بنابر گفته او، آنکارا به سایر سامانههای دفاع هوایی از انواع مختلف و همچنین سلاحهای ضد تانک و سایر ایستگاههای تسلیحاتی تمایل نشان داده است. میخایف افزود دو کشور اهداف مشترک دیگری برای توسعه جتها و بالگردهای پیشرفته جدید، وسایل نقلیه زرهی و تعمیر و نگهداری تجهیزاتی که پیش از این به آنکارا فروخته شده است، دارند.
او همچنین تاکید کرد با توجه به گفتگوهای سازنده بین سران سیاسیِ دو کشور، روسیه و ترکیه توانسته اند تلاشهای رقبای خارجی را در برهم زدن همکاریهای دوجانبه نظامی خود خنثی سازند.
مدیرعامل شرکت صادرات تجهیزات دفاعی روسیه پیش از این به گزارشاتی مبنی بر این که ممکن است ترکیه به خرید هواپیماهای روسی به جای جتهای اف-۳۵ آمریکایی تمایل نشان دهد واکنش نشان داده و گفته بود مسکو آماده است با آنکارا درباره این قبیل قراردادها صحبت کند.
آنکارا به دلیل قرارداد خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ از روسیه با مخالفت شدید آمریکا روبرو شده است و مقامات کاخ سفید در تلاش هستند تا آنکارا را با تهدید به تحریم و تعلیق تحویل جتهای اف-۳۵ متقاعد سازند از این قرارداد صرف نظر کند. واشنگتن ادعا میکند سیستم روسی میتواند اطلاعات جتهای آمریکایی را جمعآوری کند و نقاط ضعف آنها را به مسکو نشان دهد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بارها گفته است با وجود فشارهای آمریکا، آنکارا قرارداد اس-۴۰۰ را لغو نخواهد کرد؛ زیرا پیش از این ترکیه مایل به خرید سیستمهای دفاع موشکی پاتریوت آمریکا به جای سیستمهای دفاع موشکی روسی بود، اما واشنگتن موفق به ارائه معاملهای با شرایطی بهتر از شرایط مسکو نشد.
انتهای پیام/