وی با تاکید مجدد بر همکاری طولانی مدت ایران و کرهجنوبی افزود: روابط بین ایران و کره به دوهزار سال قبل یعنی زمانی که ایرانیها برای نخستین بار به کرهجنوبی سفر کردند، برمی گردد. از آن زمان کرهایها که به نوعی فرهنگشان تحت تاثیر کشور چین بود سعی کردند تا استقلال هویتی خود را به دست آورند. کشور کره در حال حاضر بر استقلال فرهنگی و داشتههای فرهنگی خود بیش از پیش تاکید دارد.
سفیر کره جنوبی در ایران همچنین گفت: به نظر من علاوه بر تمرکز بر مسائل اقتصادی باید مسئله فرهنگی نیز محور فعالیتهای هر دو کشور قرار بگیرد. او ابراز امیدواری کرد، تعاملات فرهنگی بین ایران و کره جنوبی افزایش پیدا کرده و ایران به عنوان میهمان ویژهی نمایشگاه کتاب کرهجنوبی و کرهجنوبی به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بتوانند کتابها و فرهنگ خود را معرفی کنند.
وی با بیان اینکه پاییز امسال برنامههای فرهنگی متعدد در کره جنوبی برگزار خواهد شد، از هنرمندان کشور ایران خواست تا با حضور در این برنامهها و ارتباط گستردهتر با فعالان فرهنگی این کشور، زمینه و چشمانداز آینده را برای تعاملات بیشتر فراهم سازند.
نمایشگاه کتاب؛ فرصتی برای توسعه علاقه فرهنگی مردم ایران و کرهجنوبی
رئیس نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نیز در این دیدار ضمن تاکید بر گسترش روابط دوجانبهی فرهنگی بین دو کشور گفت: ارتباطات فرهنگی بین کشور ایران و کره جنوبی بهخصوص از طریق نسل جوان میتواند حتی در مناسبات سیاسی و روابط اقتصادی تاثیرگذار باشد و رابطه بین دو کشور را پایدارتر شود.
محسن جوادی با بیان اینکه فیلمها و تولیدات ادبی و هنری کره با اقبال عمومی مواجه شدهاند، ابراز امیدواری کرد این تقابل دوجانبه شده و هم در حوزهی کتاب و نشر و هم در زمینهی سینما هر دو کشور بتوانند به تبادل آثار بپردازند.
جوادی همچنین از علاقهی بین دو کشور به فعالیت در حوزهی نشر و ادبیات کودک و نوجوان، به عنوان نقطهی عطفی برای همکاریهای مشترک در این زمینه اشاره کرد.
وی در پایان گفت: امیدواریم نمایشگاه فرصتی برای توسعهی علاقهی فرهنگی مردم دو کشور ایران و کرهجنوبی باشد.
انتهای پیام/