جهانگیری گفت: در حالیکه ایران درگیر سیلی ویرانگر بود، مانعتراشیها و تحریمهای ظالمانه امریکا مانع از امدادرسانی کشورها و سازمانهای بین المللی به سیلزدگان شد.
وی ادامه داد: از این منظر سلامت تنها کالای عمومی است که عامل پیشرفت و شاخص اندازهگیری پایداری توسعه جوامع انسانی به شمار میرود، به این اعتبار سلامت به عنوان آرمانی اجتماعی و سیاستی مشترک، مورد اجماع همه دولتها قرار میگیرد.
جهانگیری گفت: علاوه بر این امروزه تعریف مفهوم سلامت متفاوت شده است و سازمان بهداشت جهانی سلامت را لازمه توسعه پایدار برای برقراری عدالت و ایجاد زمینه جهت رشد و شکوفایی استعدادها به شمار میآورد.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه بر اساس سیاستهای کلان نظام، سلامت حق اساسی همه شهروندان تلقی شده است، گفت: در حال حاضر امید به زندگی در جمهوری اسلامی ایران از ۵۴ به ٧۶ سال افزایش داشته است و دسترسی مردم به خدمات سلامت و کاهش مرگ و میر مادران و توسعه منابع انسانی و آموزش را شاهد هستیم.
جهانگیری تصریح کرد: مهمان نوازی ایرانیان زبانزد بوده و است؛ ما ملتی هستیم که در پی ساختن جهانی سالم و سرشار از صلح و جامعهای برخوردار در مسیر توسعه همه جانبه و پایدار با محوریت سلامت هستیم، همچنین دور کردن تهدیدها و تحریمها و نزدیک شدن به دنیایی عاری از زور و خشونت را مد نظر داریم.
وی با تاکید بر اینکه برای ما مایه امید و برای دشمنانمان مایه عبرت است که ما در عین سختیها توان بالیدن و شکفتن داریم، گفت: موجب خوشبختی است که در شرایط سخت تحریم دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان تنها عضو از منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا توانسته است در مجمع جهانی سلامت حضور پیدا کند و در فرایند دستورسازی سلامت جهان به عنوان سفیر ایران زمین نقشی معنادار و فعال ایفا کند.
وی افزود: برگزاری این نشست در کشور ایران که آماج شدیدترین و ناجوانمردانهترین تحریمها قرار گرفته است، درخور تقدیر بوده و حضور بیش از ۱۰۰ دانشمند جهانی از حدود ۵۰ کشور جهان در این نشست، نشانه آن بوده که اگر چه سلامت امروز مقولهای سیاسی شده است، اما دانشمندان و صاحب نظران نظام سلامت با هدف بهبود زندگی انسان ها و فارغ از مرزهای سیاسی و بر اساس اصول مشارکت علمی و التزام اجتماعی در این نشست میکوشند.
جهانگیری با بیان اینکه کشور ما و منطقهای که در آن قرار داریم از جهت موقعیت اقلیمی و مناسبات سیاسی در معرض تحولات گسترده قرار دارد، گفت: ایران توانسته است دشواریهای گوناگون را با موفقیت پشت سر بگذارد و منطقه ما بیشترین ضربه را از افراطیگری و تروریسم بینالملل متحمل شده، اما در آستانه زدودن کشورها از این خطر ضد انسانی است.
جهانگیری با اشاره به تحریمهای ظالمانه آمریکا برای امدادرسانی به سیل زدگان گفت: سیل اخیر در ایران آزمونی جدی برای محک شعارهای پرطمطراق حقوق بشری دولت امریکا بود؛ در حالیکه ایران درگیر سیلی ویرانگر بود و بیش از نیمی از استانهای کشورمان زیر بار خساراتی سنگین بود، اما مانع تراشیها و تحریمهای ظالمانه امریکا مانع از امداد رسانی سایر کشورها و سازمانهای بین المللی به سیل زدگان شد و در این میان حتی سازمانهای امدادی نظیر هلال احمر جمهوری اسلامی ایران هم از تحریم در مستثنی نمانده و در مسیر امدادرسانی بین المللی به سیلزدگان محدودیتهایی ایجاد شده است.
جهانگیری بیان کرد: این افتخاریست بزرگ برای ما که علی رغم همه این کارشکنیها و مانع تراشیها و به همت همه دست اندرکاران سلامت کشور، به رغم گستره وسیع مناطق سیل زده، هیچ بیماری به صورت اپیدمی در این مناطق مشاهده نشده است که در این زمینه از دستاندرکاران تشکر میکنم.
وی افزود: اکنون همه ما در معرض بحرانهای طبیعی حاصل از دخالت انسانها قرار گرفته ایم؛ سیلی فراگیر در هفتههای گذشته کشور ما را به مشکلاتی گوناگون از جمله در زمینه سلامت دچار کرده است، اما ملت، دولت و حاکمیت چیزی فروگذار نکردند. باید توجه کرد که بیش از نیمی از پناهندگان و آوارگان حاصل از جنگ و تروریسم دنیا در این منطقه از جهان هستند و کشور ما هم در طول چهار دهه گذشته بیش از سه میلیون مهاجر و پناهنده را در خود جای داده و به نیازهایشان مانند نیاز به سلامت شان با کمترین حمایت بین المللی پاسخ داده است.
جهانگیری گفت: اکنون هم مدیریت اجرایی کشور در کنار همه مردم و نهادهای مدنی به دنبال آن هستند که شهروندان آسیب دیده از سیل چه جسمانی و چه روانی دور شوند، مساله امروز ما بازسازی شهرها و روستاها در مسیر توسعه پایدار بوده و طبیعتا سلامت سنگ بنای این تلاش است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به صورتهای کلان نظام سلامت به عنوان حق اساسی و عمومی شهروندان تبدیل شده و تولیت و مسئولیت سیاستگذاری برای اجرای قانون و اطمینان از دسترسی عموم به خدمات عادلانه و با کیفیت سلامت برعهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سپرده شده است.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: در سراسر کشور و با هدف محرومیتزدایی و توسعه، تربیت و آموزش نیروی انسانی و سلامت اعم از پزشک پرستار ماما و کارشناسان گوناگون و فعال در حوزه صورت گرفته که نتیجه آن افزایش مطلوب رضایت شهروندان بوده و افزایش معنادار کمی و کیفی حضور بانوان ایرانی در این بخش به برکت نظام جمهوری اسلامی به دست آمده که این موفقیتها را شتاب بیشتر داده است.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: شبکه بهداشت ایران یکی از مدلهای موثر، موفق و قابل تعمیم در جهان برای گسترش عدالت محور خدمات سلامت به مناطق دورافتاده و محروم به شمار میرود و سهم عمدهای در بهبود شاخصهای سلامت کشور ما داشته است، دولت یازدهم در سال ۱۳۹۳ برنامه اصلی عدالت اجتماعی خود را با عنوان طرح تحول سلامت و با هدف پوشش همگانی سلامت آغاز کرد، این طرح یکی از اساسیترین برنامههای اجتماعی دولت به شمار میرود و در دولت دوازدهم نیز ادامه یافت و به گواه سازمان جهانی بهداشت توانسته است گامهای اساسی در زمینه افزایش دسترسی عادلانه به خدمات با کیفیت داشته باشد، همچنین توانستیم پوشش بیمهای برای بیش از ۹۵ درصد شهروندان را داشته باشیم.
جهانگیری ادامه داد: انجام پوشش همگانی سلامت به عنوان برنامه اصلی سلامت، یکی از برنامهها برای تحقق حقوق شهروندی توسط وزارت بهداشت و با همکاری سایر نهادها در حال اجراست، در پی تصویب برنامه جهانی اهداف توسعه پایدار، کمیته ملی توسعه پایدار ساختار خود را بر اساس مدل بومی با این اهداف هماهنگ کرده است و از آن زمان با مسئولیت یکی از معاونان رئیس جمهور به کار خود ادامه میدهد.
معاون اول رئیس جمهور به ارکان توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: به درستی گفتهاند صلح، رفاه و کرامت مردم و مشارکت اجتماعی و حفظ کرهزمین از اهداف توسعه پایدار هستند و در این میان نقش و مشارکت به منظور ایجاد نظام حاکمیت مبتنی بر اصول توسعه پایدار و عدالت بیننسلی بسیار اساسی است.
جهانگیری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در طول حیات ۴۰ ساله خود همواره با تحریمهای ظالمانه قدرتهای بزرگ به ویژه آمریکا مواجه بوده است، گفت: نتیجه تحریمها سبب تاب آوری و استقلال بیش از پیش ما شده و چنان که به گزارشهای سازمانهای بینالمللی کشورمان امروز از جهت تولید علم در رده بیست کشور نخست دنیا قرار گرفته و در منطقه خود اول است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: سهم علوم سلامت از این موفقیت ۴۰ درصد آن را تشکیل میدهد، امروز شاهد تحریمهای دولت آمریکا علیه مردم ایران هستیم، آنها به بهانههای واهی و تحت تاثیر لابی صهیونیستی از برجام به عنوان یک توافق نامه و دست آورده مهم بین المللی که به صلح و امنیت منطقه و جهان کمک میکند خارج شدند و ایران در چارچوب توافقنامه برجام به تمام تعهدات خود عمل کرده و آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان مرجع ذیصلاح نیز بارها پایبندی کشورمان را تایید کرده است، اما دولت آمریکا نه تنها به تعهدات خود عمل نمیکند بلکه آنها خودشان سختترین تحریمهای ممکن را علیه ملت ما اعمال کردهاند؛ آمریکاییها دروغ میگویند که هدف تحریمها دولت ایران است حال آنکه تحریمها بیشترین فشار را بر ملت ایران و معیشت آنها وارد میکند.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: متاسفانه دولت آمریکا علیرغم قوانین حقوق بشری را با دست زدن به اقدامات ضد انسانی و وضع سختترین تحریمها در بخش سلامت عملا امکان تامین و داروهای مورد نیاز بیماران خاص و تجهیزات پزشکی را با مشکلات زیادی مواجه کرده و جان بیماران زیادی را به خطر انداخته است.
جهانگیری بیان کرد: امروز با افتخار اعلام میکنیم که با تلاش محققان بخشی قابل توجه از نیازهای دارویی کشور در داخل تولید میشود که حتی مازاد بر نیازهای داخلی بوده و قابلیت صادرات به کشورهای نیازمند را داریم و واردات ما به موارد خاص و تهیه مواد اولیه محدود شده که کارشکنی دولت آمریکا و تحویل کشورها برای خرید این مواد مانع خرید آنها شده است.
جهانگیری گفت: خوشبختانه طی سالهای اخیر موفقیتهایی چشمگیر برای دانش بنیان شدن بخش سلامت داشته ایم که از این میان میتوان به دستاوردهای فراوان در حوزههای پزشکی هستهای سلولهای بنیادی ترمیم سیستم عصبی و تولید داروهای مختلف برای درمان بیماریهای صعب العلاج اشاره کرد.
وی با درخواست از مجامع بین المللی در زمینه تحریمهای حوزه سلامت گفت: انتظار ما از مجامع بین المللی به ویژه مجمع جهانی اقتصاد سلامت این است که در مقابل سیاستهای جالب و غیر قانونی دولت آمریکا به خصوص در حوزه سلامت که ارتباطی مستقیم با جان مردم دارد و موضوعی انسانی است، سکوت نکنند.
جهانگیری ادامه داد: خواست ما از کشورهای منطقه این است که با گسترش همکاریهای منطقهای در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی و ایجاد زیرساختهای تعامل و همکاری میان مراکز و شرکتهای فعال در بخش سلامت در کشورهای منطقه کاری داشته باشیم.
وی افزود: دانشمندان ما در حیطههای گوناگون به ویژه در علوم سلامت در بسیاری از مناطق جهان سلامت هستند؛ دانشگاهیان ما علیرغم تحریمو دشواریهای آن هزاران دانشجو از سراسر دنیا را به خود جذب کردهاند و پروژههای پژوهشی فراوانی با مشارکت دانشمندان دانشگاههای برتر جهان در این کشور در حال اجراست، لازمه تحقق سلامت و پیشبرد آن به مفهوم متعالی برخورداری از فضای این همزیستی و صلح است؛ ایران در تمام تاریخ چند هزار ساله خود در سرزمین مهر و دانش و هنر و ادبیات بوده است.
انتهای پیام/
کدام برجام
مجامع بین المللی کدام است
اصلا جایی هست یا نه