به گفته وی، در زمان وقوع سیل جز استان گلستان در مناطق دیگر شمال شاهد بارندگی و سیل چندان زیادی نبودیم.
اکبریان با اشاره به اینکه سیلابهای اخیر مقدار کمی خسارت به خزانههای برنج در شمال کشور وارد کرده است، بیان کرد: اگر این سیل از اواسط اردیبهشت به بعد اتفاق افتاده بود، بدون تردید زمینهای اصلی برنج خسارت جدی میدیدند.
نایب رئیس انجمن برنج با اشاره به اینکه مشکلی در تولید برنج استانهای مازندران و گیلان نداریم، افزود: اگرچه آمار دقیقی از سطح زیر کشت برنج در دسترس نیست، اما بررسیها نشان میدهد که حدود ۵۰۰ هزار هکتارسطح زیر کشت برنج در این ۲ استان است.
وی در ادامه افزود: با وجود آنکه پیش بینیهای اقلیم نشان میدهد که بارشهای اردیبهشت نرمال و قدری فراتر از نرمال است، از این رو خسارت جبران ناپذیری به اراضی برنج وارد خواهد شد و در غیر این صورت تولید برنج در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰ تا ۱۵ درصد رشد خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: رکود بر بازار برنج ایرانی حاکم است/ نرخ هر کیلو برنج طارم ۱۵ هزار تومان
این مقام مسئول میزان واردات برنج در سال جدید را ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: وقوع سیل اخیر نباید بهانهای شود تا میزان واردات افزایش یابد، مگر اینکه در این ۶ ماه اتفاق جدیدی در تولید رخ دهد.
وی میزان تولید برنج در سال گذشته را براساس آمار وزارت جهاد کشاورزی ۲ میلیون و ۵۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: با وجود آنکه تا اردیبهشت نمیتوان برآورد دقیقی از تولید داشت، اما پیش بینی میشود که در صورت عدم وقوع سیل در اردیبهشت میزان تولید با افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی در سال زراعی جدید روبرو شود.
نایب رئیس انجمن برنج در پایان قیمت هر کیلو برنج طارم ۱۶ هزار و برنج ندا و شیرودی ۱۴ تا ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد.
انتهای پیام/