سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اینشتین ورژن ۲۰۱۹ را بشناسید + عکس

هر چند وقت یک بار خبر موفقیت یکی از فرزندان این خاک و بوم روی خروجی رسانه‌های مختلف کشورمان قرار می‌گیرد؛ این بار بحث درباره یک جوان مشهدی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، موفقیت در رشته فیزیک ،نامش برای خیلی‌ها خاطره نه چندان شیرین نمرات زیر ۱۰ و واحد‌های افتاده را زنده می‌کند ولی جهان فیزیک برای «ماهان» نه تنها سخت و نامفهوم نیست بلکه تلاش دارد از رهگذر کشف مفاهیم و پیچیدگی فرمول‌های آن از طریق تحقیق و پژوهش، قله‌های موفقیت را یکی پس از دیگری طی کند.

ماهان متقی راد، به تازگی مدال برنز فیزیک کنفرانس دانشمندان جوان موسوم به ICYS ۲۰۱۹ کشور مالزی را از آنِ خود کرده است. با این جوان خوش آتیه مشهدی از مسیر نه چندان هموار درخشش بر سکوی علمی جهانی تا اهداف و آرزو‌های آینده اش گفتگو کرده ایم.

تنها شرکت‌کننده موفق شهرستانی

ماهان ۱۶ سال بیشتر ندارد و در دوره دوم متوسطه در حال تحصیل است، اما با سعی و تلاشی دو ساله توانسته است پس از طی کردن موفقیت آمیز مراحل یک رقابت سخت به عنوان دانشمندی جوان در سطح جهان مطرح شود. این مسابقات علمی با عنوان کنفرانس دانشمندان جوان در رشته‌هایی نظیر فیزیک، شیمی و مهندسی، هر سال در یک کشور برگزار می‌شود که بیست و ششمین دوره آن به میزبانی کشور آسیایی مالزی برگزار شد.

تیم ۱۲ نفره ایران توانست در رقابت امسال با حضور ۲۶ کشور، چهار مدال رنگارنگ شامل سه برنز و یک نقره را توسط سه دختر و یک پسر به خود اختصاص دهد. البته تیم ایرانی دوره پیش هم توانسته بود از این کنفرانس جهانی به میزبانی بلگراد، ۹ مدال در زمینه‌های مختلف کسب کند، اما آن چه که بیشتر جای خوشحالی دارد این است که از این جمع ۱۲ نفره، تنها ماهان متقی راد از شهرستان حضور داشته و موفق به کسب مدال شده است، بقیه اعضای این تیم نیز از تهران به رقابت مذکور اعزام شده اند.

او مثل خیلی از نوجوانان و جوانان آرزو‌هایی در ذهن می‌پروراند و برای دستیابی به آن‌ها تلاش می‌کند. ماهان دوست دارد بعد از دانش آموختگی از دانشگاه در رشته فیزیک استاد شود و به علاقه‎مندان این رشته دشوار راه موفقیت را نشان دهد.

از این دانش‌آموز موفق مشهدی درخصوص رشته و دانشگاه مورد علاقه اش در مقاطع آکادمیک می‌پرسیم. رشته‌های کامپیوتر و البته فیزیک برایش اولویت دارد، اما با توجه به عنوانی که کسب کرده، تصمیم دارد در دانشگاهی خارجی ادامه تحصیل دهد. دلیل آن را هم این طور بیان می‌کند: آن طور که فعلا جست وجو کردم، دانشگاه مد نظرم شرایط مناسبی را برای تحقیق و پژوهش در اختیار دانشجویانش می‌گذارد که این موضوع بسیار مدنظر و مورد علاقه من است. از طرفی بعد از تحصیل شرایط کاری هم بیشتر مهیاست.

یک خانواده حمایتگر و همراه

این دانش آموز جوان از سختی‌های راه هم گفتنی‌هایی دارد: برای تهیه چند ابزار آزمایشگاهی مرتبط با سوژه تحقیقاتی ام، مجبور شدم چند بار شهر را زیر پا بگذارم که گاهی هم تهیه ابزار مد نظرم ممکن نبود. همین طور در هیچ مرحله‌ای از حضورم در این رقابت‌ها آموزش و پرورش کمکی به من نکرد و همه هزینه‌های طی این مسیر برعهده خودم بود.

در این بین عاملی که این نوجوان را برای ادامه راه تا کسب موفقیت ترغیب می‌کرد، تشویق و حمایت خانواده و والدینش بود. پدرش در رشته معماری دانش آموخته شده و مشغول به فعالیت است، با وجود این هیچ گاه ماهان را برای انتخاب رشته یا شرکت در این آزمون مجبور نکرده است. خودش می‌گوید: من خودم رشته فیزیک را با توجه به علاقه‌مندی هایم انتخاب کردم و فقط خانواده ام تشویقم کردند. البته پدرم من را برای ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر به دلیل داشتن بازار کار راهنمایی کرده است، ولی هیچ وقت مجبور به کاری نشده ام.

همه اوقاتم با فیزیک

برخی علایق و سلایق و موضوعاتی که او را به سر ذوق می‌آورد، با بعضی از هم سن و سالانش متفاوت است. اهل ورزش و هنر و وقت گذراندن در گروه‌های دوستانه نیست. بیشتر وقتش را با مطالعه فیزیک پر می‌کند؛ از خواندن کتاب گرفته تا تحقیق در محیط آزمایشگاهی یا دیدن فیلم‌های علمی در بستر وب!

وقتی از علایق غیر درسی اش جویا می‌شویم، باید کمی تامل کند تا یادش بیاید اوقات فراغتش را با چه امور تفریحی پر می‌کند. از عالم هنر تنها به گوش دادن به آثار پادشاه سمفونی، بتهوون بسنده کرده و با شنیدن خبر اولین تصویر برداری از سیاه چاله‌های فضایی که موجب اثبات مجدد نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین، فیزیکدان نابغه آلمانی شده، نیز به وجد آمده است.

از قبیل ماهان‌ها در این شهر کم نداریم، شاید بیش از کشف استعداد، دلسوزانی برای شناخت و حفظ آن‌ها مورد نیاز باشد تا همین جا بتوانیم از توان و استعداد این اینشتین‌های ایرانی به نفع رشد و شکوفایی شهرمان بهره‌مند شویم.

منبع:خراسان

انتهای پیام/

اینشتین؛ ورژن ۲۰۱۹

برچسب ها: اخبار علمی ، نوابغ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
از چهره ایشان که معلوم است فردی متواضع و بدور از غرور و ادعاست.
ناشناس
۰۲:۱۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
ارزوي موفقيت دارم براش
آرمان
۲۰:۰۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
آروزی موفقیت و خدمت به کشورمون رو براش دارم
احمدی
۱۹:۳۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظش کند
ناشناس
۱۶:۲۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اگر بخواهیم میتوانیم
صاعقه
۱۵:۲۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
عموی من دوساله رفته امریکا و استاد دانشگاه هست تو رشته شیمی ،حتی پدرش هم فوت کرد نیومد ،باورش سخته برام که روزی دوباره بیاد اینجا زندگی کنه
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
چه فایده این تعریفها؟؟!! هزاران جوان لایق ومستعد ومبتکردرکشورهست که توجهی به آنان نمشود وفکرواستعدادومهارتشان درحال هدر رفتن است؟؟!!!
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
انیشتین یکی بوده الان باید گفت ظهور دانشمند جدید و جوان که البته مسیری طولانی دارد
ناشناس
۱۳:۳۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
ببخشید انیشتین یا اینشتین اشتباه تایپ نکردین؟ به هر حال امیدوارم ایشون بعد ازاتمام تحصیلات به کشور برگردن
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
لطفا سرچ کنید در ویکی پدیا و چندین منابع معتبر دیگر به همین شکل نوشته شده. همچنین نویسنده مطلب هم در متن چندین بار به همین صورت نگارش کرده.
ناشناس
۰۳:۳۲ ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۸
Albert Einstein
"ei" در زبان آلمانی صدای "اَی" میده، "st" هم معمولاً صدای "شْت" میده که روی هم رفته تلفظ صحیحش از زبان آلمانی به فارسی میشه "اینشتین".
شاید بگین چرا آلمانی ؟
آلبرت اَینشتَین فیزیک‌دان نظری یهودی الاصل آلمانی بود.
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
قدرشون رو بدونیم ازشون حمایت کنیم که نرن اونور آب
ناشناس
۲۰:۴۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
از همین الان تصمیمش رو گرفته که نه فقط برای درس که حتی برای کار بره اون ور آب...
خیلی براش فرق نمیکنه که الان قدرش رو بدونن، ندونند
ناشناس
۱۲:۴۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
افسوس که در حمایت از این نوابغ همچون بسیاری از کارهای دیگر سهل انگاری می شود و نتیجه آن میشود که نباید بشود.(فرار مغزها)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
قدر اين نخبه هارو بدونيم
ناشناس
۱۲:۱۵ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
نود درصد دهه شصتیا تو دوران مدرسه هیچ حمایت مالی و معنوی نشدند.نبوغ دهه شصتیا سرکوب شد و الا کسی به گرد پای دهه شصتیا نمیرسه
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
احسنت .
دهه شصتیها نعمت این سرزمینند کسی قدر نمیدونه که هیچ تازه الان شاکی هستند که این دهه برای ما باعث دردسر و گرفتاری شده اند.
ناشناس
۱۱:۴۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خیلی دوست دارم بدونم نوابغ و برترهای دانش متولدین چه ماه هایی هستند از این به بعد وقتی گزارشی تهیه میکنید به سال و ماه و روز تولد افراد هم اشاره کنید.
الی
۱۲:۳۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
نبوغ به روز و ماه و سال تولد چه ربطی داره ؟!!!
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
پس اون سه تا دختر چي؟ فقط این تک پسر انیشتین ایرانه؟!
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
اون ۳تا انیشتین ایرانن . تک پسر رو نوشتن اینشتین اگه عکس جناب آلبرت انیشتین رو نمیدیدم متوجه تیتر نمیشدم
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
باريکلا به اين مغز متفکر کم نداريم از اينا
ناشناس
۱۱:۲۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظش کنه
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
کاش ولی در ایران میموند و در کشور خودمون علیرغم همه سختیها الگوی نمونه ای میشد. همونطور که در زندگینامه انیشتن میخونیم که پیشرفتش در اوج سختیها به سرانجام رسیده.
انیشتن واقعی باش پسر و سختیها رو بجون بخر و با ایران بمون.
زنده باد ایران و ایرانی
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
احسنت موافقم به شرطي که همه هواشو داشته باشن
ناشناس
۱۰:۴۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
زنده باد ایرانی
علی
۱۰:۴۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
این جوان نعمت بزرگی برای آینده ایران است
سامان
۱۰:۳۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
نسخه جدید و پیشرفته سروش اومده به نام سروش پلاس حتما نصب کنید عالیه
تماس تصویری داره
پخش همزمان با دانلود
قابلیت چند اکانتی
ربات و چیزای دیگه
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
داداش اینجا باید درمورد ورژن جدید انیشتین کامنت بزاری. فکر کنم خبر رو مطالعه نکردین!
علی
۱۵:۲۶ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
داداش کجایی
ناشناس
۱۰:۱۹ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
موفق باشه به اميد خدا
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
عالييييييييييييييييي
ناشناس
۱۰:۰۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
حیفه که از همین الان به دانشگاه خارجی و ادامه کار در خارج از ایران فکر میکنه

کشور به استعدادهایی نیاز داره که در همین بستر مردم بتونن برا مردم کار کنن...
ناشناس
۱۰:۰۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
درسته
ناشناس
۰۹:۴۸ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
احسنت افتخاره برای ایران
علی
۱۵:۳۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
از الان گفت که میره
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام. خداقوت-
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
سلام خیلی از بچه ها می توانند به این مسابقات بروند ولی هزینه این مسابقات حدود ۱۰ میلیون است در نتیجه خیلی ها اصلا شرکت نمی کنند. این مسابقات در دست موسسات خصوصی است و برای درآمد آنها است.
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
پس نتیجه میگیریم ثروت از علم بهتره .
ناشناس
۰۹:۴۰ ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدا حفظش کنه