سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلخی روز‌های سرد زمستان یورت بعد از دوسال

حادثه انفجار در معدن زمستان یورت جان تعدادی از معدن چیان استان گلستان را گرفت و تعدادی را نیز مصدوم کرد،و امروز پای درد و دل خانواده‌های جان‌باختگان نشستیم تا از نزدیک مصائب آنها را بشنویم.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، ساعت ۱۱ و ۴۰ دقیقه چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت‌ماه سال ۹۶ بود که حادثه انفجار فضایی مملو از گاز مونو اکسید کربن و متان در عمق یک هزار و ۳۰۰ متری بهار معدن زمستان یورت آزادشهر در ۹۰ کیلومتری شرقی گرگان را سیاه کرد.

حادثه‌ای که ۴۳ قربانی و ۴۴۴ مصدوم برجا گذاشت. مداوای سرپایی برای ۷۹ مصدوم جواب نداد و با بالگرد و آمبولانس به بیمارستان‌های آزادشهر و گنبدکاووس منتقل شدند.

عمق این حادثه هم مانند عمق تونل زمستان یورت بسیار زیاد بود و تلاش برای خارج کردن پیکر ۴۳ جان‌باخته این حادثه ۱۱ روز به طول انجامید، به طوری که کار آواربرداری به‌روزهای بعد از آن هم کشیده شد.

عمق حادثه معدن یک هزار و ۲۰۰ متری معدن زمستان یورت آن‌قدر وسیع بود که در فاصله ۱۱ روزه آواربرداری پای مدیران و مسئولان کشوری بسیاری به‌ویژه رئیس‌جمهور را در آستانه انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری به این معدن باز کرد.

معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر با طول حدود دو کیلومتر یکی از معادن زغال سنگ ایران در ۱۴ کیلومتری شهرستان آزادشهر است.

پس از بررسی‌های انجام شده، از علل این حادثه نبود سیستم تهویه مناسب و کافی در تونل، نبود مسیر‌های کمکی برای کمک به تهویه تونل، ارائه ندادن آموزش‌های لازم و کافی و نبود نظارت بر کارگران به منظور جلوگیری از ایجاد هرگونه شعله یا جرقه داخل تونل اعلام شد.

همچنین مجهز نبودن لوکوموتیو‌ها به تجهیزات رادیاتور اگزوز و نبود تشکیلات امداد و نجات و مدیریت بحران در معدن از دیگر عوامل این حادثه بود.

این حادثه و حوادث دیگر در معادن موجی از نگرانی را از تهدید معادن نا امن در کشور به پا کرد.

حالا ۲ سال از حادثه دل‌خراش معدن زمستان یورت می‌گذرد و امروز پای درد و دل خانواده‌های جان‌باختگان نشستیم تا از نزدیک مصائب آنها را بشنویم.

 


۱۱ روز آواربرداری در دل معدن زمستان یورت


عمق حادثه به قدری وسیع بود که آوار برداری آن ۱۱ روز طول کشید و تعداد زیادی از مسئولان ارشد کشوری به ویژه رئیس‌جمهور را به زمستان یورت کشاند.

حالا دو سال از آن حادثه تلخ می‌گذرد، به سراغ خانواده‌هایی که عزیزانشان را از دست دادند رفتیم.


دردی که بعد از دوسال هنوز تازه است


کمی از آن روز‌ها برایمان گفتند روز‌های تلخی که حال همه مان را دگرگون کرد تحمل درد از دست دادن عزیزانشان هنوز هم مثل روز‌های اول سخت بود.

پدر یکی از معدنچیان می‌گفت دیه فرزندم را پرداخت کردند، اما پسرم وقتی که در معدن کار می‌کرد حقوق بیشتری دریافت می‌کرد، اما الان ۱ میلیون تومان به خانواده اش می‌دهند که این مقدار برای امورات خانواده اش بسیار کم است.
 

یکی دیگر از خانواده‌ها هم می‌گفت پسرم وقتی فوت کرد دو فرزند داشت که حالا با یک میلیون چطور می‌تواند خرج آن‌ها را بدهد و این شرایط زندگی را برای آن‌ها سخت کرده است.

بعد از دیدن خانواده‌ها و صحبت با آن‌ها به سمت معدن رفتیم با تعدادی از معدنچیان هم صحبت کردیم.
 


سختی‌های کارمان را پذیرفتیم


یکی از معدن چیان زمستان یورت در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت:کار معدن، کار بسیار سختی است و ما از ساعت ۷ صبح به داخل تونل می‌رویم و تا ساعت ۱۴ باید در آنجا مشغول به کار باشیم، ما سختی‌های کارمان را پذیرفتیم چیزی که از مسئولان معدن می‌خواهیم این است که بیشتر به ما توجه داشته باشند و حقوقمان را سر موقع به ما پرداخت کنند.
 

از یکی دیگر از معدنچیان درباره ایمنی در معدن پرسیدم که گفت: وضعیت ایمنی در معدن نسبت به قبل بهتر شده است و الان سیستم‌های تهویه را نیز نصب کردند.
 

یکی از معدنچیان درخواستی داشت و گفت: اگر کپسول خود نجات برای هر کدام از ما وجود داشته باشد خیلی برای ما بهتر می‌شود تا اگر نیاز به اکسیژن فوری داشته باشیم راحتتر بتوانیم به کپسول خود نجات دسترسی داشته باشیم.

دری زاده رییس معدن زمستان یورت آزادشهر در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: روزانه ۳۰۰ تن ذغال سنگ از تونل استخراج می‌شود و ۲۵۰ کارگر در ۵ دهنه در تونل مشغول به فعالیت هستند.
 

وی افزود: تعدادی از این افراد در تونل مشغول استخراج و تعدادی نیز کار پیشروی و تعمیرات را انجام می‌دهند.

دری زاده به اوضاع فعلی در معدن اشاره کرد و گفت: در حال حاضر وضعیت ایمنی معدن را ارتقا داده ایم و همه تونل‌ها نیز از سیستم تهویه برخوردارند.

با  از دست رفتن تعدادی از هم استانی هایمان حالا باید توجه بیشتری به خانواده‌هایی که عزیزانشان را از دست داده اند شود تا کمی از درد هایشان تسکین یابد و همچنین توجه بیشتر به بحث ایمنی معدن می‌تواند از بروز چنین حوادثی جلوگیری کند.
 
 
گزارش از فاطمه حبیبی
انتهای پیام / اس
برچسب ها: معدن ، حادثه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.