مناسبی از خدماتی مثل گفتار درمانی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد تقی جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در هفدهمین همایش گفتار درمانی ایران که صبح امروز در دانشکده بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، اظهار کرد:  زبان تنها چیزی است که در مغز انسان رشد کرده و تکامل پیدا کرده است اگر گفتار و زبان را از انسان بگیرند دیگر انسان نیست، اما واقعیت امر آنجاست که این رشته یک نیمه پر و یک نیمه خالی دارد در کشورمان نسبت به آنچه که در دنیا  وجود دارد، نیمه پر رشته گفتار درمانی خیلی بیشتر از نیمه خالی آن است.
 
وی ادامه داد: گفتار درمانی رشته جدیدی در دنیا محسوب می‌شود، خوشبختانه شاهد هستیم که این رشته توسعه علمی خوبی پیدا کرده است و دانشجویان در این رشته تحصیل  می‌کنند، بخش بزرگی از کشور در حوزه گفتار درمانی فعالیت می‌کنند که تمامی این عوامل وضع مناسب رشته گفتار درمانی در کشور را نشان می‌دهد و نیمه پر لیوان هستند که باید بیشتر به آن‌ها توجه شود.
 
جغتایی گفت: در گذشته وقتی صحبت از این رشته می‌کردیم بسیاری از افراد نام آن را هم نمی‌شناختند، اما امروزه شاهد پیشرفت مناسب رشته مذکور هستیم، در آغاز آموزش این رشته‌ها در کشورجزو اولین‌ها بودیم و بعد از آن فعالیت سایر کشور‌ها در این حوزه آغاز شد.
 
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی افزود: در بسیاری از کشور‌ها حتی کشور‌های اروپایی رشته‌ای تحت این عنوان وجود ندارد و به فعالیت در این حوزه در حد تکنسین بسنده می‌کند.
 
وی بیان کرد: باید به دنبال آن باشیم تا هر چه بیشتر این رشته را با نظام سلامت درآمیزیم، گفتار درمان‌ها باید در نظام شبکه حضور داشته باشند تا اگر کودکی با اختلال در گفتار مواجه شد هر چه زودتر آن را بهبود بخشد، یکی از راه‌های بهبود وضعیت این رشته افزایش آموزش است، محل خدمت گفتار درمان‌ها کلینیک گفتار درمانی نیست بلکه باید در محل‌های حضور بیماران حضور پیدا کنند باید به جایی برسیم که کلینیک گفتاردرمانی جزئی از کلینیک‌های بیمارستان شود تا در صورت بروز اختلال به سرعت بیمار به کلیک ارجاع داده شود و از تشدید عارضه جلوگیری کنیم، خوشبختانه مدتی است که این اتفاق را شاهد هستیم، اما روند باید استمرار داشته باشد.

جغتایی ادامه داد: از دیگر نکات مهم همکاری بیمه‌هاست، قانون جامعه حمایت از معلولان است پس بیمه‌ها باید پوشش مناسبی از این اختلالات داشته باشند، اما متاسفانه طرح تحول سلامت و مشکلاتی که داشت، در حال حاضر ما را از این هدف دور کرده است اجرای این قانون تصویب شده، اما به دلیل تخصیص نیافتن بودجه فعلاً اجرایی نشده است، متاسفانه امسال هم بودجه‌ای برای این بخش در نظر گرفته نشده است عملکرد خوب در سیستم گفتار درمانی زمانی میسر می‌شود که تحت پوشش بیمه‌ای قرار بگیرد.

دانشجویان توانبخشی باید در مراکز درمانی حضور مستمر داشته باشند

مشاور وزیر در امور توانبخشی تصریح کرد: باید تحقیق و جستجو در این حوزه افزایش پیدا کند، انجام کار و بررسی اهمیت بسیاری در این حوزه دارد؛ خوشبختانه شاهد هستیم که تعداد ساعات کارورزی افزایش چشمگیری پیدا کرده است، اما اختلالاتی هست که نیاز به اصلاح دارد و باید به آن‌ها پرداخته شود، دانشجویان توانبخشی باید مثل برخی از رشته‌های پزشکی به طور مداوم و مستمر در مراکز درمانی حضور داشته باشند و سطح آموزشی از دانشکده‌ها فراتر برود و به مراکز درمانی کشیده شود.

وی یادآوری کرد: در برخی از کشور‌های همسایه مثل عراق رشته توانبخشی وجود ندارد و حتی  این رشته را هم نمی‌شناسند، این کشور‌ها می‌توانند فضای خوبی برای فعالیت متخصصان ما باشند، اگر رشته‌های فیزیوتراپی و گفتار درمانی را هم بشناسند می‌توانیم مثل سایر رشته‌ها شاهد ورود بیماران خارج از کشور باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
تیام
۰۹:۲۵ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام و روز بخیر
چند ساله که حرف از حمایت از معلولان داره زده میشه اما کو عمل ؟؟ کو مسئولی که خودش رو موظف بدونه برای عمل کردن به قانون حمایت از معلولان؟
واقعا ما معلولین از هیچ جهات حمایت نمیشیم و واقعا معلولین در ایران مظلوم ترین اشخاص هستند..
تو رو خدا یکی مثل مرتضی علی باشه با عدالت و حامی ضعیفان........