سایر زبان ها

صفحه نخست

انتخابات

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت کنونی خرما ۶ برابر نرخ واقعی است/کمبودی در عرضه خرما نداریم

موسوی گفت: فروش هر کیلو خرما با نرخ ۳۰، ۳۵ هزار و در برخی موارد بالاتر بیانگر فروش ۵ تا ۶ برابری قیمت واقعی و سود کاذب دلالان است.

علی اصغر موسوی دبیر انجمن خرما در گفت و گو با خبرنگار  صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار خرما اظهار کرد: در ابتدای فصل برداشت برخی دلالان قیمت خرما را به حدی کاهش می‌دهند تا بتوانند پس از خرید محصول از کشاورزان سود‌های هنگفتی را به جیب بزنند.

وی قیمت کنونی خرما در بازار را غیر منطقی دانست و افزود: در ابتدای فصل، دلالان هر کیلو خرما را تنها با نرخ یک هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان از کشاورزان خریداری کردند. افزایش کاذب قیمت‌ها و نوید مجدد افزایش قیمت در ماه رمضان اجحاف در حق مصرف کنندگان است که باید دولت با این افراد سودجو برخورد جدی داشته باشد.

موسوی ادامه داد: با توجه به آنکه انجمن قدرت اجرایی ندارد، از این رو برای تنظیم بازار و جلوگیری از سودجویی دلالان کاری از دستش بر نمی‌آید.

این مقام مسئول قیمت منطقی هر کیلو خرما را ۴ تا ۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش هر کیلو خرما با نرخ ۳۰، ۳۵ هزار و در برخی موارد بالاتر بیانگر فروش ۵ تا ۶ برابری قیمت واقعی محصول و سود کاذب دلالان است.

وی با بیان اینکه کمبودی در عرضه خرما به بازار نداریم، اظهار کرد: سال گذشته ۹۰۰ تا یک میلیون تن خرما در کشور تولید شد که طبق آمار تنها ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن از این میزان در داخل مصرف می‌شود که به این ترتیب کمبود خرما تنها بهانه‌ای برای افزایش کاذب قیمت در بازار است.


بیشتر بخوانید: قیمت خرما ۳ برابر نرخ واقعی است/ قیمت هر کیلو خرما ۳۰ هزار تومان


به گفته وی، با توجه به نوسان نرخ ارز بخش قابل توجهی از خرمای کشور به بازار‌های هدف صادر شد که از این رو انجمن موافق پیمان ارز صادراتی است تا به این ترتیب از صادرات بی رویه محصول جلوگیری شود.

دبیر انجمن خرما با تاکید بر پیمان ارزی صادرات گفت: صادرکنندگان مطابق با ارزش‌های جهانی موظند ارز حاصل از صادرات را به دولت برگردانند چرا که این امر در کنار افزایش نظارت در داخل بر جلوگیری از نوسان قیمت خرما در بازار تاثیر بسزایی دارد.

موسوی راه اندازی صندوق خرما را یکی دیگر از راه‌های کنترل قیمت در بازار دانست و افزود: با توجه به آنکه راه اندازی این صندوق دست دلالان و واسطه گران را از بازار کوتاه می‌کند، بنابراین در تعادل قیمت و آرامش بازار تاثیر بسزایی دارد.

وی درباره آخرین وضعیت بازار خرما در ماه رمضان گفت: با استمرار روند سودجویی دلالان و واسطه گران و فقدان نظارت بر بازار افزایش مجدد قیمت در ماه رمضان دور از انتظار نیست که این امر بی انصافی در حق خریداران است.

موسوی در پایان درباره تاثیر وقوع سیل اخیر بر میزان تولید خرما تصریح کرد: با توجه به آنکه هم اکنون زمان گرده افشانی نخیلات است، از این رو وقوع سیل اخیر تنها به بخشی از نخلستان‌های استان خوزستان خسارت وارد کرده است که با این وجود بخشی از تولید خرما در این استان کاهش خواهد یافت.

انتهای پیام/

افزایش مجدد قیمت خرما در ماه رمضان دور از انتظار نیست

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۲۹ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
فقط نخرید به دلیل ماه رمضان وافزایش تقاضاعده ای سوء استفاده می کنند دولت هم همه چیزرارهاکرده است
ناشناس
۲۰:۵۳ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوب چرا؟ این که دیگر به تحریمها ربطی ندارد.
شاهرخ
۰۰:۴۷ ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۸
خیلی چیزا داخلی هست مثل محصولات پتروشیمی ولی با چند برابر قیمت سال قبل عرضه میشه از بالا شرو میشه به خرما و اینجور چیزا ختم میشه. البته قیمت خرما برای این گرون شده که چند روز بعد ماه مبارک رمضان هست
ناشناس
۱۷:۰۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
خدایا به فریاد این مردم مظلوم برس
سعید
۱۶:۱۷ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
باید حسرت همه چیزو بخوریم
میهن
۱۶:۱۶ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
واقعا به خدا جای تاسف است
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
برا ماه رمضون حداقل ارزون کنید
ناشناس
۱۴:۰۰ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
دولت با این افراد برخورد جدی داشته باشد.
معمای حل نشدنی
۱۴:۴۵ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
دولت!
کدوم دولت؟!!!!!!

خرما یکی از اقلامیه که در ایران تولید میشه و ما جزء اول یا دوم بزرگترین تولید کننده خرما در جهانیم!
چرا باید 6 برابر شده باشد؟!!!!!
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۸
وقتي کمبود نداريم پس اين قيمت برا چيه چرا مردم از همه چي محروم ميکنيد