وی درباره نقش رسانهها در انعکاس اخبار سیل اخیر در کشور اظهار کرد: تلفات سیلی که از قبل هشدار در مورد آن نداده بودند، در ۲۸ استان ۷۸ نفر بود. اطلاعرسانی تمامی رسانهها در حادثه سیل اخیر در کشور با نهایت صحت، دقت و سرعت انجام شد.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: تمامی رسانههای حاضر در عرصه یک روایت را قرائت کردند؛ در شرایطی که جریانات خبری خارجی شریان بحران را تشدید میکرد و باعث ایجاد ناامیدی بین مردم میشد. رسانهها به همراه مردم ایران نمایشی دیگر از همدلی و همبستگی را به منصه ظهور رساندند. هیچ رسانهای نبود که بتواند برای سیل کار بکند، اما کم کاری کرده باشد.
خدادی ادامه داد: اخبار سیل ۲۵ درصد توسط جوانان منعکس شد و بیش از ۲۵۰ خبر در رسانهها منعکس شد و فضای مجازی هم نقش مؤثری در اطلاعرسانی داشت. روزنامهها هم سایتهایشان را فعال کرده بودند. اما یکی از آسیبها این بود که نتوانستیم اخبار سیل را در ابعاد رسانههای بین المللی منعکس کنیم؛ این موضوعی است که باید بیشتر بررسی شود.
در ادامه معاون مطبوعاتی گفت: آنچه باید در مورد کار رسانهها در حادثه سیل بگویم، تنها تشکر و بوسیدن دست خبرنگاران است. البته ما خبرنگاران امداد و نجات تخصصی کم داریم. بزرگترین مشکل فعلی هم نبود مهارت رسانهای و تخصص در آن است. در سالهای اخیر نگاه رسانهها مخاطب محور نیست، بلکه محتوا محور است.
وی در ادامه عنوان کرد: در این جلسه نمیخواهیم به مسائل رسانهها بپردازیم و فقط میخواستیم نقش آنان در انعکاس اخبار سیل را بازگو کنیم. یکی از استراتژیهای مهم بنده ایجاد یک نگاه جدید در حوزه مطبوعات است. باید بررسی کنیم که چرا مردم با اینکه میتوانند از شیر آب بخورند، اما آب معدنی میخرند؛ ولی برای خرید روزنامه هزینه نمیکنند.
معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: بررسی محتوای رسانهها از دیگر مسائلی است که باید در نشست آینده بررسی شود.
انتهای پیام/