به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن منتظر تربتی، معاون وزیر نفت در امور گاز در آستانه افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پترشیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ما در حال دستیابی به توسعه ۱۰۰ درصدی در گازرسانی طی دو تا سه سال آینده هستیم
وی با بیان اینکه توسعه گازرسانی یکی از مصادیق عدالت در کشور است، افزود: پایداری گازرسانی وابسته به دوام در تولید گاز است که این امر با تلاشهای وزیر نفت در پارس جنوبی محقق شده است.
تربتی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران در زمان وقوع سیل مطمئنترین خدمت را به مردم ارائه داد، افزود: شبکه انتقال گاز به یک شبکه گسترده کشوری تبدیل شده که از قابلیت و پایداری کافی برخوردار است و قابلیت واردات و صادرات گاز را داراست.
معاون وزیر نفت در امور گاز خوداتکایی در تامین کالای مورد نیاز صنعت گاز را یکی از نقاط قوت صنعت گاز معرفی کرد و گفت:گاز ۷۰ درصد از انرژی کشور را با تکیه بر نیروی انسانی متخصص و متعهد تامین میکند. پیشبینی میکنیم در سالهای آینده شرکت ملی گاز به عنوان یکی از بخشهای بینالمللی وارد عرصه شود و به صادرات گاز، ال پی جی و صدور خدمات فنی بپردازد.
وی تصریح کرد: شرکت ملی گاز و پیمانکاران قدرتمند ایرانی با تجربه و توانمندی قادر به اجرای طرحهای عظیم در کشورهای همسایه هستند.
معاون وزیر نفت در امور گاز درباره تعیین تکلیف صادرات گاز به پاکستان و ترکمنستان گفت: ما با پاکستان هنوز به این نتیجه نرسیدهایم که شکایتی مطرح کنیم. آمادگی کامل داریم تا گاز را به پاکستان صادر کنیم و شاید ملاقاتهای اخیر مقامات دو کشور زمینهساز این صادرات باشد
تربتی ادامه داد: ما با ترکمنستان بر سر میزان مطالبات اختلاف نظر داریم. البته ما موضوع ادامه همکاری با ترکمنستان چه از طریق دولتی و چه از طریق خصوصی در زمینه واردات گاز را پیگیری میکنیم.
بیشتر بخوانید: رشد ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعب فرآورش گاز
وی گفت: پارسال ۷۵۰ میلیون مترمکعب رقم انتقال گاز را ثبت کردیم. امسال میزان تولید به بیش از نهصد میلیون مترمکعب میرسد که توان انتقال آن را داریم.
مدیر عامل شرکت ملی گاز مطرح کرد: توان پالایشی و انتقال گاز تا پایان سال به بیش از یک میلیارد مترمکعب در روز خواهد رسید.
تربتی گفت: پارسال به ترکیه، بغداد و بصره و ... با میانگین بیش از چهل میلیون مترمکعب در روز صادرات گاز داشتیم و امسال در عراق صادرات گاز به بیش از ۳۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: توسعه مخزن ذخیرهسازی شوریجه و افزودن مخازن ذخیرهسازی جدید گاز از جمله برنامههای شرکت ملی گاز ایران هستند.
وی با بیان اینکه طرح صادرات ال ان جی بر عهده شرکت ملی نفت است، افزود: بازارهای منطقه قابلیت دریافت گاز طبیعی را دارند و صادرات ال ان جی برای مقاصد دور در نظر گرفته شده است.
تربتی ادامه داد: صادرات گاز و موضوعات بینالمللی تابع شرایط کشور است. ما در سالهای اخیر نشان دادیم که قرارداد صادرات گاز به هر کشوری را بدون هیچ مشکلی اجرا میکنیم. صادرات گاز به ترکیه بدون حتی یک روز کم و کاستی انجام شده است.
مدیر عامل شرکت ملی گاز با بیان اینکه ما دو نوع سواپ گاز در کشور داریم، افزود: یکی از سوآپ ها بر عهده شرکت ملی گاز و یکی بر عهده بخش خصوصی است. سوآپ گاز از ترکمنستان نیز با توان بخش خصوصی ایرانی میتواند گسترش یابد.
وی تصریح کرد: یک سال دیگر باید موضوع تمدید قرارداد صادرات گاز به ترکیه را مطرح کنیم. پنج سال آخر هر قرارداد فضا برای طرح تمدید قرارداد فراهم میشود. با آذربایجان نیز همواره مراوده داشتهایم، حجم صادرات گاز به این کشور زیاد نیست. در آذربایجان موضوع بازسازی زیرساختهای اساسی گازی میتواند موضوع قابل مطرح بین ایران و آذربایجان باشد همچنین می توانیم از این کشور برای توسعه صادرات گاز ایران استفاده کنیم.
معاون وزیر نفت در امور گاز درباره مطالبات گازی ایران از عراق گفت: موضوعات مالی صادرات گاز به عراق مربوط به دولت است. بخشی از مطالبات ما از عراق وصول شده است و ما سهم خود را از بانک مرکزی دریافت میکنیم.
تربتی با بیان اینکه از نظر تامین کالای مورد نیاز برای اجرای طرحهای صنعت گاز مشکلی نداریم، افزود: ما دوران سخت مثل جنگ تحمیلی را تجربه کردهایم و اکنون نیز در دوران جنگ اقتصادی به سر میبریم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: رسیدن خط لوله گاز به سیستان و بلوچستان زمینه را برای گازرسانی به این استان فراهم کرده است. ۵۰۰ کیلومتر شبکه در زاهدان اجرا شده و ۸۰۰ کیلومتر دیگر نیز اجرا میشود که کل گازرسانی به زاهدان تا پایان ۹۸ به اتمام میرسد.
وی تصریح کرد: فاز اول گازرسانی به زابل از طریق سی آن جی انجام میشود و فاز دوم گازرسانی به زابل در مرحله انتخاب پیمانکار است بعبارتی در خاش منتظر اجرای خط انتقال گاز هستیم که در دو ماه آینده پیمانکار انتخاب میشود و شبکهگذاری نیز از طریق یکی از شرکتهای معین انجام خواهد شد.
تربتی بیان کرد: تأمین شبکه گاز شهری چابهار توسط یکی از شرکتهای معین در شش ماه نخست امسال انجام خواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی گاز تصریح کرد: ما بهرهبرداری از پالایشگاهها و ... را برونسپاری میکنیم؛ در عین حال بحث مالکیت بر عهده دولت و شرکت ملی گاز ایران است. البته برونسپاری به معنای تجمیع پیمانها نیست. مبانی کنترل و پرداخت به پیمانکاران به نحوه عملکرد آنان باز میگردد.
تربتی با بیان اینکه ما در زمان طراحی و اجرای خطوط انتقال گاز همه استانداردهای لازم را لحاظ میکنیم، افزود: سیل امسال یک آزمون برای شبکه گاز ایران بود و اخذ انشعاب سریع از خط ششم سراسری باعث گازرسانی به موقع در منطقه پلدختر شد. تا پایان سال دستورالعملهای جدیدی را درباره مدیریت و مقابله با سیل تدوین خواهیم کرد.
وی درباره بازگشت مجدد تحریم ها، تصریح کرد: تحریمها قطعا تاثیر داشته است هم آمریکا تلاش میکند که ما را در سختی قرار دهد و هم ما تلاش میکنیم که آمریکا موفق نشود. ایرانیان مردان دوران سخت هستند و ما نمیگذاریم آمریکا به مقاصدشان دست یابد. اخبار خوبی در آینده خواهیم داشت تا همه ببینند نگذاشته ایم آمریکا به هدف خبیثانه خود برسد.
انتهای پیام/