سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توصیه‌های امام رضا (ع) برای محافظت از کبد

در این مطلب توصیه‌های ارزشمند امام هشتم شیعیان امام رضا (ع) را در خصوص محافظت از کبد بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داشتن کبد چرب به دلیل نداشتن علامت خاصی یکی از بیماری‌های خاموش است و مصرف غذا‌های چرب، کم تحرکی و اضافه وزن از عوامل ابتلا به این بیماری می‌باشد. روش‌های طبیعی درمان بسیاری وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب استفاده کرد.

کم کاری کبد موجب می‌شود که انسان دچار افسردگی شود، چرا که وقتی مواد غذایی کافی از طریق کبد عبور نکند وبه سلول‌ها نرسد، سلول‌ها دچار کمبود می‌شوند و نمی‌توانند کار خود را به خوبی انجام دهند و همین امر موجب غم و اندوه در انسان می‌شود. علاوه بر این، تجمع مواد غذایی در کبد و به حالت سکون درآمدن آن‌ها موجب گندیدگی و فساد می‌شود و این خود عامل بزرگی برای ایجاد غم و اندوه است.

امام رضا علیه السلام در رساله ذهبیه ضمن تشریح اعضای بدن و وظایف هر یک از آن‌ها درباره حزن و شادی بدن می‌فرماید: فأما عذابه فالحزن و، اما ثوابه فالفرح و اصل الحزن فی الطحال و اصل الفرح فی الثرب؛ عذاب بدن حزن و غم و ثواب بدن شادی است. سپس اشاره می‌کنند که مرکز غم و حزن در بدن کبد و مرکز شادی و فرح بدن کلیه‌ها هستند.

کاسنی بهترین رفیق کبد است

مطابق توصیه‌های پزشکی امام رضا علیه السلام خوردن سبزیجات بخصوص کاسنی و خرفه به کبد کمک شایانی در انجام وظیفه خود می‌کند. کاسنی بهترین رفیق کبد است وقتی کبد اصلاح شود بدن خود تمام بیماری‌های شناخته و ناشناخته را درمان می‌کند. روزی امام علیه السلام برای یکی از خدمتکارانش که مبتلا به تب و سردرد شد کاسنی خواست فرمود آن را آرد کنید سپس آن را روی آتش گذاشت و روغنی به آن اضافه کرد و ضمادی درست کرد و بعد آن را بر سرش گذاشت و بعد فرمود این یعنی (کاسنی و روغن بنفشه) تب را از بین می‌برد برای سردرد مفید است وآن را از بین می‌برد.

امام رضا (ع) همچنین فرمود: گیاه کاسنی شفای هزار نوع درد و مرض است، کاسنی هر نوع مرضی را در درون انسان ریشه کن می‌نماید.

خوب بخوابید

خواب خوب و استراحت کافی می‌تواند به کبد در انجام کار آن یاری رساند. در توصیه‌های طبی و بهداشتی امام رضا (ع) آمده است: در هنگام خوابیدن انرژی اصلی و حرارت حاصل از آن در عمق بدن تمرکز می‌یابد و حاصل آن گوارش خوب، هضم دقیق و بهتر است. در هنگام خواب بیشتر اعضا در حالت استراحت است و به انرژی و تمرکز نیازی ندارد. به همین دلیل بیشترین تاثیر انرژی بدن در دستگاه گوارش و کبد است که نتیجه آن تغییر و تبدیل غذای تناول شده به خون سالم و مفید در کبد است.

آب سرد دشمن کبد

دانش امروزی ثابت کرده که مصرف آب سرد می‌تواند منجر به ضعیف شدن تدریجی کبد و در نهایت بروز کبد چرب شود و از زمانی که یخچال‌های فریزر و استفاده از یخ افزایش یافته به همان میزان نیز ابتلا به کبد چرب هم بیشتر شده است.

امام رضا (ع) در این زمینه برای جذب مواد غذایی به بدن و بهره حداکثری بدن از غذاها، نوشیدن آب در بین غذا را نهی کرده می‌فرماید: هر کس بخواهد که معده اش ناراحت نشود، در بین غذا آب نیاشامد تا وقتى که خوردن غذا پایان پذیرد. هر کس در هنگام خوردن طعام آب بخورد، بدنش مرطوب و معده اش ضعیف گردد و رگ‌ها جوهر و قوت غذا را نمى گیرند.

تخم مرغ به اندازه بخورید

کبد و طحال وظایف مشابهی در بدن در جهت تصفیه خون دارند و در حفظ سیستم ایمنی بدن به همدیگر کمک می‌کنند. طحال یکی از عضو‌های بدن است که در قسمت چپ بالای شکم قرار دارد و به عنوان بخشی از سیستم ایمنی بدن به تولید و ذخیره سازی سلول‌های خونی می‌پردازد و در واقع جزئی از سیستم گردش خون محسوب می‌شود.

زیاده روی در مصرف تخم مرغ، کبد و طحال را از انجام وظیفه باز می‌دارد و مشکلات پوستی و تنفسی ببار می‌آورد. در این زمینه امام رضا (ع) می‌فرمایند: و کثرة اکل البیض و ادمانه یولد الطحال و ریاحا فی رأس المعدة و الامتلاء من البیض المسلوق یورث الربو و الابتهار؛ زیاد تخم مرغ خوردن موجب بزرگی سپرز و باد‌ها در سر معده می‏شود پر کردن شکم از تخم مرغ آب پز باعث نفَس‏تنگى و نفَس‏بریدگى می‏گردد.

همچنین می‌فرماید: توصیـه می‌کنم که از زیاده روی در خوردن پیاز خودداری کنید، زیرا پیاز زیاد رنگ نشاط و شادی را از چهره می‌برد و سایه‌ای غم انگیز به سیما فرو می‌اندازد که شاید بی ارتباط با نحوه کار کبد که مرکز غم معرفی شده نباشد.

انار را فراموش نکنید

مصرف آب انار در از بین بردن رادیکال‌های آزاد سمی در بدن موثر است. آب انار بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی را برای مهار یا خنثی سازی رادیکال‌های آزاد، به میزان ۹۶ درصد داراست. طبق بررسی پژوهشگران آب انار در جلوگیری از تخریب گلبول‌های قرمز خون یا همولیز نیز موثر است و مطابق آموزه‌های طب سنتی انار خون را صاف می‌کند، گشاینده‌ی رگ‌های بدن و ملیّن شکم و تقویت کننده‌ی کبد است. انار برای یرقان، خفقان قلب و سرفه‌ی حاد، سودمند است. صدا را صاف و صورت را با طراوت می‌کند. بدن را سیراب و کرم‌های معده را می‌کشد. از این رو امام رضا علیه السلام به نقل از پدران بزرگوارشان به نقل از پیامبر اکرم (ص) می‌فرماید: کُلُوا الرُّمَّانَ فَلَیسَتْ مِنْهُ حَبَّةٌ تَقَعُ فِی الْمَعِدَةِ إِلَّا أَنَارَتِ الْقَلْبَ وَ أَخْرَسَتِ الشَّیطَان‏ أربعین یوما؛ انار بخورید، هر دانه‌ای از انار که در معده قرار می‌گیرد، موجب نورانیت دل و لالی یا دوری برای چهل روز شیطان می‌شود".

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

برچسب ها: احادیث ، ائمه اطهار
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.