داعش در نقش اصلی خود از یک سو و کشورهای نامبرده در نقش یک قهرمان مبارزه با تروریسم از سویی دیگر به قتل عام این مردم بیدفاع پرداختند. بیش از ۱۶۰۰ غیرنظامی در حملات آمریکا و متحدانش به شهر رقه در سوریه کشته شدند. این آماری است که سازمان عفو بینالملل و پژوهشکده جنگهای هوائی به آن دست یافتهاند. رقه به مدت سه سال در اشغال داعش بود و پایتخت خلافت خودخوانده این گروه به شمار می رفت.
درست هنگامی که داعش در اجرای نقش یک گروه تروریستی مستقل سنگ تمام گذاشته بود، شیاطین در لباس فرشتگان نجات از راه رسیدند تا در قامت یک قهرمان نجاتگر ظاهر شوند. همه چیز درست پیش میرفت، فقط در این برنامه یک اشکال کوچک وجود داشت که ماهیت نقشه آنها را برملا کرد. دستاورد عملیات نمایشی نجات آنها تنها افزایش تلفات بود، به طوری که کار نیمه تمام داعش را به پایان میرساندند. شاید بهتر است اینطور بیان کنیم که اگر عدهای از مردم سوریه از دست تروریستها جان سالم بهدرمیبردند آمریکا و متحدانش به بهانه مقابله با تروریسم این مردم بیگناه را بمباران میکردند.
در گزارشی تازه منتشر شده از سایت بی بی سی مهرداد فرهمند به شرح جزئیاتی در این باره پرداخته است. فرهمند میگوید:
رقه اکنون ویرانترین شهر جهان است، آمریکا علاوه بر بمباران هوایی ارتش آمریکا چهار ماه بیوقفه رقه را زیر آتشباران توپخانه گرفت. ۳۰ هزار گلوله توپ به این شهر شلیک کرد. به عبارتی پرحجمترین آتش توپخانهای از جنگ ویتنام تاکنون، توپخانهای که هدایت شونده نیست و تا یکصد متر امکان خطا دارد.
در این چهار ماه از خرداد تا مهر دو سال پیش حدود هشتاد درصد رقه غیرقابل سکونت شد، ۱۱ هزار بنا فرو ریخت، ساختمانهایی که بیشتر ساکنانشان غیرنظامی بودند.
نمونهای از آن بنایی پنج طبقه است که ساکنانش از ترس بمباران به زیر زمین پناه بردهاند، اما هواپیماهای آمریکا و متحدانش آنقدر به بمباران این ساختمان ادامه دادند که ۳۲ نفر از جمله ۲۰ کودک در پناهگاه جان خود را از دست دادند.
در بمباران بعدی نیز همسایگان آنها جان دادند و این بار ۲۷ غیرنظامی. در تحقیقات عفو بین الملل و پژوهشکده جنگ هوایی ۳۰۰۰ داوطلب از ۱۲۴ هزار کشور بیش از سه هزار فیلم و عکس ماهوارهای را بررسی و تک تک بناهای بمباران شده را شناسایی کردند.
بازرسان عفو بین الملل و جنگ هوایی سپس به رقه رفته و دو ماه تحقیقات میدانی کردند و با بیش از چهارصد نفر که از بمبارانها جان سالم به در برده بودند به مصاحبه پرداختند. رقه که تا پنج سال پیش نامش آنچنان شناخته شده نبود، اکنون به عنوان حماسهای انسانی از آن یاد میشود.
انتهای پیام/